Inlägg från: ViSkaBliTre |Visa alla inlägg
  • ViSkaBliTre

    Vi som försökt länge efter mf, del 2

    nä man är förmodligen räddare när man vet hur det känns liksom. Man är säkert dessutom 10 ggr räddare när man vet att det tar tid att få till en ny bebis sen med..

  • ViSkaBliTre

    Under tiden vi har försökt så har 6 av mina nära vänner blivit gravida.. En har dessutom hunnit bli gravid, fött en underbar tjej, och sen blivit gravid igen! En annan av de 6 hann med att starta verkstad och bli gravid och få mf, för att bli gravid igen och ska ha nu i Juli. Så klart är det underbart för dem och jag unnar verkligen mina vänner all lycka, men det gör ont!

    Nä man får liksom inte tänka på det.. man går under då.. jag måste liksom tänka att det inte riktigt finns för att orka. Det dumma är att man blir så rädd för att träffa folk, för att man inte vill höra om graviditeter och barn.

  • ViSkaBliTre
    Hallonet80 skrev 2010-05-26 08:53:49 följande:
    Eller det tråkigaste e ju att man inte själv e gravid men ni fattar vad jag menar va !
    jag hajjar vad du fattar

    Vilken dröm det vore om alla i tråden skulle bli gravida typ samtidigt o så förvandlas tråden till en gravid-tråd istället. *drömmer*
  • ViSkaBliTre
    Tottelina skrev 2010-05-28 19:02:45 följande:
    Bim imorgon. Allt har känts väldigt "mensigt" så det blir nog mens av det här.
    skit mens! 
  • ViSkaBliTre
    Tottelina skrev 2010-05-29 10:27:15 följande:
    Ja men hoppas kan man ju alltid.. ;) Nej jävla fittmens på traditionell svenska. Men än inget, det är iofs bara morgon än så länge så den lilla sötnosen kommer snart. Men det känns väldigt molande i ryggslutet och har så gjort ett par dar, mer än vad jag är van vid från bimmarna fast ska man gå på erfarenhet så är allt "nytt" bara ny pms. Hur är läget med dig?
    Egentligen ska man ju inte ge upp förren mensen kommer, men efter ett tag börjar man få koll på vad som är vanligt mens varning.
    Men du anade inget när du blev preggo va? Eller hur var det?
    Jag är ju av typen som varje gång "vet" ca en vecka innan bim.. har väldigt svårt att tro att jag helt plötsligt skulle bli chockad på bim liksom.

    Här är det äl typ imån kanske. Helt ärligt orkar jag inte vara nere längre. Var rätt bra under isen ett tag. Sååå min nya stategi är hur positiv som helst! Har intalat mig själv att det är så att sambon hade infektionen låååångt innan symtomen kom och därmed är anledningen till att det inte har tagit sig. Sen fick han ju antibiotika i dec. och det tar 3 månader för simmarna att bli nya o pigga, vilket innebär att när testet togs hade det inte riktigt kommit upp till normal nivå. Men det kan ju ha varit på väg att bli normala, alltså blev de fungerande igen i slutet av mars, eller i april nån gång. Detta innebär då att vi inte har försökt alls länge, typ bara två, tre månader! ASSÅ FETHAJJA VAD POSITIVT TÄNK! *stolt över mig själv*
  • ViSkaBliTre
    Tottelina skrev 2010-05-29 10:46:53 följande:
    Ja jag förstår att du varit långt under isen, har tänkt på dig en hel del. Men du är grym som väljer det här positiva nu! Det är du verkligen!Jo ja, förra gången då var det väl mer att jag vägrade tro att jag var gravid- trots att jag var på bim + 9, läckte tuttmjölk, hade ilningar i den äggstock som jag aldrig brukade känna nåt i och fick en liten våg av illamående när jag satte mig upp i sängen på morgonen men jag bara vägrade tro att jag kunde vara gravid. Kommer ihåg att jag tog en ipren t o m efter några dar för det kändes som att mensen skulle bryta ut när som helst. Ja jag vet inte.. jag vet bara att man kan inte lita på nånting och allt jag känner är ny pms. Roligare än så är det inte. Men klart det finns ett litet hopp tills mensen kommer men det gör den när som helst. Man får väl försöka distrahera sig lite med nåt helt annat, eller försöka tvinga sig att bli positiv som du. Så svårt bara.
    Visst fasen är det svårt, men det går. Man kan påverka sitt mående mer än man tror med mental träning! Tar lite tid innan det funkar fullt ut o visst har man svackor då man kommer tillbax i gamla negativa tankar.. Men huvudsaken är att man försöker hitta tillbaka till livet. Men visst är det skit svårt!

    hoppas innerligt att mensen inte dyker upp för dig!
  • ViSkaBliTre

    Tottelina: tummar för plus!!!

    Kost o motion hanterar jag genom att äta så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt utan att röra mig det minsta!

    Har oxå ett par snyggskor utan klack.. Den fösvann någon gång mellan drink 2 och 5.. Men kul hade vi, mina klackar o jag!

  • ViSkaBliTre
    smulanjag skrev 2010-06-01 07:44:47 följande:
    tack.. , ja det var fruktansvärt!!!!!, den upptäcktes i v: 10 på vul, men det var länge för mig..., man hade gått och hoppats å byggt upp massa förväntningar och dessutom tyckte jag att vi försökt länge innan vi fick det plusset.. ( 7 försök), sen fick jag till mig att åhh, nu vet du att du kan bli gravid bla bla bla , och att jag kommer bli det snart igen.., men nu sitter jag här 6 försök senare och har fortfarande inte lyckats å jag får dessa förhatliga spottings 7 dagar efter äl..., börjar misströsta att jag aldrig kommer bli gravid igen....
    Välkommen! Tråkig historia!!! Beklagar

    känner igen det där med spottings 7 dar efter äl.. undra om det kan ha något att göra med att kroppen har förändrats efter mf??
  • ViSkaBliTre
    smulanjag skrev 2010-06-01 10:38:21 följande:
    åhh..., jag vet inte alls om det är så som jag tror med progesteron, anledningen till att jag tror att jag har lågt värde är att kroppen ställer in sig på mens med en gång efter äl eftersom jag då inte producerar tillräckligt med progesteron för att ett ev befruktat ägg skall kunna fästa.., men somsagt jag inbillar mig massa och har ingen fakta för detta.., det kanske bara är jag som är neggo..., ta du kontakt med en gyn så får du ju förhoppningsvis riktiga svar.., varför vill du inte göra en utredning i nuläget?  kram!
    Låter exakt som för mig.. innan mf hade jag regelbunden 26 dagars cykel.. efter har det varierat mellan 24-31 (dock vanligast med 27), spottings minst 3 dar innan bim, ibland tom en vecka innan. Har också ont som föön vid äl, molvärk 3 dar efter äl och pms från ca 6 dar efter äl. Men det är väl då som progesteronet är som högst så jag har trott att det är därför som pms kommer. Jag går på utredning nu och har också tagit progesteronprov, som på mig visade på bra siffror. Inte lätt detta alltså!
Svar på tråden Vi som försökt länge efter mf, del 2