Inlägg från: Idoli |Visa alla inlägg
  • Idoli

    Unga Adoptanter

    Hej!

    Vi är i liknande situation som er, är också unga adoptanter, jag är 24 (blir 25 i sommar) och min blivande man 24 (blir 25 i januari). Vi har stått i kö i BFA sedan januari i år och gick nyligen med i AC. Funderar också på Sri Lanka, mest för att vi verkar passa in så bra på deras krav. Dock så är vi inte gifta än och vi tar examen nu till sommaren så vi har ännu inte fått fast inkomst eller någon bostad som jag tror kommer gå igenom en hemutredning (delar en 1:a). Men allt detta tänkte vi skulle vara ordnat i januari nästa år och till hösten ska vi gå familjeutbildning :)

  • Idoli

    Hej!

    Nej vi har inte försökt få biologiska barn, utan att den vägen är stängd för oss har vi,  vetat länge. Som tur är, när det nu är som det är. Vi kommer att gifta oss i sommar, i juli :), hur länge har ni varit gifta?
    Vi vill helst börja med hemutredningen i början av nästa år. Skulle helst vilja anmälla mig till det redan nu eftersom, som jag har förstått det, det kan vara kö. Dock så är många faktorer osäkra tills dess. Förhoppningsvis har vi båda jobb etc men eftersom vi inte vet säkert ännu så vill jag inte anmälla mig... Känns dumt att försöka gå igenom en hemutredning om man ännu inte uppfyller alla krav, fast inkomst etc. Så vi får se, men vi hoppas!

  • Idoli

    Hej! Vad bra för er att ni varit gifta så pass länge! Det ska ju vara väldigt fördelaktigt sägs det. Det låter som en bra idé, det ska vi se till att kolla upp. Min sambo ringde tidigare och förhörde sig om föräldrautbildning etc och vi ska tydligen få gå på ett informationsmöte med familjerätten till hösten. Det är inget krav men ngt de rekommenderade, så till dess ska jag skriva upp alla många frågor :)

    Ja det blir ju så, man tänker och tänker och tänker. I början ville vi ha ett väldigt litet barn, och det vill vi väl på sätt och vis fortfarande. Nu har vi dock börjat bli mer och mer öppna för att vårt barn kanske inte är en liten bebis utan att det kanske är ett barn upp till två år som är "vårt" barn. Så vi är öppna för de europeiska länderna också. Har även hört att det inte är så illa med skadorna som man tror, utan att skador bedöms olika i olika länder. Att skelning i Polen kan benämnas som ett större fel etc. :)

    Annars är det ju Sri Lanka, där tycks vi passa bra in och jag känner lite anknytning till landet eftersom de två barn som jag tidigare har arbetat med och fortfarande står väldigt nära, har ursprung därifrån. Deras mamma har berättat en del om landet.

    AC vet jag faktiskt inte var vi passar in riktigt men vi är öppna för alla länder som är öppna för oss. Det är sant att det är en del länder man måste vara 30 för att passa in på... kanske nästa barn kommer ifrån ngt av dem? :D

    Kul att följas åt! :)

  • Idoli

    Vi har bott ihop i två år egentligen men vi har endast varit skrivna på samma bostad i ett år och några månader (tyvärr). Jag vet inte hur hårda de är på det där. Ni kommer ju antagligen kommit ganska långt fram i kön när ni fyller 25 så ni får nog barn, rimligen, vid lite tidigare ålder än oss. :) Jag är ju så gott som 25, så jag gissar på att jag har hunnit fylla 30 inann ett evenuellt andra barn kommer :)

    Hoppas faktiskt lite på att få medgivande för syskonadoption alternativt för tvillingar, men det verkar vara svårt... Och innebära både för och nackdelar. Det är något vi funderar på i alla fall.

    Vad kul med BFA! Jag tycker de verkar så trevliga och tillmötesgående! Vi numrerade inte utan kryssade bara i länder som var intressanta, vi kunde inte bestämma oss (eller rättare sagt, länder där vi som förlädrar var intressanta). Men Sri Lanka är lite extra i våra tankar för tillfället. Det har dock varierat. Ett tag var vi lite mer inne på Polen, dels pga deras krav, väntetider etc och dels pga att det ligger nära vilket känns ganska praktiskt. Jag tror inte heller att det är en lika stor skillnad i kultur som tex Sri Lanka (vilekt jag antar kan göra kontakten med landet ev. en aning mer komplicerat). Så det svänger en del för oss!

    Fast just nu är det Sri Lanka. Ännu mer sen jag såg att de verkar vara igång!

  • Idoli

    Jag söker föresten jobb för fullt just nu... Hoppas att det ska dyka upp något! Hur bor ni och hur ser eran ekonomiska situation ut på ett ungefär?

  • Idoli

    Hej!

    Har haft så fullt upp runt omkring mig nu ett tag med bröllopsplanering och dylikt så jag har inte hunnit skriva här på ett tag.

    Ja jag förstår precis hur du tänker med syskonadoption. Det verkar vara både för och nackdelar med detta. Dessutom verkar det vara ett medgivande som är ganska svårt att få. I synnerhet om man är relativt ung och väntar sitt första barn som jag tolkar det.

    Vi byter stad nu till hösten och vi kommer att leta 3:or till en början. Hus är något som vi skulel kunna tänka oss i framtiden men inget som för oss är lockande just nu. Vi har tillgång till en sommarstuga inte långt ifrån stan, så jag tror att det räcker med den för oss just nu.

    Vad kul att u har ditt drömjobb! Vår ekonomiska framtid är just nu oviss som sagt men jag hoppas att vi båda kommer att ha det stabilt till nyår. Men som sagt, vi får se hur det går med det... Precis som du nämnde så är det ju inte helt lätt i dessa tider.

    Har det hänt något nytt annars för er på adoptionsfronten, eller Husletarfronten?

  • Idoli
    Jennie med ie skrev 2010-04-26 17:19:32 följande:
    När vi bestämde oss för att adoptera hade jag inte fyllt 25 men så fort jag gjort det och vi hade allt annat ordnat för oss med jobb och så tog vi kontakt med kommunen för att utredas och blev samtidigt sökandemedlemmar i BFA och AC. Nu drog allt ut på tiden och jag hann bli 26½ innan vi fick medgivande, 27 innan vår ansökan landade i Kolkata i Indien via BFA, dryga 29 innan vi fick barnbesked och var 29½ när vi kom hem med sonen. Före och under tiden vi utreddes av kommunen gick vi studiecirkeln och där var jag klart yngst och även maken som är 6 år äldre än mig var yngst av männen. Många börjar ju idag inte försöka få barn förrän en god bit efter 25 och försöker sedan ofta på egen hand ett tag och sen med diverse behandlingar så det är rät naturligt att de flesta som adopterar passerat 30 innan de ens statar processen...
    Jag säger detsamma, tack för att du delade med dig! En fråga: Var du inte för ung för just indien? Jag har fått för mig att man måste vara minst 30 år innan man skickar ansökan dit, eller har jag fel? Är de inte så hårda med sådanna regler?
    Hjärtat längtar skrev 2010-04-26 11:51:09 följande:
    Hej! Vad roligt med bröllopsplanering! Det blir mycket som händer i ert liv i år då! Lycka till med att hitta jobb och lägenhet! På adoptionsfronten är väl inte så mycket nytt...vi är ju som sagt medlemmar i Bfa nu och har fått  hem lite info om de olika länderna... Men däremot fick vi ett brev från sjukhuset i torsdags. Om att det kanske finns en liten chans att hitta spermier genom biopsi. Vi trodde ju det var helt kört för oss, men nu kanske det alltså finns en LITEN chans. jag har inte så stora förhoppningar. Men om vi får göra biopsi, vill vi ju såklart göra det. Men först måste mannen ta några blodprover och tester.  Vi faktiskt hittat ett hus nu, som vi gillar jättemycket!! så vi får se hur det går med budgivningen... Ha det bra!
    Ja det blir det verkligen! Allt är väldigt spännande men ganska osäkert just nu... Aha, det låter spännande, förstår att ni tänker pröva det! Vad kul med huset. Jag håller tummarna för att budgivningen går bra för er!
  • Idoli

    Hej! Sydafrika låter som att det borde passa er! Vi har dock inte varit sambo i fem år ännu, utan endast i två, så  det är väl det som kanske sätter käppar hjulet för vår del...

    Vi har annars funderat på thailand, colombia och bulgarien.
    Fast det är inget land vi verkar passa in på sådär jätte bra.
    Det är fortfarande Sri lanka som känns närmast till hands :)

  • Idoli

    Oj vad mycket jag har missat här inne... Brukar vara en aktiv läsare av inlägg men nu har vi haft fullt upp, då det för oss blir oväntad flytt till Sthlm i höst... hade egentligen tänkt gå familjeutbildningen på annan ort men som tur var går det troligtvis att byta så vi får gå den till hösten iaf!

    Precis som greengal har även vi fått ett positivt bemötande ifrån socialsekreterare, den lilla kontakt vi har haft. Vi var oroliga för detta då vi hört en del... Det är min, i sommar blivande man, som till största del skött kontakten via telefon och vi har fått uppfattningen om att det bemötts extra positivt. Tydligen är detta inte lika vanligt, utan ofta, menade de, är kvinnan den drivande i processen. Vi är båda väldigt engagerade men han sköter, som sagt, de flesta kontakter via telefon. Hur är det hos er? Någon som har gått/ska gå föräldrautbildningen i Sthlm? Vi vet ännu inte helt säkert vilken kommun vi kommer att tillhöra... Hoppas på att få lånelöfte så att vi kan börja titta efter bostadsrätter... Det är betydligt dyrare att leva i Sthlm, än vad vi är vana vid sen tidigare. Vad tror ni om storleken på bostan? Kan en 2:a anses okej till en början?

  • Idoli
    Hjärtat längtar skrev 2010-06-29 10:06:39 följande:
    Idoli: Jag tror inte det är nån fara om ni bor i en tvåa. 
    Vi bor i en trea, och tycker det är för litet, men vi letar efter hus. Tack så mycket för tipset, jag har faktiskt funderat på det! Vi har varit gifta i 5 år nästa sommar. Och vi får ju inget medgivande förrän jag har fyllt 25 ändå.(2011). 
    Men när vi får vårt medgivande kommer vi ju nästan har stått 2 år i svergiekön i AC.  Vi är aktivt kristna och har mest funderat på sydafrika. 
    Taiwan CSS är ju bra på så sätt att hela adoptionsprocessen är klar när man hämtar sitt barn om jag har förstått det rätt. Men nackdel att man får vänta ett halvår innan man får hämta sitt barn.
    Era barn måste ju vart precis nyfödda när vi fick barnbesked!
    Helst ska man ju ha medgivandeålder 0-3 år, och det tycker vi är lite högt.... 
    Men roligt att inte behövde vänta så länge och så små barn! Barnhemmen verkar ju vara väldigt fina där och det kanske är bättre och personligare med en liten adoptionsorganisation. om man jämför med AC. svårt val... 
    Hoppas det. Jag tror att det för oss i nuläget, om vi ska kunna spara, är vårt bästa alternativ. Min man ska och titta på visningar idag, spännande...

    Vad roligt att ni fuderar på sydafrika, men en fråga, fick för mig att kötiden dit var väldigt lång, stämmer det? Annars vet jag att ni tidigare funderade på Sri lanka, är det landet fortfarande i tankarn? Jag gjorde en lista igår på länder ifrån AC och BFA på eventuella länder där vi möjligen kan stämma in på kraven, om några år i alla fall. Längtar efter att få diskutera möjligheterna med de tjänstemän som arbetar för organisationerna för att närmare sätta sig in i vilka länder som är tänkbara för oss :)
Svar på tråden Unga Adoptanter