Inlägg från: uniMog |Visa alla inlägg
  • uniMog

    Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?

    Zizzla skrev 2010-04-23 08:17:56 följande:
    Jasså, det är Svenska kyrkan som har makten i Sverige? Den makten trodde jag försvann på medeltiden! Men jag kan ju ha fel.
    De har naturligtvis makten över sin egen ceremoni och sina egna lokaler?? Det säger väl sig själv.
    I won't turn my life around. Cause I like it upside down
  • uniMog

    Och mitt svar på TS är ett rungande nej.


    I won't turn my life around. Cause I like it upside down
  • uniMog
    Zizzla skrev 2010-04-23 08:22:45 följande:
    Men det finns väl ingen lag som säger att man inte får bli framförd till altaret?
    Det finns ingen LAG som säger det nej, det finns heller ingen lag som säger att en förening/organisation måste tillåta allt som inte är olagligt. Om kyrkan tycker att den gamla svenska traditionen är viktig, vilken den tydligen gör eftersom de kämpat ganska hårt mot exempelvis brudöverlämningar, så står det dem fullt fritt att säga nej. Deras lokaler, deras ceremoni, deras val. Precis som de får bestämma att vissa inslag i ceremonin är obligatiska.

    Hon kan snällt välja att gifta sig borgeligt och då ha ceremonin precis hur hon vill.
    I won't turn my life around. Cause I like it upside down
  • uniMog
    sasssyy skrev 2010-04-23 08:31:51 följande:
    inte fasen reagerar ni om en kompis väljer att bli överlämnad av sin far. Det är ju inte så att det är något som rör oss egentligen. Hon får gärna gifta sig naken med en orgie efteråt vad mig anbelangar, det är HENNES bröllop, HENNES val och HENNES önskningar som gäller denna dagen (tillsammans med Daniels så klart) Det här snacket att det skulle vara ojämnlikt är bara bullshit för det är pressen som behöver något nytt att skriva om som tagit upp det, och vi människor som är så dumma att vi hänger på debatten.
    Jo Det skulle jag absolut. Dessutom är jag med och betalar prinsessans bröllop, aldrig/oftast inte mina kompisars. Och jag säger det igen- gift dig borgeligt så kan du utforma din ceremoni hur sjutton du vill.
    I won't turn my life around. Cause I like it upside down
  • uniMog
    Zizzla skrev 2010-04-23 08:32:57 följande:
    Det överlämnas brudar till höger och vänster i Sveriges kyrkor och det brukar inte nämnas i tidningarna men nu är det Kungahuset det handlar om och helt plötsligt tror vi att vi och kyrkan äger dom och dom ska minsann rätta sig efter vad vi tycker! Trams tycker jag att det är. DEt finns jäkligt mycket viktigare saker att fokusera på som är orättvist här i världen.
    Ja, men fortfarande står det varje präst fritt att säga nej. Och det görs så hela tiden. Och tro mig, jag argumenterar lika mycket när folk i min närhet tar samma beslut, med skillnaden att det inte är mina pengar som betalar och att det kanske är en handfull små flickor som blir hänförda av DET bröllopet medan en uppsjö små blivande brudar kommer titta på prinsessans.

    Det är liksom dumt att hymla med att de där små flickorna kommer bli påverkade.
    I won't turn my life around. Cause I like it upside down
  • uniMog
    sasssyy skrev 2010-04-23 08:41:14 följande:
    fast det FÅR hon inte.. hon får inte gifta sig borgerligt... Ska hon behöva säga upp sig från sitt jobb bara för att du hänger upp dig på en ynka liten detalj i hennes bröllopsceremoni. Ja du är med och betalar hennes bröllop, men var det inte uträknat att det handlade om ett par få kronor / person förutom att svenska staten faktiskt TJÄNAR på bröllopet i slutändan med all ökad turism och försäljning i anslutning till bröllopet, så ska man se det så så tjänar vi pengar på det och då borde vi inte säga något SKojar till det lite bara, men som sagt som prinsessa och framförallt kronprinsessa så har hon inget val, hon får inte gifta sig om inte kung OCH regering säger ja, vilket i förlägningen innebär att svenska folket måste godkänna hennes make, vilket jag tycker är betydligt mer rabiat än en fånig detalj som hon känner att hon vill ha med. Hon är sin far oerhört nära och känner väl att hon vill ha honom vid sin sida denna dagen, låt henne ha det och backa lite. Ni kan tycka att hon ska gifta sig borgerligt hur mycket ni vill, men det har vi faktiskt ingen rätt att kräva lika lite som vi kan kräva att hon ska utforma sin ceremoni på ett visst sätt, indirekt så betalar vi faktiskt för allas vigslar då det är gratis att gifta sig i svenska kyrkan och de allra flesta av oss betalar skatt, borgerligt är också näst intill kostnadsfritt och även det täcks av skatten, så det resonemanget håller inte.
    Nej precis. Hon FÅR inte gifta sig borgeligt och då bör hon också vara tvungen att hålla sig till den vigselceremoni som Svenska Kyrkan kämpar för. Visst, det hade varit vidunderligt mycket enklare om de bara förde in i sina regler att brud och brudgum går in tillsammans. Då hade det liksom inte gått att argumentera. Men nu HAR de inte gjort det. Däremot arbetar man väldigt hårt för att bibehålla den traditionella vigselordningen och om prinsessan kör över deras önskemål så raserar hon många års arbete för dem. Det handlar inte om att man vill hålla henne ifrån sin far, det handlar om att man (kyrkan) ogillar symbolhandlingen och anser att den går emot mycket av det som kyrkan vill stå för.  Om hon väljer att bli överlämnad kommer antaler brudar som vill bli överlämnade öka, det är liksom givet.
    I won't turn my life around. Cause I like it upside down
  • uniMog
    Zizzla skrev 2010-04-23 08:45:31 följande:
    Påverkade till vaddå? Vad för hemskheter kommer hända dessa små flickor som ser en prinsessa bli förd till altaret? Och vad händer med dom små pojkarna? Kommer de växa upp till små mansgrisar allihop och slå sina kvinnor och förtrycka, dom? Och dom små flickorna kommer bli hemmafruar och sitta och gråta vid fönstret och längta ut till friheten? Ledsen att jag raljerar lite men blir faktiskt smått irriterad på sådant resonemang. Kan nästan garantera att flickorna växer upp till helt normala kvinnor i ett framstående västerländskt land som Sverige. Och gör dom inte det kan man ju alltid skylla på att Viktoria blev förd till altaret av Kungen.
    Med den argumentationen kan vi sluta kämpa för jämnlikhet överhuvudtaget eftersom din argumentation bygger på att det inte är 100% säkerhet att en akt leder till kvinnomisshandel? Det är inte säkert att jag får lägre lön än Bosse bara för att Maja blir diskriminerad, ska vi då strunta i Maja?? Det är inte säkert att Stina blir förtryckt av sin man för att hon gör allt "kvinnoarbete", ska vi då strunta i att lära våra döttrar att dela på ansvaret? Befängt.
    I won't turn my life around. Cause I like it upside down
  • uniMog

    Klart symboler kan ändras. Jag kan ta på mig en hakkorströja och säga att den symboliserar kärlek till Saturnus. Jag lär dock få ganska mycket spö och inte speciellt många kommer tro på mitt budskap.


    I won't turn my life around. Cause I like it upside down
Svar på tråden Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?