• Missvampiria

    Fortsättningstråd för oss som hade BF runt jul 2009. Del 2.

    Fortsättningstråd för oss som hade BF runt jul 2009. Nu är våra små underverk äntligen här!

    Nya deltagare i tråden undanbedes vänligt men bestämt. Hoppas ingen tar illa upp, men vi har hängt ihop enda sen början och kämpat lite extra för att få våra små.
    LISTAN för oss som Kämpat, Väntat & Längtat {#lang_emotions_heart}:

    Kotten7381 (ca 2½år) - Födde en liten William 4/11! (BF 1/1)
    Satin (3 år) - Födde en liten Leon 30/11! (BF 15/12)
    Chelh - Födde en liten Mio 4/12! (BF 15/12)
    vi och lilla hjärtat (2 ½ år) - Födde en liten Matteo 15/12! (BF 21/12)
    Nallebjörnis - Födde en liten Michaela 16/12! (BF 7/12)
    Poddan (2 år, 11 månader) - Födde en liten Elvira 16/12! (BF 9/12) 
    Waiting 4U (ca 4år) - Födde en liten Hugo (?) 21/12! (BF 15/12)
    MissMarti (1år, 4 månader) - Födde en liten Oliwer 21/12! (BF 21/12)
    Bel (2 år) - Födde en liten Jack 22/12! (BF 17/12)
    lyckospeja (3 år, 3 månader) - Födde en liten Elvira 26/12! (BF 19/12)
    Sessan4 (5år) - Födde en liten Matilda 27/12! (BF 25/12)
    Lastbilslillan (ca 1,5 år) - Födde en liten Cindy 28/12! (BF 2/1)
    Diggiloo (ca 7-8 år) - Födde en liten Wilma den 30/12! (BF 17/12)
    Lumix (ca 4 år) - Födde en liten Amy 1/1! (BF 26/12)
    Missvampiria (ca 1,5 år) - Födde en liten Tim (?) 4/1! (BF 26/12)
    ~Neo 16/1-07 och Tim 4/1-10~
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss som hade BF runt jul 2009. Del 2.
  • CindysMamma

    Cindy vägde 6290 gram och var 63 cm lång på 4 månaders..
    I går vände hon sig från rygg till mage för första gången.
    Den 24/4 döptes hon och hon passade även på att toppa av dagen med att skratta ljudligt för första gången!

    Vi har provat med lite plommon, morot, gröt, sen morot och pärondryck..
    Jag gör min barnmat själv :)
    BVC gnällde på mig i går över att hon fått "dricka" för de borde ju inte få säljas enligt henne os.v, gissa om hon blev tyst när jag sa att jag gjorde de själv :P

  • Kotten7381

    Hej på er!
    Här kommer lite uppdatering från oss. William döptes i helgen och allt gick bara fint, han fick en gungställning i doppresent som han redan invigt. Han tyckte det var riktigt skoj att gunga! =) Nu var det ett tag sen vi vägde honom, men sist vägde han prick 7000g o var 62 lång. Vi har också börjat med smakisar, men bara potatis än så länge. De första dagarna var det inte så populärt, men nu går det riktigt bra.

    Lastbilslillan- du som gjort egen barnmat, har du även gjort egen gröt eller har du köpt den? Gröten ska ju berikas med något??

  • CindysMamma

    Gröten har jag köpt, då jag läst att industrigröten är "bäst"..
    Men tänkte göra egen framöver, då hon vant sig lite..
    Läste att man kunde mosa lite havregryn i en mortel (en sån typ porslinsskål med en "hammare") och sen strö över paltbröd eller ge leverpastej till, då får de i sig järnet..

  • MissMarti

    ojoj de låter som att Oliwer tillhör kateforin större bebis... han väger 7,7kg och är över 70 cm lång....storlek 68 på kläder e nästan för små...men nu tror ja han lugnat ner sig med växt o vikten lite...
    Oliwer babblar dagarna i enda och vil inte ligga ner utan bara sitta hela tiden... sover gör han numera 20.00 till 06.00
    Vi ger han gröt på morgonen och på kvällen annars får han modersmjölksersättning. PÅ lunchen får han både ersättning och "lunch" i form av nån puré.

  • Poddan

    Uppdatering från oss också! Elvira mår finfint och blir ju fem månader på söndag. Stora tjejen . Dock vet jag inte vad hon väger och mäter nu, vi ska till BVC på måndag. Men vid 4 mån vägde hon 6500 och var 64 lång. Tycker framförallt att hon växer så det knakar på längden. Har börjat köpa några 74 plagg nu.


    Senaste nytt är att Elvira har kommit på hur man gör pruttljud med munnen . Låter helfestligt. Hon har även rullat från mage till rygg några gånger helt själv!


    Vi har provat med potatis och morot än så länge som smakisar. I helgen blir det palsternacka. Hon gillade inte alls potatis då hon grimaserade väldigt. Morot var däremot mer populärt. Hon "åt" upp allt i skålen, dvs det var in i munnen och vände . Men lite slank ner i alla fall syntes i blöjan...


    Sovrutinen är att hon somnar vid 21, äter vid 3 och sover till 8. Så jag klagar inte alls!


    Hoppas alla får en härlig helg!!

  • Nallebjörnis
    Poddan skrev 2010-05-13 10:03:51 följande:
    Uppdatering från oss också! Elvira mår finfint och blir ju fem månader på söndag. Stora tjejen . Dock vet jag inte vad hon väger och mäter nu, vi ska till BVC på måndag. Men vid 4 mån vägde hon 6500 och var 64 lång. Tycker framförallt att hon växer så det knakar på längden. Har börjat köpa några 74 plagg nu. Senaste nytt är att Elvira har kommit på hur man gör pruttljud med munnen . Låter helfestligt. Hon har även rullat från mage till rygg några gånger helt själv! Vi har provat med potatis och morot än så länge som smakisar. I helgen blir det palsternacka. Hon gillade inte alls potatis då hon grimaserade väldigt. Morot var däremot mer populärt. Hon "åt" upp allt i skålen, dvs det var in i munnen och vände . Men lite slank ner i alla fall syntes i blöjan... Sovrutinen är att hon somnar vid 21, äter vid 3 och sover till 8. Så jag klagar inte alls! Hoppas alla får en härlig helg!!
    min lilla blir ju åxå 5 månader på sön;)
    *Michaela Victoria 091216* www.nallebjornis.bloggplatsen.se
  • Lumix

    Dop ja.....vi kommer att döpa Amy när vi åker till Sverige i sommar. Hon kommer att vara 7 månader då men va sjutton......
    Vi fick hem hennes amerikanska pass härom dagen, lite kul att se hur det såg ut. Undrar bara hur det kommer att funka när hon närmar sig 5 års åldern.......ser väl inte ut som på passet då direkt, hi hi

    Just nu är min mamma här i 2 veckor och hälsar på och lär känna Amy. Hon är farmor till 4 barnbarn sedan tidigare så det är lite kul att äntligen få bli mormor också.
    Vi ska passa på att åka in till IKEA när vi hon åker tillbaka till Sverige och köpa en stol till Amy som hon kan sitta i vid matbordet. Jag har kollat på andra i barnbutikerna här men de känns bara lite för mycket. Jag vill bara ha en vanlig hög stol. Sen så är det dags att inviga henne med andra smaker än mjölk. Det ska bli kul.

    Går ni på BVC varje månad nu? Vi går varannan här hos barnläkaren. Det var bara vid 1 och 2 månaderskontrollerna det blev varje månad.

    Vad duktig du är som gör egen mat och dryck, det kommer jag nog inte att göra. Jag är nog för bekväm för det tyvärr. Gött att du satte barnmorskan på plats så där, ha ha. Misstänker att hon blev lite snopen över att du fixade iordning allt själv.

  • CindysMamma

    Tack lumix :)
    Tycker det är jätteroligt, men jag vet inte vad jag känner sen..
    Men det är ju inte så svårt att koka morötter och köra dem i en mixer sen..
    Min kompis har en juicecentrifug (stavning?) som jag lånar emellanåt, då vet jag vad hon får i sig, blir mkt billigare oxå :)

  • vi och lilla hjärtat

    Jag har inte varit inne på familjeliv på jättelänge känns det som! Har helt glömt bort att sidan finns nästan! ;) Vår dator krånglar oxå väldigt mycket, så jag skriver på en bärbar med engelskt tangentbord som jag hatar!! O så dånar fläkten, så jag är inte alls beroende av facebook o diverse sidor längre! 


     Men jag har absolut inte glömt er. Kul att alla verkar må så bra! 
    Är ju skoj o läsa om er andra så här kommer lite från oss;
    Matteo är nu 5 månader o vägde senaste kollen 7,5 kg o är 67 cm lång. Det börjar stabilisera sig nu så jag kan använda kläderna lite längre än i början. Men många gissar att han är äldre än han är. En tant på ICA trodde han var nio tio månader när han var fyra, men det var för att hon hade ett barnbarn som var 8 och mycket mindre. 
    Jag helammar fortfarande, men har börjat med smakisar. Han gillar allt som han smakat på. Potatis, majs o morot. Men bananen i morse var ingen hit, men det är ju det första kalla som han smakat på. Ska prova lite o smula rån oxå så jag introducerar gluten nu. Han somnar äntligen tidigare på kvällarna nu. Runt 19.30 o så sover han till 6 ungefär. Han har sovit i eget rum nu några veckor, o vi sover alla tre mycket bättre, han vaknar ibland på natten o låter, men nu har jag inte gått in till honom på två nätter o han somnar om själv. Innan så stoppade jag alltid in nappen, men jag upplever att han sover bättre nu o vaknar mindre ofta när jag låter honom somna om själv. Fast om han skriker så går jag såklart in, men det händer sällan. På morgonen efter han ammat ligger vi kvar i vår säng o sover o myser. Han är alltid så glad. Nästan aldrig gnällig på dagarna heller o somnar i min famn om vi är iväg på nåt o han är trött. 
    Idag ska vi till Gekås. Hualigen va jag har blandade känslor. Både bävar o längtas dit. Har inte varit där sedan förra sommaren, hade ju får ont av foglossning sen under graviditeten, o har inte haft dit förrän nu.'
    Må så gott! Snart kommer sommaren!
  • MissMarti

    Idag va vi på BVC för 5 månaders vaccninet och vägning och mätning...Oliwer väger 8kg och är 70 cm lång...min lilla pojk...han sitter själv med nu! Va de underlättar när de lär sig sitta...nen han orkar ännu inte sitta längre stunder men nån minut själv...sen sitter han längre om han får nått stöd i svanken...
    Vi har nästan slutat helt med ersättningen till Oliwer nu och detta för att han vägrar flaskan och för att han hulkar när han får smaken av ersättning i munnen...
    Han sover från 19.30 till 07.30! ingen mer nattmat för hans del!" så¨himla skönt när ha sover hela nätterna...man blir en mycke piggare mamma då!

    Hur ser era dagar ut? har ni några rutiner kring maten?
    Vår dag ser ut som följande med maten

    08.00 HavreGröt
    12.00 Puré i form av exempelvis potatis, palsternacka, morot osv
    16.00 Banangröt eller en fruktpuré
    19.00 Havregröt

    tiderna e ju självklart inte exakta men ja brukar försöka hålla dem hyfsat...ska börja med 5 månaders burkar imorogn med biff stroganoff....spännande värre och sen ska ja ha en heldag med att puréa en massa mat till frysen...

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss som hade BF runt jul 2009. Del 2.