Inlägg från: Anonym (Killar som vill...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Killar som vill...)

    Varför vill inte killar ha barn?

    Killar vill ha barn i damma utsträckning som kvinnor men de känner inte den biologiska pressen som kvinnor ofta känner. Även om män är orsak till infertilitet i lika stor utsträckning som kvinnor. Dumt nog... Det gör att de kan skjuta fram det livsavgörande beslutet, som barn ändå är, på en obestämd framtid. Samtidigt som kvinnor möts av dagligen av löpsedlar där det står att deras fertilitet är körd kort strax efter 20- inte sant förövrigt....

    Man märker extra tydligt att män vill ha barn när man är en kvinna med barn som helst inte vill ha fler. Då vill de prata om barn och ta beslut om barn tidigt i relationen. Maktbalansen i barn-alstrandet har då plötsligt förskjutits....

  • Anonym (Killar som vill...)
    Anonym (tobbe) skrev 2019-10-07 22:56:02 följande:
    Tror killar inte har lika stor barnlängtan som kvinnor. Visst en del har men skulle tro att för en stor del spelar det ingen roll. Det dryga är att det är omöjligt att ha flickvän när man är i 40års åldern om man samtidigt vill ha frihet att kunna göra en massa för endera är det tjejer som är stressade och vill ha barn eller så har dom redan barn. Är omöjligt att hitta någon som bara vill leva.
    Du illustrerar med väldig tydlighet vad jag menar. 

    Kvinnor KAN inte bara leva för de har hela tiden hängande över sig att de har en absolut gräns för när det absolut inte kommer kunna få barn längre. Innan dess måste de ha tagit ett beslut för livet. Dessutom så vet de att desto närmare den gränsen som de kommer desto svårare blir det att kunna få barn. Det gör ju att kvinnor ofta känner sig tvingade att skaffa barn innan det är för sent även om de gärna hade väntat tio år till om det var möjligt. 

    Män behöver inte bry sig utan kan bara leva på för om de kommer på när de är 50 att de plötsligt vill ha barn så går det med största sannolikhet fortfarande. 
  • Anonym (Killar som vill...)
    Anonym (lufs) skrev 2019-10-08 13:11:52 följande:

    Jag har aldrig någonsin velat ha barn eller ens tänka på eländet. Alltid sett det som ett problem och något att undvika. 

    Men sen träffade jag den rätta för sex år sen. Nu är jag 39 och tredje barnet är på väg. Jag har haft många långvariga ex som velat ha barn men jag har alltid sagt nej. 

    Jag tror att en stor del av killars ovilja att skaffa barn är helt enkelt att de inte träffat râtt kvinna. 


    Det tror jag också. Och DET är ju helt rätt tänkt.

    Man ska inte skaffa barn innan man träffar rätt. Där borde ju även tjejer lära sig att bortse från stressen att hinna få familj och inte nöja sig med vilken dålig kille som helst utan gå vidare om det inte känns rätt.

    Män borde ju inte heller hänga runt med fel partner år efter år utan istället våga vara ensamma.
  • Anonym (Killar som vill...)
    Bjoer skrev 2019-10-09 23:09:15 följande:

    Nej, jag skämtar inte. Driften är inte att sprida sina gener, driften är att ha sex. Resultatet är att generna sprids. Men det finns mängder med strategier för fortplantning som fungerar. Män, för däggdjur, har större valmöjligheter för detta än kvinnor eftersom de inte är begränsade på samma sätt.

    Om du får 100 barn så spelar det liksom ingen roll ifall 10 dör, 10 klarar sig dåligt och 10 aldrig lyckas få egna ungar. Du har fortfarande 70 som sprider dina gener vidare.

    "Frumaterial" är ett kulturellt fenomen och de som snackar om det har nog rätt ofta en "sidechick" också, ska du se. ;)


    Skulle det där dravlet stämma så skulle ingen gifta sig, ingen leva i parförhållande och inga män skulle bry sig ett dugg om sina barn.
  • Anonym (Killar som vill...)
    Bjoer skrev 2019-10-10 17:59:48 följande:

    Notera att jag i första inlägget skrev "Det väldigt generella svaret är att...". Det betyder alltså att:

    1. Det inte gäller alla individer överallt, det handlar om en generell skillnad.

    2. Det finns individvariation. Det du skriver stämmer alltså inte även om jag har rätt.

    3. Det inte är någon absolut konsekvens, utan att du kommer se nyansskillnader i mäns och kvinnors vilja att skaffa och ta hand om barn. Vilket vi ju gör.


    Ja självklart är alla individer. De flesta som har barn har det för att de vill ha det. Vissa vill inte ha barn, gäller båda könen. Och ja det finns nyansskillnader på vilket sätt vi vill ha barn.

    Det var inte riktigt vad du förmedlade tidigare...
  • Anonym (Killar som vill...)
    Giftskåneman skrev 2019-10-11 08:08:41 följande:

    Varför är det så viktigt med barn för kvinnor då? Ibland är barn ett bevis bara på att se hur redig jag är som kan göra allt detta, och fan ta den som har synpunkter på mitt omdöme, framförallt ska pappan hålla käft för han harit inte burit barn i 9 månader.


    Det är viktigt för vissa kvinnor att få barn av samma skäl som det är viktigt för vissa män att få barn. Kan ju vara en eller flera av följande.

    Man vill ha en familj.

    Man vill föröka sig.

    Man vill ha en ny mening med livet.

    Man vill bry sig mer om någon annan än sig själv.

    Det går att skaffa barn och man vill veta hur det är.

    Barn är gulliga.

    Man vill inte bli ensam på sin ålders höst.

    Livet känns tomt och man vill ha en förändring.

    Alla andra gör det så man gör det utan att tänka på varför.

    Man har träffat sitt livs kärlek och vill göra en ny person tillsammans med den man älskar.

    Finns massa andra mer eller mindre goda skäl men det är några.
  • Anonym (Killar som vill...)
    Anonym (tobbe) skrev 2019-10-11 18:25:18 följande:

    Med tanke på att man som kille ofta förlorar på att skaffa barn så är det konstigt att så många skaffar barn. Man blir mindre lycklig enligt studier av att skaffa barn. Som man kommer man ha mindre rättigheter till barnen om kvinnan man lever med blir sur och sticker. Man kan helt plötsligt inte göra något längre annat än att jobba och passa barn. Skaffar man inte barn har man hela världen öppen. Man kan få allt det roliga med barn genom syskons barn. Man kommer inte vara ensam när man blir gammal eftersom man har massor av vänner vilket dom som inte har barn har längre och ungarna har flyttat och kommer sällan. Man håller sig i form och får inte pappamage.


    Detsamma kan ju sägas om kvinnor fast gånger 100.

    Sabbar kroppen- väldigt konkret dessutom- går upp i vikt av graviditet, spricker i underlivet, får hängpattar av amning.

    Kvinnor får också bevisat extremt mycket mer stress i familjer än män.

    När man får barn blir de flesta förhållanden mindre jämställda, eftersom kvinnor oftare går mer ansvar över barnen och därmed måste arbeta mer hemma och förlorar tid för sig själv- tid till vänner, träning.

    Du skrev själv dessutom att papporna passar sina barn- om pappan är lite barnvakt - vad är kvinnan då?
  • Anonym (Killar som vill...)
    Anonym (tobbe) skrev 2019-10-11 20:47:02 följande:

    Jo det är obegripligt att dom vill ha barn också men det är oftast dom som trycker på om det. Sen har dom åtminstone en instinkt att vilja bli det.


    Haha! Ja, det är en helt ologisk önskan att ha barn. Fast både många män och många kvinnor vill det trots allt.

    Kanske EGOT spelar en stor roll där. En önskan om att göra fler av sig själv.
  • Anonym (Killar som vill...)
    Anonym (tobbe) skrev 2019-10-11 21:21:55 följande:

    Jo fast det fixar syskonen för dom har ju i stort sett samma dna. Så ser man bara till att dom fixar barn då får morsan barnbarn och själv får man ungar som är som ens egna fast man slipper den jobbiga biten.


    Om man vill ha barn så täcker inte syskonbarn upp för det, det är ju betydligt mindre än ens 50% av ens egna gener och geni.

    Men många kvinnor och män vill ju inte ha barn och det är ju okej utan att ha ett skäl till varför.
  • Anonym (Killar som vill...)
    Anonym (tobbe) skrev 2019-10-11 22:46:25 följande:

    Nja det är rätt mycket dessutom så känner man lika stark för dom som om dom vore ens egna. Det skulle man förövrigt göra även om dom vore adopterade.


    Ja såklart kan man göra det. Om man inte vill ha egna barn så förstår jag att syskonbarn kan kännas tillräckligt mycket som ens egna för att man ska vara nöjd med det.

    Jag menade bara att OM man vill ha egna barn så vill man just ha egna barn, inte någon annans barn. Adopterade barn är ju också egna barn btw. De bor med en och man uppfostrar och älskar dem 24/7.

    Sen finns det ju många som inte kan få barn trots att de vill och ändå kommer över det genom att umgås mycket med familjens barn, syskonbarn osv.
Svar på tråden Varför vill inte killar ha barn?