Trottoarbonden skrev 2012-10-12 20:19:57 följande:
När jag är deppig funderar jag på hur orättvist det är... När familjen Svensson ska äta köttbullar med mos så värmer de på färdiglagade köttbullar (typ Mamma Scan) och så gör de pulvermos. Tada! snabbmat färdig på en kvart, och då har de även hunnit att skiva upp lite grönsaker till det hela. Om de vill ha brunsås så tar de fram en påse ur skåpet, vispar till och värmer så kan familjen mumsa sås! I familjen Gourmet vill man äta hemlagat, så de får köpa råvaror, koka potatis osv och laga egna köttbullar med potatismos. Här känner de sig hur husliga som helst och nöjda med sin hemlagade husmanskost som familjen glatt mumsar i sig. I familjen Allergi måste man åka in till stan för att få tag på köttfärs som alla i familjen kan äta. Sen får man laga till två sorters köttbullssmet som sen stekes i två olika stekjärn och efter varandra så att inte det ska skvätta över i det andra stekjärnet. Potatismos ska kokas. Potatisallergikern ska ha ett alternativ, det får bli pasta. Två sorters sås lagas från grunden, en per köttbullssmet. Grönsaker skivas upp, men i rätt ordning så att det som alla tål skärs först osv... Ja, ni vet hur det är! Känner ibland att jag skulle vilja ta en paus från spisen och flytta in till familjen Svensson ett tag...
Ja hjälp, vad man känner igen sig. Det som jag för tillfället känner mig mest avundsjuk på är att man kan gå till affären, köpa buöjongtärningar oh använda utan att lägga en tanke på det. En annan får stå och koka sina egna buljonger och frysa ner och hoppas att den dagen man ska laga mat att man då inte glömt bort att man redan tagit det sista. Att kunna vara spontan med matlagning och inte behöva planera allt i detalj och alltid ligga tre steg före. Men å andra sidan så äter vi avsevärt mycket bättre mat idag än vi gjort tidigare, med väldigt lite tillsatser.