Inlägg från: mammamutilltre |Visa alla inlägg
  • mammamutilltre

    Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!

    Jag har tvåäggs tvillingar och för mig är man tvilling då man legat i magen tillsammans och jag tror man kan känna starka band då man varit så nära i 9 månader. Det skiljde 200 gram i vikt för mina tvillingar o de var lika långa sen har de följts åt i utv ganska jämna, nu skiljer det dock några kilo i vikt (de är 3 år).


    Tvillingar är man oavsett sen är det säkert som andra säger att enäggs är lite mer speciellt. Hur det nu kan bli det eftersom jag tyckte det var så speciellt med mina godingar {#lang_emotions_laughing}


    2002 2006 2006 2009
  • mammamutilltre
    Superbia skrev 2010-04-25 20:37:20 följande:
    Alltså, nu kommer ni bli arga på mig, men jag måste ändå få berätta detta. Vi har precis fått veta att min sambos kusin som har kämpat med att få barn i många år har lyckats med en IVF-behandling - och tro på fan, tjejen väntar nu tvillingar. Jag kan inte hjälpa att min första spontana tanke var; kul för dom, men det är ju inte "riktiga" tvillingar. Vet inte om det var den här tråden som gav mig den tanken, eller om jag faktiskt tycker så. Kanske dags att skämmas
    Jag kan förstå din reaktion, tvillingar är det ju men det är sättet de kom till på som man kanske inte tycker är lika "speciellt" då det ofta kan bli tvillingar vid ivf....men tvillingar är det ju ändå.
    Innan jag blev gravid med mina tvillingar hade jag haft två MF och jag tror att många spekulerade i om det var "riktiga" tvillingar eller om vi fått hjälp, ingen vågade fråga men jag vet att det undrades.
Svar på tråden Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!