Inlägg från: donator |Visa alla inlägg
  • donator

    Att bo i invandrartät förort.

    Det är ganska intressant att se hur många som inte kan nyansera en debatt. Det handlar inte om att ALLA svarta, ALLA kurder eller ALLA araber begår brott. Det man talar om är överrepresentation och förhöjd risk när det gäller i synnerhet vissa invandrargrupper.

    Vi har i Sverige i och takt med att invandringsvågen började under 70-talet fått ett allt våldsammare samhälle. Risken är idag större att bli dödad, rånad, misshandlad eller våldtagen.

    Beslutet om att göra om Sverige från en nationalstat till ett mångkulturellt samhälle togs under 70- och 80-talen i strid med folkviljan. Det var en idealistiskt grundat beslut utifrån socialismens och liberalismens gemensamma grund om alla människor i grund och botten är lika mycket människor - oavsett hudfärg.

    Det mångkulturella samhället var ett socialt experiment som infördes gemensamt av alla nordiska länder, utom Finland. Danmark och Norge har successict övergett sitt experiment och erkänner idag öppet att man tänkte fel, att den nya samhällsordningen blev för kostsam både i pengar och i människoliv.

    Sverige har inte nått dit, än.

  • donator
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-17 12:25:57 följande:
    Och ännu en gång - det ökade våldet beror inte på invandringen, utan på ökade sociala klyftor och ökad maktlöshet.
    Det kan i och för sig ha mer än en orsak.

    När det gäller Västbergarånarna (du vet Helikopterrånet) hade samtliga misstänkta för grovt rån invandrarbakgrund. Det var en svensk TV-pilot som flög helikoptern och ett par svenskar som främjat brottet genom att ordna fram falska papper. Men själva rånet med vapen och sprängmedel utfördes av människor med invandrarbakgrund. Flera av invandrarrånarna kom från ganska välbeställda hem, en av dem var uppväxt i Danderyd. Att hävda att han begick rånet pga "sociala klyftor" håller inte.

    Brå's studie från 2005 om invandrares brottslighet visar snarare att klyftan mellan invandrare och svenskar är större i tjänstemanna och välutbildade familjer än bland arbetare och bidragstagare. Fortfarande är en socialbidragstagande invandrare långt mer brottsbenägen än en socialbidragstagande svensk.

    Ergo, invandring har i stor utsträckning bidragit till det ökande våldet och kriminaliteten.

    Att invandrare som kommer till Sverige inte lär sig det svenska språket, lever på bidrag, begår brott och upplever "maktlöshet" är väl sedan snarare ett argument mot invandring än för invandring? Lustigt ändå att du använder argumentet som du gör...
  • donator
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-17 13:22:37 följande:
    Hade det kryllat av liknande rån, så kanske. Men nu var det ett ganska ovanligt fall, och att hävda att det motbevisar vad all statistik visar är ganska överdrivet. Givetvis kryllar det av högstatuskriminella också, både bland svenskar och invandrare (läs litet om stockholmsveckan och vad svenska rika ungdomar gör där tex), men det förändrar inte faktum att de flesta brott begås av folk som känner sig utan hopp.
    Nu underströk jag i och för sig just det faktum att statistiken tyder på att skillnaden mellan invandrade och svenska tjänstemannafamiljer vad gäller brottslighet är större än skillnaden för dito socialbidragstagarfamiljer.

    Sedan vänder jag mig lite emot att arbetare kategoriskt klassas som underklass, det är något missvisande eftersom en familj med två heltidsarbetande industriarbetare snarare tilhör övre medelklassen. Därför blir vänsterretoriken fel, jag vill inte jämställa en socialbidragstagande familj från somalia som inte kan språket eller kulturen med en svensk arbetarfamilj som bor i villa.

    Att debattera orsaken till att någon begår brott är en lyx man har råd med så länge man själv inte drabbas. Det är lite tidstypiskt för champagnevänstern. För brottsoffret spelar det mindre roll om den man blir nedslagen av blev utsatt för övergrepp som barn eller ej.

    Det handlar inte om trender, tendenser eller indikationer, det finns tydlig fakta. Invandring skapar kriminalitet och kostar pengar och människoliv. Pengar kan de flesta gå med på att betala, men ingen vill offra en anhörigs liv för politisk idealism. Det är därför folk i Malmö röstar på Sverigedemokraterna, medan de som bor i Danderyd inte gör det.
  • donator
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-17 13:42:15 följande:
    Det gör svenskar också. Svenskar är fortfarande guldmedaljörer på våldsbrott i Sverige, glöm inte bort det.
    Guldmedaljörer på våldsbrott? Det var något nytt, vad syftar du på då? Om du menar att "etniska svenskar" står för de flesta våldsbrott i Sverige så är det påståendet osant. En majoritet av allla våldsbrott i Sverige begås av människor med invandrarbakgrund, sådana som själva invandrat eller som är barn till någon som invandrat.

    Påståendet att svenskar begår de flesta brotten men att invandrare är överrepresenterade om man ser till deras andel av befolkningen var sant ganska länge. Sedan slutet av 90-talet stämmer det däremot inte längre. Idag begår "etniska svenskar" - sådana som inte invandrat till Sverige det senaste decenniet - mindre än hälften av SAMTLIGA anmälda brott.
  • donator

    Rättning: "de senaste decennierna" ska det stå i sista meningen.

  • donator
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-17 17:06:04 följande:
    Nej, majoriteten av våldsbrott begås av svenskar. I alla fall om du läser BRÅ. Om du läser någons fantasiblogg kanske de har andra uppgifter, men de bygger just på bloggförfattarnas egna fantasier, eller oförmåga att förstå statistik.
    Ja, precis. Den källa som ofta citeras och används i media är Brå's rapport "Invandrare och invandrares barns brottslighet" från 1996. Den baseras på uppgifter från tidigt 90-tal, ofta avses helåret 1993. I den står att 63% av alla anmälda brott begås av svenskar, 16% av invandrare, 17% av invandrares barn och 4% av personer ej bosatta i Sverige.

    Men nu är det inte 1993, nu är det 2010. Sverige har fått fler invandrare och från etniska grupper i länder som Irak och Somalia som är betydligt mer brottsbenägna än de finnar, sydamerikaner och serber som huvudsakligen utgjorde de invandrade grupperna under tidigt 90-tal. Redan i underlaget för den uppföljande rapporten 2005 konstaterades att invandrare gått om svenskar vad gäller brottslighet.

    Du minns kanske Mauricio Rojas? Riksdagsledamot för Folkpartiet? Han tog upp sifforna ett flertal gånger och kritiserade den förda invandringspolitiken och svenskfientligheten. Sedan hotades han till livet, levde med ständigt livvaktsskydd och tvingades slutligen i landsflykt för att han inte rättade in sig i ledet.

    Hur som helst. Du kan inte ge dig in i 2010 års valdebatt med 17 år gamla siffror, även om jag vet att Aftonbladet brukar göra just det. Sverige förändras, det är ett betydligt mer mångkulturellt land idag än för 17 år sedan.
  • donator
    MirandaSthlm skrev 2010-08-17 23:18:59 följande:
    Har varit med i sånna här diskus förut med folk som just är för invandring. men enligt dom som röstat så är det inte så populärt att bo med dom.

    det var det jag menade Flört
    Jag bor själv i ett invandrartätt område och varje gång man träffar någon ny person i något sammanhang så får man alltid frågor av typen:

    - Men det är väl bara tillfälligt?
    - Letar du efter något bättre nu då?
    - Är det inte farligt där ute?

    Osv.

    Men jag valde att bosätta mig här alldeles själv och jag har inget emot mångkultur. De senaste årens utveckling och den politiska beslutsamhet som går ut på något slags svenskt kulturell självmord skrämmer mig däremot. Jag vill även i framtiden att Sverige ska vara Sverige och jag tror på principen om en nationalstat.

    Andra kan flytta till vårt land, ta del av vår kultur och berika den med POSITIVA nya intryck. Etniskt kan en invandrare inte bli svensk, men de kan definitivt bli en del av nationen Sverige. Det blir man genom att lära sig språket, respektera svenska lagar och ta till sig den svenska kulturen. Klarar man inte av det så är Sverige fel land att leva i och då kan man återvända till sitt hemland igen.
  • donator
    Add3 skrev 2010-08-18 01:04:40 följande:
    I absoluta tal ja, men inte relativt sätt.
    Nej, både i absoluta och relativa tal begås de flesta brotten av invandrare. Annars låter det bra och det är retorik som även Sverigedemokraterna svalt.

    "De flesta brott begås av svenskar, men invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken", det var sant för 15 år sedan, men är inte sant idag. Idag begås de flesta brotten av invandrare.
  • donator
    lennartsdotter skrev 2010-08-18 11:02:34 följande:
    Så invandrare får bara ta med sig positiva saker? De är inte människor som precis som du och jag har personliga erfarenheter som påverkar oss? Varför blir Martin våldtäktsman men inte hans jämnåriga kamrat Magnus? Varför blir Hassan våldtäktsman med inte Ali?

    Det är omänskligt att kräva att invandrare, oavsett ursprung, bara ska påverka oss positivt eftersom alla har negativa upplevelser som kommer prägla oss. Om vi som mottagarland inte mäktar med att ta hand om människor med traumatisk bakgrund, inte lyckas plocka upp dem innan de hamnar i grov kriminalitet osv. är det ett misslyckande från samhällets sida oavsett om det handlar om etniska svenskar eller invandrare.

    Det är individer som begår brott, inte grupper. Brott ska således hanteras på individinivå.

    Bidragstagare och lågutbildade löper som grupp högre risk att registreras för brott än invandrare som grupp. Sociekonomiska skäl verkar alltså vara betydligt viktigare än ursprung. Arbeta på den biten istället. Eller varför inte bara kasta ut dem...
    Det här är ett väldigt ytligt lyxresonemang man har råd att hålla sig med så länge man själv inte drabbas. Nu har vi haft fyra invandrarpedofiler som härjat i Stockholm bara den här sommaren. Två av dem är gripna nu, två är fortfarande på fri fot. Det blir synnerligen cyniskt att försöka teoretisera när det faktiskt finns en verklighet som drabbar människor.

    Resonemanget om individnivå är ett socialliberalt tänk. Det är det nysocialismen och nyliberalismen har som gemensam nämnare. Flera individer tillsammans blir en grupp, brott kan alltså begås både av enskilda individer såväl som av en större grupp. I Rinkeby var det alldeles uppenbart en stor GRUPP invandrare som gemensamt brände ned skolan, angrep bank, polishus och andra lokaler.

    När polisen kom till Rinkeby stod de ensamma mot  mångkulturen. Polisen var maktlös mot de här 20-30 åriga män som förklarat krig mot Sverige, brandmännen tvingades stå och titta på medan skolan brann. Det är i praktiken en krigsförklaring och en helt ny situation i Sverige där uppskrämda poliser tvingas stå och vädja till förövarna. Det går inte att jämföra med enstaka svenskars försäkringsbedrägerier när de tänder eld på sin egen bil.

    Sluta alltså upp med att försvara våldtäktsmännen, rånarna, mördarna och pedofilerna. Vill man bo i Sverige ska man sköta sig, annars får man flytta tillbaka till sitt hemland igen. Den praxisen går inte att tillämpa på svenskar som begår brott eftersom det inte finns något annat land att skicka tillbaka dem till. Annars hade jag gärna gjort det också.
  • donator
    lennartsdotter skrev 2010-08-18 13:44:33 följande:
    Jag försvara inga kriminella. Jag bortser bara inte från att även etniska svenskar begår brott! Vad ska vi göra åt kriminaliteten bland etniska svenskar? Hur ska vi hindra etniska svenskar från att våldta, mörda, misshandla, råna? Det är inte så att kriminaliteten försvinner bara för att invandrare försvinner för alla invandrare är inte kriminella.

    Vi har kvar problematiken med kriminalitet och jag är rätt jävla övertygad om att vi måste förebygga och hantera kriminalitet likartat oavsett vilken etnicitet de kriminella har. Man gör det för jävla lätt för sig om man bara säger "ja, men invandrarna kan vi bli av med men inte svenskarna". Bättre upp! För de etniska svenskarna som är kriminella är fortfarande kvar, de måste fortfarande hanteras och finner vi strategier mot dem kan de användas mot invandrade kriminella också.
    Jag förstår vad du säger och jag håller delvis med. Vi hade en pedofil och mördare på rymmen igår, etnisk svensk dessutom. Han ska givetvis låsas in, och gärna utvisas också om jag hade fått bestämma. Men nu går inte det, eftersom det inte finns något land som tar emot honom. Därför röstar jag på ett parti som inte enbart fokuserar på invandring, utan även tänker ta krafttag mot brottsligheten - Sverigedemokraterna. De har inte enbart invandringsfrågor i sitt partiprogram, men det är den fråga som kommit att bli mest infekterad.

    Det är nämligen så, oavsett vad man tycker om det, att invandringen fört med sig kraftigt ökad brottslighet. En majoritet av brotten i Sverige - om man bortser från trafikförseelser - begås av just invandrare. Redan 1993 begicks 37% av alla brott av "icke-svenskar", trots att dessa då utgjorde en betydligt mindre andel av befolkningen. Sverigedemokraterna fick rätt, vi har haft en ohygglig utveckling av våld och brottslighet under de 17 år som förflutit sedan dess. Med fortsatt invandring kommer otryggheten, våldet och kriminaliteten att fortsätta öka. Tyvärr.

    Det är svårt att veta hur brottsutvecklingen sett ut i den "etniskt svenska" delen av befolkningen. Brå har olyckligtvis inte velat redogöra för alla uppgifter de fick fram i rapporten lanserad 2005. Hur som helst börjar även den rapporten att bli gammal och baseras på nästan tio år gamla uppgifter. Det har hänt ganska mycket sedan 00-talets början, bara de mångkulturella skolbränderna kostar samhället en miljard kronor om året. Ett fenomen som inte fanns i Sverige för tio år sedan.
Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.