Inlägg från: Joual |Visa alla inlägg
  • Joual

    Vilka är ni som inte vill ombilda till BR? VARFÖR??

    Jag kan tänka mig åtminstone två skäl till att man inte vill ombilda hyresrätt till bostadsrätt.

    Det första är ett genrellt politiskt ställningstagande. Man kanske anser att hyresrätter ska finnas i alla områden, och är då emot ombildningar.

    Det andra är ekonomiskt. Om man bor i en hyresrätt som eventuellt ska ombildas, och själv har betalningsanmärkningar, då kan man tvingas att flytta.

  • Joual
    sannispannisen skrev 2010-05-17 14:57:13 följande:
    ursäkta vaddå? när dom säljer ut får man ju oftast väldigt förmånliga priser, och när man haft stämma och röstat ja har man dessutom ett bra tillfälle att byta till i princip vad som helst, folk vill oftast ha en blivande BR.du förlorar ju pengar på att inte köpa.
    Men det är som sagt inte säkert att du kan köpa. Det är flera hundra tusen svenskar som har betalningsanmärkningar (ska se om jag kan hitta en aktuell siffra). Och alla har inte en rik syster eller pappa som kan lösa ut dem.
  • Joual
    sannispannisen skrev 2010-05-17 15:02:45 följande:
    joual jag känner personer med bet.anm som fått köpa, banken vet att lägenheterna är mer värda än de sålts för.
    Ja, det finns sådana exempel också. Men ALLA med betalningsanmärkningar får inte låna pengar. Vad ska de göra då, tycker du? Flytta till en koja i skogen?
  • Joual
    sannispannisen skrev 2010-05-17 15:12:32 följande:
    detta är inget vanligt lån, detta kommer aldrig bli nåt problem, inte för nån.
    Jo, tyvärr. Jag vet sådana exempel.

    Har du betalningsanmärkningar kan du säkert få lån om du har en god inkomst och sköter din för övrigt. Men de som har riktigt låg lön, eller är arbetslösa? Om de inte får låna pengar, vad ska de göra då?
  • Joual
    sannispannisen skrev 2010-05-17 15:20:54 följande:
    jag blir GALEN!!!!folk sitter som dig och har SÅ LITE kunskap folk som skiter i att gå på mötena också, man behöver ingen kontantinsats i dessa fallen.fan också...jag förstår nu.
    Själv tycker jag att det tyder på okunskap från din sida att inte acceptera att det faktiskt finns många svenskar som inte kan få lån - inte ens för ombildning av bostadsrätt.

    Som sagt, har man ordnat upp sin ekonomi och betalningsanmärkningen rör en mindre skuld så kan det gå vägen. Visst är det så. Men det är inte alltför sällan som det finns andra omständigheter som kan göra att banken inte beviljar lånet. Det kan t ex handla om långtidssjuskrivningar och missbruksproblematik.
  • Joual
    sannispannisen skrev 2010-05-17 15:26:19 följande:
    jag var och sa upp mig i dag, men sambon har fast tjänst.men är det nånting som kan rädda folks ekonomi så är det verkligen ombildningar, så är det bara.får man inte själv ta så finns det oftast andra som kan stå med som medlåntagare.
    Det är klart att ombildningar nästan alltid är en god affär för de inblandade parterna, rent ekonomiskt, men alla vill inte bo i bostadsrätter. Många väljer en hyresrätt just för att slippa engagera sig i skötsel av bostaden och närområdet.

    Och det finns långt ifrån alltid personer som kan ställa upp som medlåntagare. Du verkar tro att alla kan få lån om de bara vill. Så ser det inte ut.
Svar på tråden Vilka är ni som inte vill ombilda till BR? VARFÖR??