Inlägg från: Poddan |Visa alla inlägg
  • Poddan

    Fortsättningstråd för oss som hade BF runt jul 2009. Del 2.

    Har hittat hit även jag

  • Poddan

    Jag har inte heller börjat med några smakportioner ännu. Tänker som du Lumix, kanske vid 5 mån. Har just kommit hem från BVC och lilltösen går upp fint i vikt och verkar må toppen av att amma, så det fortsätter jag gärna med så länge det går. 4 månader har hon ju hunnit bli, väger 6515 och är 64 lång. Finns några nya bilder på henne i mitt galleri också. Här är det också mycket dreggel och smaka på alla saker man får tag i. Hon greppar väldigt bra och kontrollerat nu och är intresserad av allt... Allt oftare får hon ett ordentligt tag om mammans hår också (aj!) som man får lirka loss. Har för övrigt börja lösa nåt vansinnigt med hår nu, från att inte ha tappat något under ett års tid. Det bara rasar av nu, någon fler med samma problem? Ingen mens här ännu och det är bara att njuta så länge den behagar hålla sig borta. Kämpar lite med cirkus 7 gravidkilon som envist hänger sig kvar, men jag känner mig nästan smal igen med tanke på att jag gick upp 25 kg... De försvinner väl så småningom, så jag tar det inte så hårt.

  • Poddan

    Uppdatering från oss också! Elvira mår finfint och blir ju fem månader på söndag. Stora tjejen . Dock vet jag inte vad hon väger och mäter nu, vi ska till BVC på måndag. Men vid 4 mån vägde hon 6500 och var 64 lång. Tycker framförallt att hon växer så det knakar på längden. Har börjat köpa några 74 plagg nu.


    Senaste nytt är att Elvira har kommit på hur man gör pruttljud med munnen . Låter helfestligt. Hon har även rullat från mage till rygg några gånger helt själv!


    Vi har provat med potatis och morot än så länge som smakisar. I helgen blir det palsternacka. Hon gillade inte alls potatis då hon grimaserade väldigt. Morot var däremot mer populärt. Hon "åt" upp allt i skålen, dvs det var in i munnen och vände . Men lite slank ner i alla fall syntes i blöjan...


    Sovrutinen är att hon somnar vid 21, äter vid 3 och sover till 8. Så jag klagar inte alls!


    Hoppas alla får en härlig helg!!

  • Poddan

    Vi tar det lite lugnt med maten än så länge. Vi har kört med smakisar nu i några veckor och har hunnit med potatis, morot, palsternacka, broccoli, majs, havregröt och gröna ärtor. Från början var det en himla massa grimaserande från Elviras sida och hon nästan kräktes... Men broccoli, majs och ärtor som vi provat senast slinker allt ner. Eller är i alla fall in i munnen och vänder . Annars så helammar jag fortfarande och trivs bra med det.


     


    Nästa vecka blir ju vår lilla stora tös 6 månader och på måndag ska vi och ta sprutor och mäta/väga. Gruvar mig lite och pappan är dessutom bortrest . Men det ska väl gå det med. Hoppas allt är bra med er och era småttingar som faktiskt börjar bli stora nu!

  • Poddan


    Sötast!!

    Har lagt ut lite nya bilder i mitt galleri om någon vill gå in och titta. Vore kul att få se era småttingar också!! Testar dessutom att lägga in en bild i forumtråden bara för att se om det går. Den ska gå att klicka på också *testing testing*
  • Poddan

    Tack Kan ju inte annat än att hålla med Hjärta


    Man kopierar den lilla bilden i sitt galleri (alltså "oöppnad") och klistrar in den här. Men det funkade bara om jag använde internet explorer som webläsare...

  • Poddan

    Nä, du bara högerklickar på den lilla bilden i ditt galleri, väljer kopiera och klistrar sedan in den i forumtråden. Lycka till!!

  • Poddan

    Spännande att läsa om andras rutiner när det gäller mat och sovning. Alla barn är ju unika och varje familj hittar ju de rutiner och vanor som passar just dem bäst, så det finns ju inget rätt eller fel. Så länge barnen går upp i vikt som de ska och verkar glada och pigga i övrigt så gör man ju rätt! Eller hur?


     


    Elvira har fortfarande ovanan att vakna vid 4-tiden på morgonen och vill amma, vilket hon också får. Har provat en gång med vattenflaska istället, som jag hört kan funka lika bra, eftersom de bara vill suga på något för att kunna somna om. Hon blev bara väldigt förvånad och drack lite, men inte somnade hon om inte. Så det var bara att hala fram tutten...


     


    En dag ser ut så här ungefär:


    04 Amning


    08 Gröt


    11 En halv stor burk mat (6 mån ännu, hon har ju bara en tand...) och några skedar frukpuré


    14 Amning


    17 Amning


    19:30 Välling 110 ml


    20 Amning och gonatt


     


    Hon sover en sväng på fm vid 10 och en på em vid 14.


    Jobbar, mest med mig själv, för att avveckla amningen. Tycker ju att det fungerar så bra för både mig och Elvira så jag kan inte riktigt motivera mig att försöka sluta. Ska höra vad bm säger när vi ska dit för vägning/mätning den 1/9.


     


    Hoppas alla har haft en underbar sommar. Vi bor fortfarande ute i stugan, men flyttar hem då maken börjar jobba igen i september.

  • Poddan

    Hallå!


    Håller med om att det är väldigt tyst i tråden, vilket är synd! Vill ju höra hur det går för er alla!


    Elvira har just haft diarré i en vecka lilla stackaren. Många plaskiga bajsblöjor blev det, men nu verkar hon vara på bättringsvägen (peppar peppar). Nio månader har hon ju hunnit bli och hon lärde sig krypa för inte alltför länge sedan. Hon reser sig mot framförallt oss när vi leker på golvet och hennes favoritsyssla är att gå, men håller då såklart i två fingrar. Någon egen balans är det inte tal om, så jag tror det är rätt långt borta innan hon går själv.


     


    Hon har länge haft bara en tand där nere, men för någon vecka sedan tittade den bredvid fram och igår en tand där uppe. Inte i mitten, utan en bredvid. Det syns att alla fyra tänder där uppe är på väg så de är nog snart här. Hon kommer ju att se ut som en helt annan tjej med sådan garnityr Tyst.


     


    Elvira är också ofta rädd för folk. Det är svårt att förutsäga när hon ska gråta och när det går bra, men just nyvaken + annan än mamma eller pappa brukar vara en dålig kombo. Har märkt att det går bättre om man håller i henne och närmar sig långsamt, samtidigt som man pratar glatt med henne. Och personen/personerna ska helst ignorera henne och inte dyka på henne och gulla som en del gör. Däremot ÄLSKAR hon öppna förskolan och är väldigt kavat där. Hon kryper iväg utan tanke på vart mamma befinner sig och plockar med alla nya roliga leksaker och petar på de andra barnen.


     


    Hoppas få en lägesrapport från er andra också!!

  • Poddan

    Jag känner precis som du Sessan4. IVF är ett litet helvete att gå igenom, även om vi nu är i ett helt annat läge känns det som. Vi har ju vår prinsessa. Men visst önskar man att hon ska få ett syskon, men det är absolut ingen självklarthet att vi vill/orkar gå igenom allt som krävs för att hon ska få det. Dessutom har jag ju åldern emot mig (fyller 35 nästa månad) så man känner liksom att det tickar på och att OM vi ska försöka igen så måste det nog ske ganska snart. Dessutom kostar ju ett försök 25 000 kr. Vi har sagt att vi ska diskutera det när hon fyller ett (vilket ju är om två månader!!! Huga vad tiden går) och sen får vi se.


     


     

  • Poddan

    Grattis William! Planerar för fullt här för Elviras 1-årskalas. Tänk att de redan gått ett år... Swisch bara... Men så fantastiskt mycket vi fått uppleva under detta år. Från att liten var ett hjälplöst litet knytte som bara låg där och pep, bajsade, åt och sov. Till nu då hon knatar omkring, har en stark egen vilja och kommunicerar för fullt!!

    Kotten:
    Det finns ju en knapp nedanför där du skriver inlägget "ladda upp en bild". Prova den får du se



     

  • Poddan

    Kul att höra Cindys mamma! Grattis! Vi har också lyckats bli gravida igen efter 3 IVF försök. Liten beräknas 28/5 så det börjar närma sig! Ska bli så spännande att få uppleva detta igen och kunna ge Elvira ett litet syskon. Hoppas också allt är bra med övriga!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss som hade BF runt jul 2009. Del 2.