• ungkvinna81

    AVA klinik i Riga

    Hej!

    Jag är 28 år och har efter flera blodprover och undersökningar fått diagnos förtidig Klimakterium. Innan jag fick denna diagnos fick jag prova Pergotime 2 ggr, en gång med 1 tablett och den andra gången två tabletter. Men det gav mig inga resultat{#lang_emotions_frown}. Sen gjorde jag en AMH -test som egentligen visar hur mycket ägg en kvinna har kvar i kroppen och mina resultat var under den normala gränsen. Det innebär att jag inte kan skaffa barn med mina ägg. I sverige fick jag stå i kö för en äggsdonationsbehandling och min tur är räknat till 2012. En jäkla låååång tid att vänta för ett ägg..... Min läkare på St: Göran sjukhus rekommenderade AVA klinik. 

    Jag och min man valde AVA kliniken i Riga- Lettland eftersom de har INGA köar{#lang_emotions_laughing}
    Jag åkte med min man till Riga under mars 2010 och träffade en jätte trevlig läkare. Klinken i sig var jätte fräsch och de hade jätte moderna ultraljudsapparater och professionella, hjälpsamma sjuksköterskor så jag fick en jätte bra intryck av de. Behandligen kostar 65 000 sek och de har även en möjlighet att skicka läkemedel till mig om jag vill det med DHL.

    Efter bara första mötet fick jag sätta igång med behandligen. Jag har tagit en Zoladex spruta i buken förra veckan "aj aj!{#lang_emotions_undecided}", progynon tar jag nu och innan min embryo transfer ska jag påbörja intaget av progesteronet. Räknat tid för min embro är 21 maj 2010 så det gick ganska snabbt. 

    Vi har redan valt en donator, vi fick inte se bild eller veta namn utan vi fick fylla i våra önskemål om hårfärg, ögonfärg, längd, vikt m.m. och vi fick två kandidater sedan fick vi välja en av de. All kommunikation mellan mig och kliniken i AVA sker via mejl och jag tycker att det har funkat bra man kan även riga dit om man vill.        

  • Svar på tråden AVA klinik i Riga
  • The75

    Hej
    Nu har jag varit hos läkaren och fått medicinerna utskrivna och hämtat dom,känns konstigt att längta efter att få ta en spruta :)
    Så nu håller jag tummarna att vi får förslagen på donatorerna i morgon,Jelena sa att dom skulle komma denna vecka hoppas hoppas

  • ninnie65

    Lite OT, Bette...jag försökta skriva i din gästbok alt ett meddelande till dig men jag har inte tillträde!! :) Tack för ditt meddelande! KRAM

  • ungkvinna81

    Hej på er allihoppa, Nu blev det lite försening med min embryo transfer eftersom läkaren ville vänta lite med äggplockningen tills äggen från vår donator har mognat:) men iaf jag kör den 24 maj mitt första försök någonsin lite nervös är jag med tänke på att jag har lite fobi från alla gynekologer men samtidigt är det spännande:) nu finns inte så mycket tid kvar, så nu sitter jag på hotellet och på lördag och söndag på väntan på min läkartid ska jag o min man utforska staden lite, gå på bio och shoppa ;) lästa på AVAs hemsida att det ska gå fort och smärtfri... så hoppas det stämmer verkligen hehe :D

  • The75

    Hej
    Ungkvinna81 va spännande du måste berätta allt när du kommer hem,på vilket hotel bor ni?vart åt ni osv :o)


    Jag kan verkligen relatera till din "gyn skräck" fast jag själv lider av "gyn stols skräck",när min dotter skulle föddas försökte dom sätta igång förlossningen eftersom jag gått över tiden med mer än 2 veckor men det funka inte så jag fick höghög gravid klättra upp i gynstolen gånger flera(jag var på BB från fre morgon till tis natt då min dotter föddes) då dom ville kolla om jag öppnat mej vilket jag inte hade så det blev kejsarsnitt och detta :O) och ändå vill man göra om det :O) 

  • Bellini2

    ungkvinna81: Jag har förvisso ingen gyn-fobi men vill ändå lugna dig med att ET är fullständigt smärtfritt och ingenting att oroa sig för. Jag gjorde det för fyra veckor sedan. Lycka till! 

  • ungkvinna81

    Hej på er igen! nuuuu gjorde jag mitt första ÄD i Riga och fick min embryo Transfer. AVA klinik har JÄTTE moderna apparater som verkligen imponerar, all embryo skapas o kontrolleras i deras labb som finns i samma våning. Ja det var många som skrev att det gör inte ont men det gjorde det för mig:( det var vanligt obehagligt precis som en vanlig gyn men jag tyckte att det gjorde lite ont när hon stoppade "sprutan" o tog ut den. jag svettade lite o var torr i munen av nervösiteten. Men efter bara 10min efter min vilo stund kunde jag hoppa upp o nu är jag på hotellet o känner mig stark o frisk som en häst:) Men fan det gjorde ont! Kanske jag är för mes eller det är mer ovana och fobi för gyn. jag fick även en bild från ultraljudmaskinen på min embryo om det funkar undrar om det blir pojke eller flicka ? Jag kan skriva lite tips på hotel i Riga eftersom på mina besök till AVA har jag och min man bott på olika plus lite tips på roliga aktiviter i en ny tråd:) tea75

  • The75

    Hej
    Tack för tipsen,jag läste de du skrev på den andra tråden oxå :O)
    Satt dom in 1 eller 2 embryon? hoppas det är en stark liten rackare dom satt in :O)

  • ungkvinna81

    Tack Tea75:) vi valde att sätta in endast 1 embryo så vi gå se va som händer :) lycka till på din försök de är ju skit snälla där o professtionella.

Svar på tråden AVA klinik i Riga