• vanna

    Mola/Druvbörd

    Men NEEEEEEEEJ Kasa .. varför????? Åh vad ledsen jag blir. Tänker på dig!

    kram

  • vanna

    Har tagit nya prover och det verkar som att inflammationen (tyreoidit) läker ut av sig själv. Har dock inte fått tillbaka min mens ännu så jag måste fortsätta utredas för det
    Har fått telefontid om en vecka .. drygt att det är så lång väntetid bara på att få prata i telefon med en läkare!

    Men nu äe det bara att hoppas på att cykeln kommer igång och att jag snart kan bli gravid igen

    hoppas alla Ni andra har det bra!

  • vanna

    Har ägglossning verkar det som Har inte hört nåt från nån doktor ännu så jag undrar om jag kan köra på?!
    Men värderna går neråt så det borde inte vara nån fara .. och om värderna skulle vara för höga så borde jag inte bli gravid (enligt läkaren iaf)

    Hoppas att jag blir gravid!!!!! På fredag ska läkaren från gyn ringa och jag tänker kräva en tid för spolning.. men kanske bra att vänta och se om jag blir gravid först Obestämd Hm jag vill ju spola .. men inte om jag blitt gravid förstås ..

    för att ens få en spolning antar jag att jag måste krydda på mina symtom .. även om smärtorna vid förväntad mens varit outhärdliga som det är! Men kanske får jag endå ingen tid förrän efter BIM ..

    ja vi får se / kramar

  • vanna

    får fortsätta kämpa. Har nu fått en hypotyreos som följd av tyreoiditen Kan nog dröja innan jag blir gravid igen

  • vanna

    Skräpmola - fan vad tråkigt!!!!! Vilken j --a pissvärld!

    Min gynläkare ringde igår. Jag ska få göra en hysteroskopi i mars eller april. Har ÄL och hon tror att det kan vara nåt "fel" där nere efterssom min mens aldrig kommer igång ...

    Hypotyreosen har gett mig grav.förbud Nu får jag vänta tills labbvärderna är stabila .. eller tills medicering kan göra dem stabila! Kan få fosterskador och annat skit som jag faktiskt inte vill ha heller .. så det är bara att börja med kondom igenTungan ute

    känns i alla fall skönt att gynläkaren äntligen tar mig på allvar. Känns om att nu förstår de att min uteblivna mens INTE beror på utebliven ägglossning! Faktiskt lättad i allt detta skitväntande.

    kram på er alla kämpande kvinnor där ute!

  • vanna

    Kasa - Du förpestar inte alls! Det är just det vi har det här forumet för!!!  Usch vad jobbigt du har det vännen .. piss ... fy faan. ja allt vad man kan komma på. Det är för orättvist Skrikandes

    styrkekramar till Dig KasaHjärta

    Ludvigs mamma - bra att de kollar slemhinnorna! Mina var inte tjocka nog för en riktig mens efter skrapningen .. och är inte än i dag! Jag har börjat äta Glandin (nattljusolja) ska vara bra för hormoner och slemhinnor .. vet inte om det funkar dock men ska till gyn i slutet av mars för en koll av livmodern, får väl veta då hur slemhinnan ser ut!
    Glandin och bidrottninggele hjälpte min syster att få slemhinnorna tjockare .. hon hade bara 3 mm först, i flera månader.. - åt i två månader bidrottninggele (Apiforce) och nattljusolja och då hade hennes slemhinnor blivit 8 mm! gynläkaren var chockad

    kram till er alla!

  • vanna

    min mens är tillbakaSkrattande

    helt chockad .. glad .. ja hur f--n kan man bli glad övver en sån sak? Men när man varit utan i ett år .. enda sedan skrapningen i januari förra året har min mens krånglat och nu .. NU FORSAR DET!

    nya tag i bebisverkstaden blir det nu! kram på er alla

  • vanna

    lillan ... jag skrapades för partiell mola förra året 30/1. Plussade fram till april .. därefter hade mina värden sjunkit under 5 på blodproverna. Då syntes det inget.. hade gravförbud till augusti.

    Tråkigt att hälsa dig välkommen Lillan98 .. men välkommen att ställa alla frågor du bara behöver för att överleva den här tiden efter molan..

    kramar

  • vanna

    Kasa - jag kämpar på med att bli gravid BIM på tisdag till veckan .. så det blir spännande. Inte för att förhoppningarna är så stora ... ska ta nya prover på sköldkörtelhormonerna om 3-4 veckor .. doktorn sa att de inte sjunker längre och om de fortfarande är för höga då kommer jag att sättas in på Levaxin. Om medicin kan få mig att bli mer fertil så får det bli så .. även om Levaxinbehandlingen troligen kommer att fortgå hela livet men blir jag bara gravid så är det helt klart värt!!

    kram Vanna

  • vanna

    Vombat - tänker på digHjärta 

    grattis Ludvigsmamma!!!!

    Styrka och välmående till alla{#emotions_dlg.flower}

    själv hoppas jag på Plus denna månad ( har iof inte haft ÄL än .. men ändå)

  • vanna

    GRATTIS Kasa!! Åh vad roligt, nu håller vi alla tummar ch tår för dig Hjärta

  • vanna

    åh vad jobbigt Iris / leonel .. har du utretts för missfallen .. kollat vitalparametrar så som B- vitamin tyroideastatus .. sånt kan påverka om man behåller barnet eller ej!

    kram på dig!

  • vanna

    hej alla underbara tjejer!!

    jag har Plus at!! japp jag är äntligen gravid kan knappt tro det själv .. ett år och tre månader efter skrapning av mola .. håll tummarna för att detta ska gå vägen nu!

    fick en dålig start med en "sur" barnmorska som tog emot mitt samtal om att komma på ett besök framöver . Hon bokade in mig på ett besök när jag är i v 10 .. så sa hon " då får vi se om det finns nåt levande foster då!"

    hur kan man säga så till nån som faktiskt varit på UL där det INTE fanns nåt levande foster!!? Men jag försöker skaka av mig det .. denna gång ska det gå bra!

    kram på er alla

  • vanna
    Anonym (vraket) skrev 2011-04-20 15:34:01 följande:
    Jag får oxå ansluta mej till detta sällskap. Har misstänkt mola och ska göra en skrapning imorgon. 

    Min story: Utbebliven mens i dec dock inte gravid, ingen mens kom men gravid i jan, därefter missfall, nu trodde jag att jag var i v 12 men där fanns inget foster utan en massa blåsor. Vilket besvikelse...är helt förtvivlad.

    Har läst ngt om att det är vanligare efter ett missfall? Stämmer det? Och varför i sådana fall? Det ska ju bara ha med själva befruktningsskedet att göra? Inte med våra gener?? Mitt HCG var igår 35000 idag 36000. Gynekologen sa att det var bra att det inte var för högt. Det talade för att den inte är så aggressiv... är det cancer redan i detta stadie?

    Åh jag har så många frågor, kommer aldrig på att fråga när jag sitter där med benen i vädret... hoppas ni kan hjälpa mig lite med er erfarenhet?

    Vilka öden ni alla varit med om. Varför ska vi drabbas av sådana konstiga saker som det känns som ingen annan får? Mamma har bara haft normala gravidieter. Vad är det för fel på mej?
    men vännen! Det är inget fel på dig!!!! mola är inte nåt man bär med sig i anlagen .. det drabbar några få och det är helt enkelt bara sketen otur!!

    hoppas du finner lite svar på de frågor du har genom forumet .. fråga vad du vill , här stöttar vi varandra och en del av oss har hunnit komma ur allt detta men fortsätter i alla fall skriva här för att gemenskapen är så enorm

    bra att du inte hade så högt hcg, nu håller vi tummarna för att det sjunker snabbt med! mola hydiatosa är cancer men om man avlägsnar allt och den inte hinner sprida sig så finns ingen risk för cancer i andra kroppsdelar. Man brukar göra en lungröntgen för det är dit dessa celler oftast sprider sig om de gör det! Vet du om du hade en partiell eller komplett mola? vid partiell mola är risken för spridning nästan obefintlig enligt vissa texter..

    styrkekramarHjärta
  • vanna
    Pralinbiten skrev 2011-04-29 19:50:13 följande:
    Hej, igen
    Grattis alla som är med barn, vad roligt, jag får tårar i ögonen när jag läser här. Jag vet ju själv hur jobbig väntan var.

    Jag bara undrade en sak som jag inte fattat. Jag hade den partiella molan. Var det cancer? Har jag haft cancer?
    Det är ju ofattbart i så fall. Jag trodde bara de elakartade var cancer.
    skönt att veta att det gått bra för dig! hur gjorde du .. fick du göra flera UL? jag ska  få göra ett i v 10 .. känns pirrigt att vänta tills dess, sedan känns det ju som att det skulle kunna vara en mola i alla fall! tänk om de ser detta i v 17!!!

    partiell mola är också en ohämmad tillväxt av trofoblaster och räknas som cancer. men den är godartad om den inte sprider sig! men du står nu i cancerregistret! sa ingen det till dig?
  • vanna
    kasa01 skrev 2011-05-02 13:45:17 följande:
    Morhoppan o tuttan, ser finfint ut. Vill bara förvrna om att de sista hcg värdena brukar sega sig lite, så bli inte besvikna om det inte blir under 5 vid nästa mätning. lycka till!

    Vanna ang detta m cancer, jag fick förklarat för mig att vi är cancer registrerade, men så länge hcg inte siger och molan metastaserat är det just en tumör, och inte cancer... säger din läkare verkligen att molan är en cancer?

    Supermajsa, fint m en ny tråd! Jag komme givetvis följa med här också, vill ju veta hur det går för alla! Skriver gärna en rad då och då om det är något man kan bidra med. kram!
    nä du har rätt Kasa .. man finns med i cancerregistret men molan är inte cancer förrän den sprider sig .. alltså bara en ohämmad tillväxt av trofoblaster som kallas tumör och i själva verket är godartad! hoppas jag inte gjorde nån förvirrad Skäms
    nu hoppar jag vidare till den andra tråden!
    kramar på er!
Svar på tråden Mola/Druvbörd