Inlägg från: 9Kärleken6 |Visa alla inlägg
  • 9Kärleken6

    Pergopinglor med barn version 16

    Hej på er

    Längesen jag var in här nu...

    Simben: Kul att se dig här. Hoppas du kommer till ett beslut, alltid skönast att göra det oavsett. Självdiciplin, ja det fick jag verkligen prova på mitt första år. Men om man vill tillräckligt mycket så går det.

    Skräpis & lillskruttet: Jobbigt med allergier, vet hur det är eftersom My är allergisk mot ägg, men det är ändå lättare då man vet och man lär sig snabbt att hitta andra vägar.

    Eet: Oj vad tiden går. Hoppas du mår bra. Tvärtom lillskruttet har jag älskat att vara gravid på sommaren och inte lidit av värmen. Även om både sommaren 05 och 07 var varma. Lättare med kläder och skor etc. Smaken är som baken. När är er kille född?

    Min vän mår bra och op verkar ha lyckats, jag har inte träffat henne än men sms:at och talat i telefon. Svärfar ska op på onsdag igen, kommer vara en jobbig dag eftersom det är en stor op denna gången. Och måtte de få dit den sista elektroden till pacemakern nu!!! Annars är det bra, sjukt mycket i skolan just nu. Är tydligen inne i den värsta delen just nu... Men det ska gå!

    Kram på er


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Svärfars op verkar ha gått bra och han är nu hemma igen. Allt rullar på här. Jag har haft en jobbig vecka i skolan med en massa prov men jag överlevde även den.

    Simben: Skoj! Vad har du tänkt läsa?

    Lillskruttet: Håller med dig är inte så lätt som man kanske tror att utesluta gluten och laktos, även om det andra troligen är lättare. Vi trodde ju ett tag att My var allergisk mot både mjölk och ägg men visade sig "bara" vara ägg. Det som är svårast är ju att hon är medveten och vill ju, så klart, ha lika som andra barn och framför allt som storasyster.

    Eet: Hoppas det är nåt annat än allergi. Är han hård i magen är det därför han får så ont? Vet en vän till mig som ger nåt pulver till sin son för att inte få så hård avföring. Hoppas du snart får höra det där ligga tåget i magen.

    Skräpis: Så bra nattskräcken blivit bättre. Är inte alls roligt!


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Lillskruttet; Oj då! Som sagt man lär sig ganska snabbt vad som går och inte. Men blir alltid knepigt då det är flera saker. En sak som är bra är ju att han är så liten så det finns ju stor chans till att det växer bort. Är vad vi fått veta om My också så en gång per år så görs det nytt prov för att se hur hon reagerar. 

    Någon som har någon erfarenhet av hälskost som lust höjare? Min lust är = noll just nu. Så frustrerande... Någon med andra tips?  


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Humlekatte: Skoj att läsa några rader från dig. Oj vad stora även dina barn  har blivit.

    Jeanette: Som jag längat!!! Hoppas du tänker dyka upp liiiiite oftare nu. :-P Tiden rusar tydligen i skåneland också! Föga förvånad att du hade tips om lusten. Tyvärr funkar inte rosenrot för mig. Provar nu Vitalizex, så får vi se. Dina andra tips är så klart sanna...

    simben: Spännande! Beundrar er som kan tänka er att jobba inom barnomsorgen! Själv får jag nog av den dosen med mina egna barn.

    Här går allt sin gilla gång. En vecka till sen är det äntligen en veckas lov! *Lääääängtar* Så behövligt! Idag har vi varit på dop. En kompis son som döptes. Gick jättebra och våra var snälla och tysta. På fikat efteråt så busa barnen och det var bara en tidsfråga innan nåt skulle hända. Så hördes då det väntade skriket och jag hörde direkt att det var My. Jag springer ut i korridoren och möter My med blod rinnande från både näsa och mun! Hemsk syn! Hinner tänka att nu har tänder och allt gått... Jag plockar upp henne och rusar in på toan, kompisen kommer också ut så jag skickar henne att hämta M. Så började vi torka henne och kolla munnen och det visade sig "bara" vara näsblod. Stackars liten. Men inte stoppa det Mysan inte. Nädå en stund därefter var hon uppe och busa igen! Men så fort hon ansträngde sig så började det blöda igen så det var lika bra att åka hem. Hon har sovit en stud också efter det.

    Kram på er och som sagt kul att se lte nygammalt folk!


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Oj nu vart det stopp här!

    Denna veckan har jag och barnen lov. Så klart så jobbar mannen sent alla dagar utom igår då han var ledig. Därför åkte vi till Drakborgen då, typ som Busfabriken. Vi hade en rolig dag tillsammans med mycket skratt, behövde vi. Mysan är dålig i magen, kan dock inte vara magsjuka eftersom ingen av oss andra är dåliga. Hon har ju känslig mage och jag misstänker att när den rubbats så är det svårt att få den i balans igen. Så idag är det risvälling som gäller mest för att få den att lugna sig. Hon är ändå duktig och säger till när hon måste på toa, dock säger hon kissa men det är ju nästan som kiss. Hoppas hon snart blir bättre igen. Nina har fått sårmun med en blåsa på. För en gång skull så tror jag inte det är svinkoppor utan sårmun. Någon som vet vad man får göra åt sånt på barn? Anti är ju från 12 år.

    Hoppas alla har det bra.

    Kram  


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Eet: Åh så skönt att det inte var allergier! Han kan ju ha känslig mage ändå. Mysigt med hjärtljud. Många runt oss just nu som får barn. Men barnsuget finns inte där som tur är.

    Mys mage verkar *peppar peppar* ha repat sig nu. Inget bajs idag. Har ju bara hållt på sen i söndags! Igår fick vi våra avlopp rensade efter stopp, mindre kul men nu är det gjort...

    Trevlig helg på alla!  


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Lillskruttet; Hoppas verkligen det vänt för er nu och att ni håller er friska! Vi låg inne med My då hon var 8 månader pga andningssvårigheter och fick då inhalator med både pulmicort och bricanyl och det blev verkligen vändningen och numera så behöver hon inte använda den. Är dock skönt att ha den hemma om i fall att. Så ja det finns goda möjligheter de blir bättre. Även om man märker ff att förkydlningar sätter sig i luftrören på henne än. 

    Eet: Mys med grilling. Vi gjorde samma förra helgen men grillade i vår eldkorg, mys! Spännande med ul. Jag hade en tvillingvagn, begagnad, till våra flickor när My kom, Nina var ju precis 2 år då. Visst har jag använt den men inte så jättejätte mycket, men Nina har alltid varit duktig att gå också. Är iaf glad jag inte bara hade ståbräda, hade inte funkat i de väderlekar du beskriver.  

    Simben: Alltid roligt då man känner man vet vad man vill. Håller självklart tummen för att du kommer in. Är väldigt glad jag hoppade på min utbildning även om det är sjukt tufft ibland och man tvivlar. Och också att få ihop vardagen med barnen och allt. Men som sagt om man bara vill tillräckligt mycket så går det! Nina går på barndans hon med, älskar det. Ingen simskola än för henne jag tror det är från 6 år här i stan. Men hennes far är ju badmästare så han kan säkert lära henne massa i sommar, om hon vill, det visar sig. Men det är inget jag känner mig stressad över! 

    Idag är jag hemma för VAB, inte ofta jag är eller kan vara det. Missar så mycket av skolan då. Men just denna veckan är lite lugnare så då passar jag på för vi förlorar ju så mycket mer då M är hemma. Det är My som är förkyld och har framför allt en hemsk hosta. Men jag tror hon kan gå på dagis imorgon af. 

    Kram på er

     


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Eet: Underbart! <3 Bra val att köpa begagnat eftersom du inte vet hur mycket du kommer att ha behov av syskonvagn.

    My är bättre men idag har jag varit hemma med Nina som varit förkyld i helgen. Imorgon ska hon dock få gå på dagis. Lustigt att här hemma grät Nina för hon måste va hemma och på dagis grät My för att hon måste va där... Inte lätt att va liten... Samtidigt nyttigt för dem att lära sig att vara oberoende av varandra.

    Kram på er 


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Eet: Tyvärr är de inte friska här hemma. Är Mys känsliga mage som krånglar igen. =( Tar aldrig slut... Men är bara att forsätta ge henne lättsmällt mat, magdroppar och vätska. 

    Annars snurrar allt på  här. Går iaf hyffsat med tidsomställningen här hemma. Vi lägger dem samtidigt numera. Och det funkar. Vid 19 så görs de i iordning och sen tar maken My och jag Nina. Jag läser för henne och vid 20 då sover hon. Mycket bättre än som förr då hon ofta var vaken till 21, kvällen blir så kort för oss vuxna då med.

    Kram på er och hoppas ni inte blivit lurade idag. Och du Mumzzan du lurar inte mig.


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
  • 9Kärleken6

    Eet: Underbart för er att ni träffade en dr som tog sig tid och hade lite alternativa orsaker, varför finns det så få sånna??? Nu hoppas jag det löser sig för er! Mys med sprattel i magen även om det inte alltid kommer lägligt.

    Lillskurettet: OMG vad jobbigt ni har det! All styrka till er även om man säkert vänjer sig! Hoppas dietisten kan komma med nåt bra för er.

    Här har Mys mage lugnat sig efter att vi var på vc på onsdagen, efter att barnmottagningen nonchalerat oss trotts att My är patient hos dem för sin äggallergi, så det blev vc. Dr där föreslog att vi ska ta bort laktosen, alltså köra laktosfritt, till henne och se vad magen säger. Även om hon tagit blodprov på att hon ska tåla laktos. Hans erfarenhet sa att det kan va så att kroppen reagerar ändå. Och mycket riktigt, hon är redan bra. Han ville däremot också ta några prover, halsprov, sänka och temp, för att utesluta annat. Så det gjorde vi och My va så duktig tjej, sa inte ett knyst vid temp och sticket i fingret, halsprovet ville hon inte så klart men är ju inte alls kul. I alla fall så visade halsprovet på bakterier så hon hade alltså också halsfluss. Trotts att hon inte haft feber eller klagat på halsen, lillskroten! Men eftersom magen var i obalans så var pencillin inte att tänka på. Så det har fått läkt ut själv. Så nu är hon redo för dagis. *peppar peppar*

    Så nu bode det vara frid och fröjd hade man ju kunnat tro... Men jag åkte på magsjuka igår, troligen, är den 9:e i klassen som har det så det går som en löpeld! Som tur är har jag bara bajsat, tur man har två toaletter, så vi får hoppas det stannar där och framför allt att ingen annan i familjen åker på det. *Håller tummen* Det tar aldrig slut...

    Kram på er alla! <3 


    .?:*¨¨*:?.Mamma till Nina och My.?:*¨¨*:?.
Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16