Inlägg från: ViSkaBliTre |Visa alla inlägg
  • ViSkaBliTre

    Vi som försökt länge efter mf, del 2

    mammabamma skrev 2010-04-17 20:02:04 följande:
    Ja, att han börjat fråga förstår jag är jobbigt! Min dotter är eg. rätt nöjd med att vara ensambarn i nuläget, är inte intresserade att syskon och tycker att jag bara ska ha ett barn , men ändå är det ju så mkt som du säger, att man vill ge sitt barn ett syskon. Personligen tycker jag det är jättejobbigt att det blir så långt mellan dem nu...4 år som det skulle blivit nu hade kännts ok, men nu vet jag inte när det blir, börjar dra iväg lite väl långt. Sambon tycker jag är lite fånig avseende det, men har själv en syster som är 5 år äldre och vi har aldrig "varit på samma nivå" som barn även om vi har jättebra kontakt nu!! Låter ju konstigt att hon inte kan tyda resultaten. Vi gick hos er privat gynekolog först med utredningen, men så fort vi hittade ett "fel" så bytte vi till en stor klinik som vi visste kunde göra inseminationer och ivf...då vi kände att det nog skulle bli nödvändigt. Upplevde inte att den privata gynekologen eg. kunde så jättemkt, tex pratade hon mkt om "att bara man slappnar av så...". Vart går du, är det hos en enskild gynekolog eller på ngn stor klinik?
    Ja visst låter det skumt! sen har jag ju inte sett pappret som skickades kansek stod konstigt på det.. vet inte.. men mitt förtroende sjönk lite tyvärr..
    Men blev ni remitterade till en anna klinik eller fick ni vänta i nån kö då ni bytte? Jag har funderat på det med.. om nästa prov ser lika "illa" ut måste vi börja om i en "tre-månaders-kö" igen då? Tror du jag ska kontakta en klinik redan nu?
    Nä urk! Hoppas verkligen på ett mirakel o att det tar sig narturligt!

    Kommer ihåg alla klychor från efter mf: " det går snabbt att bli gravid igen efter mf för livmodern har rensat sig.. ha ha ha. Nog kan alla i denna tråden intyga att så är inte fallet!

    Jag har precis blivit arbetslös efter varit projektledare för ett samverkansprojekt ii Malmö i drygt ett och ett halvt år. En på skolan där jag hade mitt kontor sa att ja du kan ju alltid skaffa en liten till i stället för att skaffa jobb.. Öhh-- ja ha, nån som vet en bra sida på nätet där man klickar hem sig en unge??? Då kan man hålla sig för skratt efter en sån kommentar!
  • ViSkaBliTre

    mammabamma: glömde ju: Nä det är ingen stor klinik, en gyn i Malmö som bla inriktar sig på fertilitetsproblem, Här är det jag går: http://www.praktikertjanst.se/templates/PageExternal.aspx?id=27509 Men som jag har fattat det så sysslar ju inte "vanliga gyn" med män, även om de inriktar sig på fertilitetsproblem, eller?

    Ja efter mina resultat på blodproverna o så så sa min gyn att "ibland tar det tid" som om jag inte fattat det själv!!! Behövde jag inte betala 300:-/besök för att få reda på!!!

  • ViSkaBliTre

    Mammabamma:
    Jo jag har ju plånboken i högsta hugg *viftar med kortet* så då borde det ju hjälpa!

    Ja visst kan man tycka att de borde kunna sin sak.. men det jag reagaerar på är just att de skriver kvinnor.. kanske hon inte har en clue gällande manlig infertilitet. Ska nog ta ditt råd o ringa en klinik som kan bistå med ivf o inseminationer o se vad de säger.

    Ja herre gud vilket oproffsigt bemötande! HATAR adoptionsliknelsen! Har hört den från "vänner". Likså denna "men ni har ju ett barn.. var glad för det"! som om jag inte är det! Vem har bestämt att bara för att man har barn så är det inte ok att önska mer??? *grrr*

    Nä när man arbetar med fertilitesfrågor kan man tycka att de borde kunna ta sina patienter på ett mer professionellt sätt!

  • ViSkaBliTre
    Bebislängtan82 skrev 2010-04-17 23:24:04 följande:
    Precis som jag sa. Mensen kom nu ikväll 1-2 dagar för tidigt, hellre det än 2 veckor sent som sist tyvärr förstörde den mkt, var hos svärmor som fyllde år men fick åka hem pga hemska smärtor
    Åhhh, puckade mens!
  • ViSkaBliTre
    Hallonet: Surt med mens! beundrar dock din positiva inställning! Lortdocka: Skit minus.. men som hallonet säger.. här der vi inte upp förren mensen kommer!
  • ViSkaBliTre
    Cat79 skrev 2010-04-18 09:23:30 följande:
    HejFår jag vara med i denna tråd. Jag och min sambo är inne på vårt 4:e år utan friska levande barn. I bagaget har vi en avbrytande graviditet v 22 samt ett MA i v 13 (fostret hade dött i v 9). Det tog lite mer än 1,5 år att lyckas första gången och sen tog det 10 månader efter att vår ängel föddes och vi blev gravida igen. Vi har fortfarande ingen hos oss och längtan är enorm och den är större än rädslan. Nu genomgår vi hormonbehandling med sprutor Puregon och om vi inte lyckas denna månad så  testar vi en gång till sen blir det IVF. Vi har fått kallelse för IVF i maj. (Vårt MA var i januari -10) Hur länge har ni kämpat och när har ni haft era missfall?Hoppas det blir lite plus snart. Stor kram.
    Välkommen hit! Trist historia ni har! Antar att ni gjort utredning iom IVF. Vad blev domen?

    Vi har försökt att få syskon till vår 3,5 åring sen okt -08. Blev gravid i mars - 09 men slutade med mf i v6+2. Sen har det inte funkat.

    Vi har gjort utredning, alla prover på mig ser ok ut. Har dock inte gjort spolning. Men sambons första S-prov kom tillbaka med tråkigt resultat. Koncentrationen sperma hamnade under gränsen för att vara fertil . Han ska göra om provet igen för att säkerställa att så är fallet eller om det var en engångsföreteelse, men får tidigast lämna den 6e juni för att hinna få en ny omgång spermier. Under den tiden har min läkare sagt att vi inte gör något mer än väntar på resultatet från provet. Jag är lite bitter o ska försöka tjata till mig en spolning i alla fall.. Har blivit allergisk mot ordet vänta!! Men det kommer att dröja till mitten av Juli innan vi får resultat och får veta hur vi kan gå vidare. Ber en bön om att bli gravid på egen hand innan dess... Då vi har barn sen innan så kommer vi att få bekosta eventuell hjälp själva. Slipper gärna, men kastar lätt upp kortet om så krävs! Naiv som man är trodde man att det som skulle kosta var typ blöjor.. inte att göra barn!
  • ViSkaBliTre
    Bebislängtan82 skrev 2010-04-18 11:55:16 följande:
    Ja vad fasen gör man nästa gång kommer vi heller kunna pricka in eftersom jag åker till skåne på lördag och då är jag på dag 9 så det känns rätt kört denna gång med.
    Nä va trist! Ska du vara borta länge?
  • ViSkaBliTre
    Tottelina skrev 2010-04-18 12:41:07 följande:
    Trist att en del testat minus eller fått mens Men som Hallonet sa, en bra mens tyder på en bra slemhinna så det gäller nog att se ljuglimtarna. ;)
    Man får greppa efter halmstrån
  • ViSkaBliTre
    Bebislängtan82 skrev 2010-04-18 12:49:48 följande:
    Några veckor så troligen kommer jag hem precis vid ägglossningen därefter. Ska till familj som jag inte träffat på 4 månader så då brukar jag stanna ett tag.
    aaa....ok! Jobbigt att allts ka stämma med äl-datum hela tiden.. men man kan ju inte hänga upp hela världen på det.. Måste komma ihåg att leva med.
Svar på tråden Vi som försökt länge efter mf, del 2