• tjejligan

    Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!

    Tror att det är vanligare att enäggs skiljer mer i vikt eftersom de delar moderkaka. Mina vägde 1720g resp. 2080g sedan drog den stora i väg och har vägt 500g mer men nu när de snart är 3år väger båda samma.


    nyponros1 skrev 2010-04-19 21:32:36 följande:
    Hej! jag har själv enäggstvillingar som kom till och föddes naturligt. Jag måste erkänna att jag tror att enäggstvillingar har lite starkare band mellan sig, de följs åt i utvecklingen hela tiden. Vikt och längd är också samma, och har varit sedan de föddes. De tänker lika osv...Tvillingar är ju tvillingar men jag tror ändå att det är något extra med enäggs...
    Mina tvillingar är olika personer dvs olika humör, envishet m.m. det är det de flesta lär sig se skillnad på. Jag klär dem aldrig lika för att de skall behandlas som 2 personer.   
    Jag tror inte att det är större skillnad på enäggs eller tvåäggs i samhörighet, tror att de har ett större syskonband pga de är lika gamla.
    Jag tror ur tvillingars synvinkel så är det bästa nog att vara en av varje kön för då jämnförs man inte av sin omgivning lika mkt{#lang_emotions_wink}.
  • tjejligan

    Är åttlingarna i USA inga riktiga barn då{#lang_emotions_wink}???
    Har en nära kompis som har gjort IVF och hon fick sina tvillingar 6 år innan mina (som inte är IVF) och jag anser inte att hennes är mindre äkta.
    Däremot så tror jag att man är mer förberedd på att det kan bli mer en ett barn om man gör IVF än för mig som det blev en chock (om man inte har 2-äggs i släkten eller är enäggs själv).

Svar på tråden Bara enäggstvillingar är riktiga tvillingar!