Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Vilka är ni som inte vill ombilda till BR? VARFÖR??

    Om man bor i en hyresrätt som ska omvandlas till br men inte har råd att köpa åker man ut på gatan då?

    OT jag vet...

  • Anonym

    det är väl inte bara att gå och ta ett lån?
    betalningsanmärkningar kan sätta en del käppar i hjulet.
    ska man då bli utslängd?

  • Anonym

    Har ni tänkt på att alla kanske INTE vill äga en bostad? Jag och min man skulle verkligen ha råd med ett lägenhet/hus, men vet inte OM vi ens vill äga nåt... Bor för tillfället i USA där det är vanligt att hyra hus, och vi trivs verkligen med det. Jag kan förstå att man inte vill äga!

  • Anonym

    köper man bostad står man för alla kostanader själv'!

    så är det ett gammalt hus som nu måste byta hissar och fasader blir det skit dyrt för föreningen!
    vilket i sin tur tas ut på er som betalar eller köper era lägenheter!

    därför är det inte så smart att ombilda varenda jävla hus i sverige till bostadsrätt!
    samt att inga ungdomar har chans att kunna flytta! för är man 18 får du inte bostadslån för att köpa din första lägenhet!!

    tycker det ska finnsa både hyres och bostasrätter och på så sätt får man väll välja vad man själv vill bo!

    att köpa sin bostad innerbär också att man ska renovera, köpa nya vitvaror osv så fort något e fel. och det ska man bekosta själv.

    hyr man ingår detta i hyra och på så sätt är det lättare att få hjälp och iordning saker utan att behöva hyra dyra hantvärkare!

  • Anonym

    Det låter på alla här som om det inte finns några risker.
     
    Nypensionerad dam jag känner sålde villan och flyttade till hyresrätt i attraktivt 1800-talshus i centrum av staden hon bodde i (=en av Sveriges 10 största). Huset blev snabbt bostadsrättsförening. Hon köpte (förstås). Föreningen hade ingen vidare ekonomi och de ombads sätta in mer pengar i den. Hon gjorde. Inte långt därefter gick de i konkurs. Hon bor kvar - idag är det hyresrätt igen. Och hon är av med alla sina pengar från villaförsäljningen. Hon brukar säga att hon är glad för att hon inte behöver dras med ett lån i alla fall...

  • Anonym

    Åh.

    Man kanske inte har råd.

    Man kanske har valt att bo i allmännyttan av olika anledningar.

    Man kanske helt enkelt inte vill.

  • Anonym

    Det borde inte få ombildas fler HR till BR. Ok om det byggs nya lägenheter som blir BR men de ombildade lägenheterna säljs till underpris och det är vi vanliga människor i samhället som förlorar på detta! Vi blir lurade på bomöjligheter!
    Alla har inte råd, möjlighet eller inte ens vill köpa sin lägenhet! Kolla alla unga som ska ut i samhället! som får bo kvar hos sina föräldrar till de är 25! Det är galet!
    hemskt att ett fåtal personer ska sko sig på andras bekostnad.
    Tycker inte att en enda lägenhet till borde få ombildas! Vi behöver fler HR inte BR!!!

  • Anonym

    Icke, en vän till mig betalade 600 för sin etta på södermalm (!!!!!!) och dessa ettor säljs nu ca 1,5 år senare för minst 1,2 miljoner!! Vaddå marknadspris!?!?!

  • Anonym
    Flippan71 skrev 2010-05-17 22:58:00 följande:
    jo och jag svarade på RUBRIKEN för du var ju snurrig värre. Äh skitsamma, orkar inte lägga ner mer tid på det här.
    det kanske är TS själv som ska läsa rubriken igen? I den frågas det uttryckligen efter de som INTE vill ombilda till BR. Och det har ju många svarat på.
  • Anonym

    För att jag inte har råd att köpa den. Skitsamma om det är till marknadspris eller ej. Jag måste fortfarande betala en summa och det kan jag inte. 

  • Anonym
    sannispannisen skrev 2010-05-18 11:16:58 följande:
    var har jag skrivit att det BARA ska finnas BR?  allt säljs dessutom inte ut så ni kan vara lugna! vi får 20.000 att använda i hemmet, sen kan man alltid ta lite mer i lån då värdet ofta är högre, hur mycket exakt det är vet jag inte men det kommer vi göra. sen kan man ju undra hur bra folk har det egentligen, som vår lägenhet t. ex för ett par år sen hade vi ett handfat med en kall och en varmvattenkran, när jag råkade tappa en tvålskål på den vart det ett stort hål i som byggdes år 1950!! dessutom var det massa sprickor i. vi fick betala för det jävla handfatet! *vårt kylskåp, hur stort var det? kyl OCH frys 1 meter.  vi ville ha ett som "alla andra" snickeriet och allting fick vi betala själva. i dag har vi en helt okej kyl + frys men ändå inte lika stor som de flesta har. vi betalar extra. *spisen får man ny efter typ 20 år, den är mycket att hurra för så den vi har nu med keramikhäll betalar vi extra för. *elkontakter som saknas överallt betalar vi extra för. * säkerhetsdörrar 200 kr per månad * luckor tog vi som tillval, ÄVEN fast de inte tillhör OSS fick vi betala massa tusen OCH ett tillägg på hyran. finns hur mkt som helst, har fler grannar som klagat på hur lite sthlmshem gjort under alla år, ändå har vi det bra som bara kan boka på nätet så kokommer dom på satt tid dagen efter, har en superbra tvättstuga som man bokar på nätet, allt är itne dåligt men att sitta ch säga att det är så jävla billigt och bekvämt i alla hyresrätter är bullshit! det finns ALLTID bra och dåliga HR+BR, era erfarenheter säger egentligen inte ett skit för man kan inte se på det så generellt precis som med vår lägenhet. Nä man ska sitta där solidarisk och tänka på alla som det är så synd om mer era betalningsanmärkningar och allt ni dragit på er, troligtvis får ni ändå ta lån då bankerna är väldigt generösa när det gäller denna typen av lån, man behöver inte nån kontantinsats heller och som jag sa behöver inte kontraktinnehavaren stå på lånet. enda chansen många har att flytta till nåt större eller förbättra sin ekonomi, få fixa sitt drömkök what ever... det ska man tacka nej till. dessutom är det ju "bara" 67% som måste rösta ja, det är ändå en hel del som kan rösta nej (eller ja) och fortfarande hyra och leva i princip som ni gjorde innan. vi kommer ha firmor att ringa om det börjar läcka vatten. och ni som snackar om kyl,frys och spis går sönder, hur ofta gör dom det? jag har då aldrig vart med om det, sånt finns det dessutom ofta bra garantier för när man köper.
    ja men resten då?
    Som nu är det lag på att alla gamla hissar ska bytas hur dyrt blir inte det för en förening?
    Huset ska stambytas efter ett x antal år..tror du det blir gjort om de är bostasrätt?
    Fasader, fönster allt ska sköntas, renoveras och fixas och det är nästan omöjligt och få det gjort när man bor i bostasrätt!!

    Och du svara inte hur du har tänkt att de som gått ut skolan ska kunna flytta om det bara finns bostadsrätter?
    Tror du seriöst en 18-19åring får lån?!

    du måste va helt jävla dum i huvudet om du på allvar tror att det är att ta ett jävla lån..herre gud..du har väll levt ditt liv upp i det blå ett bra tag..
  • Anonym

    Här pratas det om att vi ska köpa loss. Men jag hoppas att inte så många vill det så att det går igenom. Lägenheterna är katastrof, fasaden är hemsk, bilar brinner upp, garage brinner upp, soprum brinner upp och området har ett dåligt rykte. Om vi skulle köpa loss och det inte blir en total renoveriong av allt måste vi själva betala det för att kunna sälja överhuvudtaget. Och vad är det som säger att någon vettig människa som kan ta lån frivilligt köper vår lägenhet sen?

  • Anonym
    sannispannisen skrev 2010-05-19 15:11:18 följande:
    varför en smiley efter den meningen? man måste ju fortfarande lämna in den på service, tror knappast den rasar ihop efter det, dessutom känner vi våran mekaniker utan och innan.
    LOL ja speciellt när bilen dras tillbaka av fabrikationsfel, då kan nog ER mekaniker fixa det
  • Anonym
    sannispannisen skrev 2010-05-19 22:17:18 följande:
    dras tillbaka? vad är det som är kul?  fattar inte vad du menar.
    Stinky skrev 2010-05-20 09:30:14 följande:
    Hmm... du kan inte så mycket om bilar, va?
    Det verkar inte så....
  • Anonym

    Svarar på trådstarten.


    - Av idiologiska skäl (man är emot utförsäljning av allmännyttan och att hyresrätter försvinner)
    - Av ekonomiska skäl (man kanske inte får eller vill låna till en lägenhet som man redan bor i
    - Av bekvämlighetsskäl (man kanske inte vill ha ansvaret som följer med och de ökade kostnader man får för inre underhåll och försäkringar mm).
    Jag tycker inte det är ett dugg konstigt om man säger nej till ombildningen och då bor jag ändå själv i bostadsrätt.
  • Anonym
    sannispannisen skrev 2010-05-20 11:12:08 följande:
    men det ni pratar om att bilen dras tilbaks, det är ju knappast så att vi sen står där med lång näsa. vi får väl självfallet en ny bil? det är väl jättebra, nej vår mekanker kan såklart inte rädda den gamla i så fall om det är så illa, so what?
    Du får inte en ny bil.
Svar på tråden Vilka är ni som inte vill ombilda till BR? VARFÖR??