• EL I

    Leksaker

    har inte läst hela tråden men ts "tyvärr" är det nog så att även om DU inte köper dessa leksaker som du tycker inte är "flickiga"/"pojkiga" och inte tillhör ett visst kön så OM ditt barn vill leka med dockor (och är pojke) eller med bilar (och är tjej) så kommer han/hon att hitta dessa leksaker och leka med ändå.

    En sten kan bli en bil för en flicka och en pinne kan bli en docka för en pojke. Barn är MÄNNISKOR inte flickor eller pojkar och hur gärna du än vill styra "genusperspektivet" så kommer barnet nog fixa det där själv.

    Tycker  mest synd om ditt barn att det inte kan få välja själv. Vad är det för hemskt som kan hända om en pojke leker med dockor?? Blir han en mes då eller? Vad händer om en tjej leker med bilar? Blir hon en butchig brud som kommer gilla andra tjejer då eller?? OCH vad skulle det isåfall göra???

    Fattar ärligt talat NADA! Varför inte låta barnet vara ett barn och inte ett kön??

  • EL I

    du kanske fått denna fråga förut men har inte läst hela tråden. OM nu din, låt oss säga son, kommer och säger att han vill ha den docka. vad säger du då?
    Eller om din framtida dotter kommer till öppna förskolan/förskolan och ALLT hon leker med är bilar? Vad blir din plan då? Eller är det ok då?

  • EL I

    Det värsta i hela detta är ju inte föräldrarna utan att de kommer begränsa sina barn. Jag vill inte ens tänka på hur det barnet kommer må om det visar sig att det är en tjej som bara ÄLSKAR allt vad blixten mcqueen heter och mamma o pappa ser ner på hennes intresse. Eller en kille som vill bli hårfrisörska Jösses vad man skulle känna sig förbisedd och ignorerad som barn!!
    Jag hade blivit så jätteledsen om mina föräldrar hade sagt att jag inte fick spela fotboll när jag var liten. Jag var j...ligt bra på det och jag har lärt mig MASSOR av goda saker av det! Jag har lärt mig social kompetens, att samarbeta (även med människor som man kanske inte annars skulle umgåtts med), ge och ta...ja vad har jag INTE lärt mig genom allt det jag upplevt. Tycker det är tragiskt att man som förälder begränsar barnets upplevelser och vilja och framför allt KÄNSLOR för att man själv har en åsikt om hur något ska var aoch inte kan vara öppen för vad andra faktiskt känner.

    Tycker det är ofantligt egoistiskt som förälder att begränsa ett barns lek! Det KAN aldrig sluta lyckligt, tyvärr

  • EL I

    vår största son är väldigt "grabbig" i sina lekar. Det är inget VI valt åt honom utan det har han gjort själv. MEN nu börjar han mer och mer leka med flickor (förut totalvägrade han det) och de leker "mamma pappa barn" och de leker "middagsbjudning" och de lagar mat och de leker med dockor och jag tycker det är SÅÅÅÅÅÅ skönt. Barn lär sig olika saker med olika lekar.

    Hans "grabbiga" lekar (om man nu måste kalla det så!!)  får han ut lite aggressioner av men det är de "tjejiga" lekarna ( får väl kalla det så så du förstår ) som får honom att vidga sina vyer. Får honom att "ta hand om" lite mer och värna om sina "vårdande" sidor som han har MASSOR av.
    Jag är såååå stolt över att vår son kan leka båda "sidorna" för det gör honom förhoppningsvis till en mer komplett människa, att man använder hela sitt register i leken. Det är väldigt viktigt!!

  • EL I
    My opinion skrev 2010-05-08 16:18:00 följande:
    Men inte ska du fostra en komplett människa; då fungerar ju inte "min andra hälft" och "de tu blir ett"
    haha
Svar på tråden Leksaker