Inlägg från: Anonym (För att vi inte vill.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (För att vi inte vill.)

    Varför vill inte killar ha barn?

    För att vi inte vill ha barn helt enkelt. Vi kan teoretiskt sett bli pappor även när vi är lastgamla (I teorin då, vilken fertil kvinna som vill ha en då är nog en på miljonen) så vi har ingen stress över det.

    Den enda anledningen till att vi kan tänka oss att bli pappor är för att vi gillar en speciell tjej så pass mycket att vi kan tänka oss att ge henne ett barn. För att hon vill det.

    Vi skaffar inte barn. Vi hjälper henne att göra det, och hjälper henne att ta hand om barnet. Detta för att hon vill det och vi vill ge henne det inte för att vi själva vill. Vi  Vi lär oss att älska våra barn först när vi ser dem. Vi längtar efter dem först när de finns. Inte innan.

    Så att en man ibland kanske är lite gnällig i sitt föräldraskap beror antagligen på att han blir gnälld på när han inte tar hand om barnet precis lika mycket som hon gör. Han kan ju inte säga detta rent ut, men han har gett henne ett barn för att hon ville det och då känns det lite sådär att bli gnälld på och inte bli visad någon tacksamhet.

  • Anonym (För att vi inte vill.)
    Anonym (Ö) skrev 2019-10-10 19:12:03 följande:
    Vilka är dessa "vi"?
    Jag och min polare Glenn. Kanske fler.
  • Anonym (För att vi inte vill.)
    Anonym (tove) skrev 2019-10-11 01:17:33 följande:
    Kassa gener: Svaghet/sjukdom. Hos män att vara veka och inte lär kunna försvara familjen. Hos kvinnor att vara lösaktiga och därigenom riskera att tära på gruppens resurser, inga "barnahöfter". Evolutionen går inte ut på att sprida defekter och överlever inte om inte starkast vinner. Det är basic och det vet du också.
    Även om det oftast är starkast vinner, så behöver det inte alltid vara så. Den som förökar sig mest vinner. Även om generna är defekta, svaga och medför att arten försämras eller dör ut. En kortsiktig vinst innan det blir en kraftig förlust, men förökning sker en generation i taget, och felen som ärvs är nästa generations problem. Annars hade inte svaga defekta exemplar haft något driv att fortplanta sig, men de har dem.

    Evolution kan mycket väl vara att sprida defekta gener, även om man då kan kalla det devolution. 
  • Anonym (För att vi inte vill.)
    Anonym (tove) skrev 2019-10-11 09:03:59 följande:
    Kvalitet överlever, inte kvantitet. Det är hela idén bakom evolutionen och således väldigt basic...
    Idén är att sprida sina gener vidare, till varje pris. Oftast vinner kvalitet. Men inte alltid. Tex. hos vissa djurarter som hittar alternativ till starkast fortplantar sig.

    Råttor till exempel. Där är det ganska vanligt att när två starka hanar slåss om honorna, så smyger en svagare hane fram och sätter på så många honor han kan under tiden.
Svar på tråden Varför vill inte killar ha barn?