Inlägg från: EmmaOh |Visa alla inlägg
  • EmmaOh

    Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?

    Precis som många andra tycker jag inte om symboliken eller rättare sagt jag gillar symboliken i att bruden och den hon ska gifta sig med börjar sitt äktenskap med att gå in tillsammans.


    Själv gjorde jag varken eller.
    Jag och min man stod på stället vi skulle gifta oss på och våra släkter och vänner närmade sig platsen från varsitt håll. Symboliken i det var såklart att våra släkter sammanfogades genom oss {#lang_emotions_heart}
  • EmmaOh

    Det vore ju korkat av svenska kyrkan att gå med på det kravet.


    Jag menar det är en stor offentlig vigsel som säkert kommer vara trendsättande. Att då bryta mot sina principer är inte speciellt smart.
    vad ska de säga till alla brudpar efter som vill att bruden ska ges bort (ja det heter så när pappan för bruden till altaret. Det är han som ger bort henne)? Varför "får" kronprinsessan och inte dem osv
  • EmmaOh

    Men det heter ju "att ge bort bruden" i USA frågar ju prästen tom "vem ger bort den här bruden".


    Att ge bort någon antyder ju ett visst ägarförhållande? eller?
  • EmmaOh
    saltabanditen skrev 2010-04-25 18:24:20 följande:
    Jag anser inte att det är hennes eget bröllop av två anledningar. 1. Vi skattebetalare finansierar detta. 2. Hon gifter sig i sitt ämbete, symbol för Sverige. Därför är det fullt rimligt att hon inte själv kan styra bröllopet utan även här ta hänsyn till den Svenska traditionen. Om hon vill ha ett eget bröllop att styra över får hon abdikera och betala för det ur egen ficka.

    Precis!
  • EmmaOh

    Jag rehabiliterar hellre brottslingar än betalar kungahuset.


    man borde göra som med kyrkoskatten, låt dem som vill betala för kungahuset.
  • EmmaOh

    Nu är det ju så att kronprinsessan inte har religionsfrihet. Hon måste vara tillhöra svenska kyrkan och gifta sig i kyrkan. Därmed får hon finna sig i Svenska kyrkans traditioner och där ger ingen bort någon..


     Vill hon göra annorlunda får hon göra som drottning Kristina och abdikera.
    Så det borde inte ens vara något snack om hur ceremonin ska gå till , det är i princip redan fastslaget i grundlagen.
    (vilket jag personligen tycker är ett argument att avskaffa kungahuset. vill vi verkligen ha personer utan religionsfrihet? och om man gör som jag föreslog så skulle regenten givetvis inte vara statschef längre utan mer historisk kuriosa )
Svar på tråden Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?