• vanna

    Mola/Druvbörd

    kasa - det var sista januari jag skrapades .. och ägglossningen verkar som sagt funka! Min syster säger att det kan bero på sammanväxtningar, ärr i livmoderhalsen.. typ som endometrios och aschermans syndrom?! Ska ta upp det med läkaren på fredag .. har telefontid då!

    kram alla!

  • vanna

    Kasa - glandin .. är det receptfritt? Kan de se på en gynundersökning hur det ligger till eller märks det först efter spolning? Är spolning farligt?!
    oj .. vad många frågor det blev

    kramar

  • vanna

    Tack för svaren Kasa och Ludvigsmamma!
    Kasa - opererades du trots att spolningen var ok? eller trodde de att de såg ärr som inte fanns där?
    Spolning känns ju inte så farligt, men operation vill man ju förstås undvika..
    min syster fick stora ärr efter en skrapning och var utan mens i 8 år innan man upptäckte! Det blev en stor op för henne, men hon lyckades bli gravid efter detta! Så en spolning känns ganska bra .. men allt är ju upp till läkaren känns det som! De kommer säkert vilja ta hormonprover och så först. Hoppas att jag klarar att vara stark och säga att de får lov att boka en tid för spolning innan nästa förväntade mens .. annars måste jag nästan sjukskriva mig under den tiden då?! Jag gruvar mig för smärtan .. gör sååå ont Hormonprover kan man väl ta medan?!

    Ska köpa Glandin 25 i morgon om jag hittar den! Finns visst bara två liknande preparat där jag bor .. Borago och Efamol .. undrar om de är likvärdiga .. alla innehåller GLA som ska stärka slemhinnorna.

    kramar

  • vanna

    Vad roligt Wass!! Det kommer att gå bra .. oddsen att få en mola till är ju inte stor!
    Härligt att höra om Er som blivit gravida igen, det skänker lite hopp

    kramar

  • vanna

    Kasa - ingen blödning ännu Men hade enligt ÄL-test ägglossning denna månad med, vilket känns bra! Ska på kvinnokliniken den 1dec för att göra ultraljud. De kollar slemhinnornas tjocklek och så ...
    har tagit prover också .. som jag råkade tjuvtitta påSkäms såg att jag hade lågt tsh, vilket kan tyda på överproduktion (och kanske också underproduktion) av sköldkörteln .. som kan ge menstruationsrubbningar och svårigheter att bli gravid! Men jag får väl se när jag träffar läkaren vad hon/han säger.

    höres Hjärta // Vanna

  • vanna

    har nu fått diagnosen hypertyreos. Har lämnat fler blodprover och ska också göra en spårjodsundersökning för att säkrare fasställa exakt vilken slags struma jag har. Därefter bestäms behandlingssätt..

    Så nu har jag förbud att bli gravid igen Jag är så himla ledsen .. känns som att jag aldrig mer kommer att bli gravidGråter
    Hur länge jag måste vänta är det ingen som vet .. men jag har redan väntat länge nog!

    JÄVLA SKITMOLA ... JÄVLA STRUMA ..

    ursäkta att jag skriker ur mig allt skit, jag måste bara få lufta nånstans..
    Nu är grannen gravid .. och min kompis på väg att bli (kommer säkert att lyckas direkt åxå) Visst är man ju glad för dem.. men det känns ändå skit att jag måste vänta så länge .. vi som skulle haft barn i somras om det inte vore för denna j--a skitmola!

  • vanna

    tack alla goa människor!!!

    Majjsan - det kommer att bli en bra julklapp! Jag ska tänka på digHjärta
    Alla Ni andra också .. hoppas att det inte blir fler motgångar nu!

    Kramar Vanna

  • vanna

    har fått tid för undersökning av sköldkörteln nästa vecka, måndag. Skönt att få komma innan jul. Då kan de se om det är en stor sköldkörtel och om det är inflammation i den. Efter den undersökningen och de antikroppsprover som jag lämnat får jag veta hur man kan behandla.

    Jag ska hålla er uppdaterade

    Lycka till med äggen Kasa..
    goa lyckokramar till er alla!

  • vanna

    åh vad härligt Wass!! kramar till dig!!

    har gjort spårjodsundersökning .. ingen läkare har ringt ännu .. men eftersom jag är nyfiken, och har möjlighet att tjuvkika lite så ...
    jag hade bara 1% upptag av jod enligt svaret. Det borde betyda att jag INTE har struma. Vad jag har vet jag dessvärre inte, men om jag har tur kanske bara en inflammation som går över av sig själv

    men jag får väl invänta en läkares svar på det först

    kram på er alla!

Svar på tråden Mola/Druvbörd