Inlägg från: Anaiah |Visa alla inlägg
  • Anaiah

    Leksaker

    adrift skrev 2010-05-02 21:45:10 följande:
    Ja gnäller de så gnäller de, men jag tycker jag kan minska detta genom att inte köpa dockor till min son. klar than kommer gnälla det vet jag ju, då får jag ju ta det då, för finns ju olika anledningar till varför dem är gnälliga. och skulle det vara för han itne får en docka så får det vara så, för docka får han inte.
    Tror man på allvar att docklek har NÅGOT med gnällighet att göra så är man bannemej dummare än tåget! Läs på lite, kvinna!

    "MIN ÅSIKT" hit och dit. Du kan väl läsa en bok eller två om genus och antropologi innan du försöker teoretisera kring orsaker till gnälliga barn. DIN åsikt riskerar om något att ge din son men för livet om du fortsätter på det spår du redan slagit in på.

    Aaaah, jag får hjärnblödning!!!
  • Anaiah
    TS, när jag läser om åsikter som dina så får det mig att må fysiskt illa! För jag VET att det är föräldrar som du som kommer göra det så mycket svårare för mina söner att få en fördomsfri uppfostran, det är föräldrar som du som kommer ge mina söner dåligt samvete över de fria val vi väljer att ge dem och det är föräldrar som du som kommer uppfostra dina barn till diskriminerande, inskränkta och fördomsfulla människor.

    Det är upp till DIG som förälder att bryta den negativa trenden! Ta lite ansvar!
  • Anaiah
    adrift skrev 2010-05-11 10:57:48 följande:
    ja som sagt jag tar mitt ansvar, genom att inte bryta den så kallade "trenden", anser att folk överreagerar bara för jag inte tänker köpa hem en docka till min son (om det nu blir en son). folk kan tycka jag överreagerar för jag itne tänker köpa hem en men so be it ! vill han leka med dem på dagis, hos släktingar, kompisar el något så fine, men hemma får han andra leksaker. min sambo har inte lekt med dockor och han kan ta sitt ansvar och ta hand om barn ändå. han har heller inte åsikter om att kvinnan ska stå vid spisen och han jobba. och allt detta UTAN lekt med dockor. (detta var bara för nämna en jag känner som jag vet delar samma åsikt om dockor som mig,för vet flera.) angående att jag får sonen som kommer göra andras pojkars liv till ett jobbigt är inte det jag är ute efter. sen till att det finns en el två i var klass som gör uppror har man själv varit med om, och det är INTE pga att föräldrarna är stereotyper, det kan finnas tusen orsaker till varför dem gör som dem gör. bara för min son inte leker med dockor så kommer han bli den som slåss mm, är det så du menar ? bra resenomang, INTE !
    Men fatta att det inte handlar om leksaken i sig utan din attityd! Ja, den riskerar öka chanserna för att din son blir ett av de "bråkiga" barnen, helt klart. Men det skiter väl du i...
Svar på tråden Leksaker