• ungkvinna81

    AVA klinik i Riga

    Hej!

    Jag är 28 år och har efter flera blodprover och undersökningar fått diagnos förtidig Klimakterium. Innan jag fick denna diagnos fick jag prova Pergotime 2 ggr, en gång med 1 tablett och den andra gången två tabletter. Men det gav mig inga resultat{#lang_emotions_frown}. Sen gjorde jag en AMH -test som egentligen visar hur mycket ägg en kvinna har kvar i kroppen och mina resultat var under den normala gränsen. Det innebär att jag inte kan skaffa barn med mina ägg. I sverige fick jag stå i kö för en äggsdonationsbehandling och min tur är räknat till 2012. En jäkla låååång tid att vänta för ett ägg..... Min läkare på St: Göran sjukhus rekommenderade AVA klinik. 

    Jag och min man valde AVA kliniken i Riga- Lettland eftersom de har INGA köar{#lang_emotions_laughing}
    Jag åkte med min man till Riga under mars 2010 och träffade en jätte trevlig läkare. Klinken i sig var jätte fräsch och de hade jätte moderna ultraljudsapparater och professionella, hjälpsamma sjuksköterskor så jag fick en jätte bra intryck av de. Behandligen kostar 65 000 sek och de har även en möjlighet att skicka läkemedel till mig om jag vill det med DHL.

    Efter bara första mötet fick jag sätta igång med behandligen. Jag har tagit en Zoladex spruta i buken förra veckan "aj aj!{#lang_emotions_undecided}", progynon tar jag nu och innan min embryo transfer ska jag påbörja intaget av progesteronet. Räknat tid för min embro är 21 maj 2010 så det gick ganska snabbt. 

    Vi har redan valt en donator, vi fick inte se bild eller veta namn utan vi fick fylla i våra önskemål om hårfärg, ögonfärg, längd, vikt m.m. och vi fick två kandidater sedan fick vi välja en av de. All kommunikation mellan mig och kliniken i AVA sker via mejl och jag tycker att det har funkat bra man kan även riga dit om man vill.        

  • Svar på tråden AVA klinik i Riga
  • queerkids

    ungkvinna81
    Wow, då var vi där samtidigt! Vi var också där i måndags och satte in ett toppembryo och fick 7 i frysen.

    Vi behövde bara vara där över dagen då vi hade ÄD och spermiedonation. Det gjorde att vi valde att ta en kryssning till Riga. Färjan gick från Stockholm kl 17 på söndag, framme 11.00 måndag, hemåt 17.30 och i Stockholm igen 09.30.

    Det var väldigt rofyllt och superbilligt (900 kr för två personer inkl hytt T/R)

    Nu håller vi tummarna för oss båda! 

  • Bette

    Jag håller tummar och tår för er alla här i tråden att det ska fungera bra för er.

    Bette

  • ungkvinna81

    Hej på er! nu har det gått exakt 6 dagar sen min Embryo Transfer.... nu är det VÄNTAN som dödar mig :( jag känner inte att det "händer" nått där inne... jag har hittils inte blött i alla fall o det är kanske positivt! jag ska göra graviditstest några dagar efter min födelsedag, så det är 1,5 vecka kvar... HUR ska jag kunna driva tiden... hoppas det verkligen funkar för mig!!!

  • aneleh001

    hej, har precis testat negativt efter ÄD här i Sverige. Var på första besök på AVA tidigare i år och ska nu ta kontakt med dom igen. Vet någon hur många besök (blodprov, UL mm) ni hade här i Sverige innan ET på AVA . Blir kanske i augusti, hoppas det.

  • Bette
    aneleh001 skrev 2010-05-31 11:29:24 följande:
    hej, har precis testat negativt efter ÄD här i Sverige. Var på första besök på AVA tidigare i år och ska nu ta kontakt med dom igen. Vet någon hur många besök (blodprov, UL mm) ni hade här i Sverige innan ET på AVA . Blir kanske i augusti, hoppas det.
    Jag gjorde tre stycken VUL innan ET sedan så var jag någon vända till och tog blodprover. Två stycken VUL var jag på hos min gyn efter det att jag fått reda på att jag blivit gravid.

    Bette
  • Bette

    Hoppas att du plussar Ungkvinna81. Håller mina tummar för dig.

    Kram

  • hösttjej

    Hej igen..
    Undrar vilken läkare du gick till på St Göran... Jag var där i höstas och fick ingen information om AVA-klinken i Riga. Istället kollade jag upp det själv och i samband med VUL så informerade jag henne om Riga i januare. Det kanske var efter det hon började tipsa sina patienter...

  • The75

    Hej
    Alla ruvare och ni andra,jag har en praktisk fråga att ställa hur har ni gjort med betalningen har ni betalat för ÄD med ert kreditkort direkt på kliniken eller hur har ni gjort?tror nämligen vårt kort har en köpgräns!

    En helt annan fråga hur lång tid innan fick ni info om donatorerna? jag ska ta min spruta i kväll och vi har ännu inte fått någon info om tänkbara donatorer än :o( börjar känna mej lite stressad...

    Men inget i jämförelse med vad ni ruvare går igenom :O)

Svar på tråden AVA klinik i Riga