Inlägg från: Lady Dahmer |Visa alla inlägg
  • Lady Dahmer

    Leksaker

    adrift skrev 2010-04-30 12:55:31 följande:
    ja men jag anser inte det är fel, att vi överför det till våra barn. jag vet man formas mkt efter sina föräldrar, och det är både saker man för över medvetet och omedvetet. anser inte det är tråkigt när det sker så, utan vi är ju olika, varför ska det döljas ?
    jag ska berätta varför det är fel:

    du begränsar ditt barn och klämmer in honom i en roll han kanske inte passar i.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-05-01 17:35:23 följande:
    nej där misstolkar du, om jag inte vill ha min son flickig vill ja väl inte ha min dotter grabbig ?? du får gärna tycka det är trams, vi tycker olika så det är bara att låta det vara så.anser inte jag begränsar min son till en roll han inte passar in i.
    fast vad du tycker och vad som är på riktigt är inte samma sak. Faktum ÄR att du begränsar din son samt trycker in honom i en snäv mall. Oavsett vad du tycker om saken.

    synd.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Juleja skrev 2010-05-01 21:07:32 följande:
    Jag vill att min son ska ha dockor. Men han är inte så intresserad. Det är mest lego, matlekar och fordon som gäller. Han är 2 år nu. Och jag kommer trycka på honom en docka så småningom. ;) Jag hoppas det ska väcka en vårdande sida hos honom. Det är ju superviktigt anser jag!
    ett bra tips är att i en period ta bort alla andra leksaker och introducera docklekar. har funkat fin fint på min unge och hennes kusin,. Som kreativiteten flödade när de gamla vanliga grejerna inte fanns att tillgå!
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Jhd skrev 2010-05-01 23:47:23 följande:
    Mår vidrigt av att läsa vissa kommentarer på denna sida som Juleja's. Tvinga ett barn att leka med en viss typ av leksak, då det är av ert egna intresse? Avstå från barn framöver om du anser att ditt egna triviala intresse går över barnets.F.ö. har biologer bevisat att det leksaker som barn dras till ligger i biologin. Tester har gjorts och visar att pojkar är mer intresserade av teknikleksaker och flickor dockor.Även apor visar samma resultat - pojkaporna visade mer intresse för en mobiltelefon, medans flickaporna visade mer intressen för ansikten. Testerna kommer från Harvards universitet.
    låt oss ponera att du har rätt. (vilket du inte har) -

    Desto STÖRRE anledning att fostra barnen kompensatoriskt! (dvs ge pojkar tillgång till typiskt tjejjiga grejer och tvärtom)

    Just nu så fostrar vi våra pojkar till känslokalla förövare och våra flickor till osäkra offer. Vi använder kön och biologi som en ursäkt att begränsa och diskriminera våra barn. Vi använder biologi som en ursäkt för att trycka in våra barn i snäva mallar.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Jhd skrev 2010-05-02 15:15:14 följande:
    Lady Dahlmer: Du har fel, finns inget stöd i det du säger. Dessutom förnekar du barnets eventuella vilja efter sin önskemål. Vilket är ett fel i sig. Dessutom, som jag har redan nämnt i mitt tidigare kommentar, så uppfattar pojkar och flickor leksaker olika, och leker med dom av olika anledningar. Givetvis finns det avvikande inom denna punkt, men detta är den generella slutsatsem som tillgänglig fakta visar.Förlåt, men tyckte det var komiskt att du skrev "pojkar till känslokalla förövare" och "flickor till offer".  Varför denna slutsats? Sist jag såg så var en mycket stor minoritet bland pojkar/män förövare. Extremt liten del. Det är däremot feminister som kollektivt skuldbeläggar män (manlig diskriminering) och målar kvinnor som offer utan eget ansar (kvinnlig diskriminering). Detta är inte biologi, utan ideologi.
    sist jag tittade så begicks 80% av alla våldsbrott av män och 98% av alla sexualbrott av män. Vill du förklara vad det beror på?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer

    Det hemska är din attityd och inställning. Och dina gammalmodiga bakåtsträvande mallar för hur manligt och kvinnligt "ska" vara. Samt din vilja att begränsa och pressa in ditt barn i förutbestämda mallar.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TS - varför inte läsa på lite om genus och könsroller istället? Har tanken slagit dig att du kanske har fel och att vi andra kanske har en poäng? Vad förlorar du på att utveckla din kunskap? Då kan du iallafall ta ett informerat beslut.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-05-03 15:30:37 följande:
    jag anser att så som jag är uppväxt (dock har inte mina syskon gjort samma som jag tänkt göra vilket lätt till många diskutioner hemma med) är rätt. de har låtit sina söner leka med dockor mm, men jag har aldrig köpt docksaker mm till dem på födelsedagarna, för jag är inte för det. jag har en väldigt bestämd syn på hur män och kvinnor är och ska vara, och anser efter levt så många år att det är rätt. varför ändra på något som jag tycker fungerar bra ? Sen att den är gammalmodig, so be it ! Trivs med det.
    så du tycker inte om att lära dig nya saker?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    adrift skrev 2010-05-03 15:34:44 följande:
    jo men anser inte det som jag läste på länken du skrev var något för mig. jag anser ju inte det är fel det som jag gör, så varför ska ja läsa om hur man ska undvika fällorna mm för det med flickor å pojkar ?
    tänk om du har fel? Har tanken aldrig slagit dig? Tänk om ditt sätt faktiskt inte är bra för ditt barn? Borde man inte som förälder vilja göra det absolut bästa för sitt barn?

    Jag har aldrig varit så arrogant att jag tror att jag sitter inne med alla svar eller vet allt om hur man fostrar barn, utan istället gjort mitt yttersta för att utvecklas och utbilda mig själv i mitt föräldraskap för att på så sätt veta att jag verkligen gör det som är bra för mitt barn.

    Jag har lärt mig otroligt mycket nyttigt genom att läsa och lyssna på andra föräldrar och är väldigt tacksam för att jag varit villig att lyssna. Annars hade jag nog - i all välmening - gjort en massa misstag med mitt barn som faktiskt kan ha skadat henne.

    Jag förstår inte varför man totalt vägrar att ta till sig ny information? Det värsta som kan hända är ju att du lär dig nåt nytt? Eller så blir du mer stärkt i din gamla åsikter. Du har inget att förlora men ALLT att vinna.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    TS kommer antagligen fostra en av de där jobbiga macho-pojkarna som ingen orkar umgås med, ingen egentligen tycker om och som ofta får en massa tillsägelser.

    Jag jobbar inom förskolan och det finns alltid en eller två i varje grupp och de har ALLTID stereotypa föräldrar som tycker det är viktigt att fostra EN RIKTIG POJKE.

    /suck
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    linda 84 skrev 2010-05-08 08:30:31 följande:
    åh, catrin vad du är klok. :)jag tycker precis som du, att varför ska man begränsa dem och tvinga in dem i snäva könsroller som enbart begränsar dem? jag tror att alla vill göra det bästa för sina barn, utefter de förutsättningar som finns och de kunskaper man har. skillnaden här är att en del människor sitter där på sina höga hästar och tror att allt de vet är rätt, att "såhär är det!" inget kan ändra deras åsikt. jag menar att man gör sina barn en rejäl björntjänst om man inte kan kliva ut ur sin roll och tänka "varför tycker jag såhär?" "vart har jag skaffat mig min kunskap?" jag var själv ingen hardcore-förespråkare för genus och jämställdhet innan jag fick barn, och jag fattade väl egentligen inte syftet med hela grejen. läste om det, men FÖRSTOD inte. trodde att alla genusförespråkare bara ville vara kärringarna mot strömmen. men nu när jag läst allt med ett öppet sinne, vågat påverkats, vågat vända på begreppen och IFRÅGASÄTTA mig själv och mina val jag gör för min son, såå känner jag mig som en bättre människa. liksom, varför ska allt vara förutbestämt? jag tror stenhårt på att det berikar personligheten att i största möjliga utsträckning låta dem välja. det handlar inte om att ta bort, utan att tillföra! TILLFÖR din son redskap för att kunna känna de traditionellt kvinnliga känslorna och att kunna uttrycka dem. att vara omhändertagande i leken med dockor, (gör honom till en bättre pappa i framtiden), att kunna berätta huruvida han är besviken eller ledsen och tillåta dessa känslor, (gör honom till en mindre sluten individ med färre karlakarl-förväntningar på sig som vuxen, kan vara väääldigt användbart i relationer) m.m. på samma sätt ska du uppmuntra din dotter att våga ta för sig, våga ta plats, synas och höras,m smutsa ned sig utan att få höra att "fina flickor i klänning gör minsann inte så!" för då har du skapat en rejäl kvinnofälla åt ditt barn om 20 år.jag kan tipsa alla som vågar öppna sitt sinne om två saker som förändrat mitt liv och mitt tankesätt om barn avsevärt (förutom att jag fick ett eget!) och det är dels lady dahmers blogg, helt fantastiskt klok människa med otroligt mycket bra att säga om genus och kompensatorisk pedagogik, och dels boken "ge ditt barn hundra möjligheter istället för två" som ger mycket handfasta tips och spännande vardagssituationer i frågan. den boken borde alla föräldrar läsa...
    *rodnar*
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer

    jag hoppas du förstår hur otroligt glad jag blir av att få sådan fin feedback, även om jag är dålig på att uttrycka det.

    (tack)

    Jag tackar ju mina engagerade läsare som utmanar mig och tvingar mig att tänka lite längre... och jag har FL att tacka också för här finns otroligt kloka föräldrar som hjälpt mig att utvecklas!


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer

    jo när man tappar förmågan att ta till sig nya tankar och ideer så är det fan lika bra att skjuta sig själv. Vad begränsande att vara så låst i sitt eget tankemönster och vad begränsande för omgivningen!


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Leksaker