• Äldre 12 Apr 18:49
    35124 visningar
    525 svar
    525
    35124

    Göra abort pga "vinterbarn"?

    Jag har en bekant som planerar barn nr 2, hon och hennes man har försökt bli gravida i drygt ett år nu och fått 1 missfall.
    Nu blev hon gravid igen , vilket tydligen inte alls passade in tidsmässigt och hon kommer därför göra abort, eftersom de vill ha ett "sommarbarn" ( det är tydligen mysigare att vara hemma med en nyfödd på sommaren, och dessutom passar det bättre för dem att mannen kan vara föräldrarledig när barnet är dryga året och det är semestertider, han vill inte vara hemma på vintern).
    Naturligtvis har hon rätt att göra som hon vill, men vad känner ni spontant? Skulle ni göra abort _endast_ för att barnet beräknas komma fel månad?
    Hon säger att hon tänker bli gravid i slutet på sommaren istället.
    Även om jag försökte säga att man inte kan säkert säga att man kommer bli gravid vid en viss tid bara för att man önskar det...
    Så vad säger ni, spontant helt förståligt eller mycket konstigt?


    Jo just det!
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?
  • Hedi
    Äldre 14 Apr 11:21

    Det känns nästan som att det är ett skämt!

  • Äldre 14 Apr 11:58

    Tragiskt men tyvärr inte ovanligt. Somliga tar livet för givet

  • Äldre 14 Apr 12:23

    Jag kan aldrig sluta förvånas över vissa saker människor väljer att göra. Känner avsmak i munnen och hade det varit min bekant hade jag kapat all kontakt. Men det för att jag inte tror på abort annat än om barnet kommer födas med en grav defekt eller blivit till genom våldtäkt. Men det är jag det. Tycker inte att de ska få skaffa barn om de gör abort så pga denna anledning.

    Blir förbannad att om kan bli gravid ja då kan vilkett pucko som helst skaffa barn.


  • Elenas hassel­backsp­otatis 86
    Äldre 14 Apr 12:48

    Låter HELT ABSURDT (stavas det så? absurt?). Vilken värld lever hon/de i? Jag önskar alla människor så många barn de vill, men beter man sig såhär så hoppas jag nästan att de inte lyckas igen.

  • Äldre 14 Apr 12:59

    Tycker det är MYCKET märkligt att ta bort ett barn om man försökt i 1 år!!!
    Sen att tro att hon helt plötsligt kan bli gravid när hon vill efter det, är ännu märkligare!!!

  • BillyX
    Äldre 14 Apr 13:14

    Nä... det känns ju helt konstigt, även om hon har rätt att göra som hon vill. Det är ju i stil med att välja bort ett fosterbarn för att det inte har lockigt hår.

  • axelsm­amma
    Äldre 14 Apr 13:17

    Att ta bort ett barn p.g.a att man vill ha ett sommar barn är förmig MORD!
    Denna männsika borde inte ha barn!

  • Gravid­07
    Äldre 14 Apr 13:47

    Jag blir såååå förbannad när jag läser att människor kan göra så. Ska inte vara så lätt att göra abort.

  • Äldre 14 Apr 13:57

    har själv 2 barn som båda är födda i december. visst önskar jag lite i smyg att de vore födda i januari men av anledning att det är lite tufft för decemberbarn.  men ångrar ju inte att de blev födda när de blev.

    Blir ledsen över att det är ett alternativ till abort. om inte möjligheten finns att ta emot ett barn är det ju ok men bara för att det skulle bli fel årstid?

  • Äldre 14 Apr 14:18

    Hoppas att människan inte blir gravid igen!

  • Äldre 14 Apr 14:47

    Tycker det låter jättebra, och som flera redan sagt kan man ju hoppas hon inte blir gravid igen för människan ska inte ha barn uppenbarligen. Hon måste vara psyksjuk. Kan helt förstå att man hellre vill ha ett sommarbarn, men då ska man väl skydda sig/inte ha sex under resterande månader om det är så viktigt?

  • Winter­frost
    Äldre 14 Apr 14:49

    Tycker det är lite märkligt beslut, man försöker länge & sen när det väl tar, visar det sig att barnet kommer vid fel årstid?


    Vill man inte ha barn en viss årstid på året, skyddar man sig helt enkelt dom månaderna som hade gjort att barnet föds vid den oönskade årstiden.
    Man behöver inte vara någon raketprofessor för att räkna ut det.
    Men som andra sagt, vi har fri abort i sverige oavsett anledning, hon är förmodligen gammal nog att ta beslut om hur hon vill göra.
    Även det låter helt vansinnigt i våra öron.
    Har själv två planerade barn, En i Mars & en i Juli, skyddade oss dom månaderna som gjort att barnen fötts i "fel" månad. Juli barnet kom till i sista sekund inom "deadlinen".
  • Fröken Freda
    Äldre 14 Apr 15:53

    Riktigt tragiskt. Bättre de skaffar p-medel om det inte passar.
    Men gjort är gjort och om man dessutom planerat barn ett år och sen blir gravid så är ju frågan om hur man tänker om man bestämmer sig för att ta bort ett barn man kämpat för i ett år. Helt oförståeligt är min spontana tanke. Och hemskt!


  • merenw­en
    Äldre 14 Apr 16:35

    Väldigt konstigt och en tragisk historia. Är du säker på att det inte finns psykisk sjukdom inblandat?
    Man får väl bara hoppas att det var sista gången som hon blev gravid. Om de vill ha lite "sommargos" kan de väl låna en katt över sommaren. Tipsa om det.

  • Wed 25 Mar 2020 04:03

    Ingen som har tänkt från denna synvinkel dessutom..? : Hur kommer deras nuvarande barn känna när denne ev. får reda på att Mamman aborterade dennes syskon och senare kanske inte kunde bli gravid igen, enbart för det inte passade så bra att få en nyfödd på vintern? Det är ju helt befängt. Än mer att vilja göra abort när man redan har barn och verkligen vill ha ett till. Och ni (Speciellt du siamusen) som inte fattar att skillnad är skillnad.. Det är högst skrämmande. Ser man inte skillnad på att göra abort som sista utväg pga av att man verkligen inte kan ta hand om ett barn eller pga en våldtäkt och bara för att man inte har lust just att föda på vintern då har man ju ingen urskillningsförmåga alls. Ska inte olika val göra skillnad.. Ska man inte kunna döma nån för saker de gör bara för de har en anledning..? I så fall.. Terrorister har väl sin anledning för att mörda folk.. en våldtäktsman har sin anledning för den våldtar. Visst fan är det väl skillnad på vad folk gör och tycker folk har all rätt i världen att ha en åsikt om det och döma folk för det lika väl som att aborträtten missbrukas och utsätter samhället och vården för onödigt jobb och kanske ens egna barn för mentalt lidande. 


    Vet det är en gammal tråd... men fan vad less man blir på folk som tycker vad som helst är ok bara för nån har rätt till att utföra nått. Undrar verkligen hur det gick sen och om hon kunde bli gravid igen om detta verkligen var anledningen till abort. Hoppas hon inte fick fler barn.. För hon verkar inte kunna vara en vettig förälder om man tar sånna lättvindiga beslut som borde vara svåra. 

Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?