Inlägg från: My opinion |Visa alla inlägg
  • My opinion
    adrift skrev 2010-04-28 22:42:55 följande:
    Har läst lite i tidningar om barn och deras leksaker att många tycker man ska låta sina barn få leka med vad dem vill och inte dela in dem i "könsroller". Flickor med dockor och köks saker och pojkar med bilar mm. Mkt snack om att man ska inte heller låta färgen få bestämma, så pojkar kan ha flickfärger så att säga. Undrar bara om det verkligen stämmer där ute; vad tycker ni ? Jag och min sambo har pratat om detta då vi väntar vårt första barn nu och jag tycker personligen att pojkar inte ska leka med dockor,barbie mm. Det är min åsikt och undrar nu vad ni andra tycker eller har gjort med era barn. TIllägger att detta är inget påhopp utan min åsikt och en fråga om vad ni andra tycker.
    Ska du fortsätta med detta synsätt längre upp i åldern. Kvinnan står vid spisen och föder barn, mannen är ute och tjänar familjens uppehälle typ?

    Blir nog lite ensamt för din son då, det är få kvinnor som kommer att vilja ha en man med värderingar från 50-talet.
  • My opinion
    EL I skrev 2010-05-08 13:41:09 följande:
    vår största son är väldigt "grabbig" i sina lekar. Det är inget VI valt åt honom utan det har han gjort själv. MEN nu börjar han mer och mer leka med flickor (förut totalvägrade han det) och de leker "mamma pappa barn" och de leker "middagsbjudning" och de lagar mat och de leker med dockor och jag tycker det är SÅÅÅÅÅÅ skönt. Barn lär sig olika saker med olika lekar. Hans "grabbiga" lekar (om man nu måste kalla det så!!)  får han ut lite aggressioner av men det är de "tjejiga" lekarna ( får väl kalla det så så du förstår ) som får honom att vidga sina vyer. Får honom att "ta hand om" lite mer och värna om sina "vårdande" sidor som han har MASSOR av. Jag är såååå stolt över att vår son kan leka båda "sidorna" för det gör honom förhoppningsvis till en mer komplett människa, att man använder hela sitt register i leken. Det är väldigt viktigt!!
    Men inte ska du fostra en komplett människa; då fungerar ju inte "min andra hälft" och "de tu blir ett"
Svar på tråden Leksaker