• t0va

    Fler med ont i ryggen TIDIGT i graviditeten?

    Jag fick ont i ryggen väldigt tidigt och det var foglossning, började med smärta i ländryggen, en annan smärta än den jag har sen tidigare. Foglossning påverkar hela kroppen så man kan ha problem även från svanskotan, det kände jag av före ryggontet.

    Kvinnor som är överrörliga får ofta tidigare problem av foglossningen, så det kan vara något sådant och inte missfall, jag var också orolig för missfall men det visade sig vara fogarna.

    Vetevärmare är ett bra tips, det lindrar endel för mig, massage funkar också och det är helt ok att bli masserad lite lätt i ryggen. För mig har det fungerat om jag stått upp mot en köksbänk så har jag kunnat spjärna emot när sambon har masserat ryggslutet. Hade lite ont i magen av att ligga på mage så det gick inte för mig.

  • t0va

    jatack, jag tar en burk jag med... skulle lägga mig inatt men det bara låste sig så sambon fick hjälpa till och den smärtan var inte att leka med. Skrek rakt ut... är lite förvånad över att ingen granne ringde snuten. Hade varit intressant att förklara. "nej han misshandlar mig inte, jag har bara foglossning" {#lang_emotions_wink}

  • t0va
    Strumpan08 skrev 2010-04-17 18:33:03 följande:
    Det måste jag förresten säga, att jag hade såna problem med att vända mig i sängen mot slutet av förra graviditeten, men det finns hjälp! Antingen kan man använda satinpyjamas + satinlakan så att det blir lite glidigare, eller så får man en glidmadrass (minns inte vad det heter, ser ut som en cylinder av glatt tyg) som man kan lätt rulla över på.
    jag har provat med sidanlakan och pyjamas men det funkade inte så bra för mig. Frågade efter gldilakan men här måste man köpa det själv och tyvärr så kan vi inte lägga ut de pengarna nu, får hoppas att det går i slutet av nästa månad. Vi håller på att flytta så budgeten överskrids just nu av flyttkartonger och allt annat sånt.

    Annars är glidlakan så kanonbra, helt perfekt för att kunna röra sig bättre :)
Svar på tråden Fler med ont i ryggen TIDIGT i graviditeten?