Inlägg från: Joppis |Visa alla inlägg
  • Joppis

    Att bo i invandrartät förort.

    Jag hörde ungdomarna  på radio imorse som försökte förklara varför det som händer...händer. Jag blev bara helt urförbannad på snorungarna och vart fan är deras föräldrar? Det började med att 12-åringar inte kom in på en bal för att dom såklart var för unga. Då slog dom sönder rutor på skolan. En lärare ringde polisen. Då hotade dom läraren för att denne "golat". Sen går 20 ungdomar mot en ensam polis, polisen gör mantelrörelse, skjuter varningsskott. Och då säger ungjävlarna i radion. "Bättre att vi förstör för grisarna än att dom förstör för oss"... Hade det varit min unge hade han fått utgångsförbud under minst 1 år!

    Som en minister sa igår: "Detta sociala beteende är helt oacceptablet oavsett om orsaken är utanförskap"! Det har han HELT RÄTT I!

  • Joppis
    CallGirl skrev 2010-06-10 08:05:41 följande:
    Eller att v hade poliser som hade möjlighet att sätta sig ned bredvid dessa gangsters och pratade med dem istället. Jag tror nämligen att tuffare poliser skapar mer våld.
    Ja, "grisarna ska ha" skriker dessa förbanande snorungar. Vart fan är deras föräldrar? Hemma och röker vattenpipa och tycker synd om sig själva?
  • Joppis
    Roze skrev 2010-06-10 08:44:16 följande:
    Nej, dom sitter på sina feta röv i närmaste moske med al-jazera på högsta volym...*suck* Obestämd
    Ja, för ta hand om sina barn gör dom ju inte. Vad har 12-åringar ute på nätterna att göra?
  • Joppis
    Stinky skrev 2010-06-10 09:14:50 följande:
    Jag håller med dig till viss del. Men frågan är om deras föräldrar verkligen är så medvetna om vad deras snorungar gör? Jag vet att det i många familjer skulle ta hus i helvete om föräldrarna visste, och ungarna skulle bli rejält misshandlade. Och den där misshandeln bidrar mycket säkert till hur barnen agerar ute i samhället.
    Är det lämpligt att föräldrar ens tillåter att sina barn är ute sena kvällar/nätter? Redan DÄR ÄR JU PROBLEMET!
  • Joppis
    Stinky skrev 2010-06-10 09:14:50 följande:
    Jag håller med dig till viss del. Men frågan är om deras föräldrar verkligen är så medvetna om vad deras snorungar gör? Jag vet att det i många familjer skulle ta hus i helvete om föräldrarna visste, och ungarna skulle bli rejält misshandlade. Och den där misshandeln bidrar mycket säkert till hur barnen agerar ute i samhället.
    Och vadå? Ligger det i invandrares natur att misshandla sina barn som straff? Då är det förbannat illa! Då kan vi inte skylla på dålig integration utan DÅLIGA föräldrar!
  • Joppis
    Stinky skrev 2010-06-10 09:20:50 följande:
    Ja, vi med någorlunda svensk uppväxt tycker det. Men många invandrare tycker inte att det är något fel i det. Herregud, jag har  varit med om att barn lekt i lekpark halv fyra en sommarmorgon i ett invandrartätt område! För mig är det rent vansinne - för den familjen verkade det vara fullt normalt. Och den familjen är inte den enda som verkade tycka att det är helt ok. 
    Ja, då har vi ju ett förbaskat stort problem alltså som inte kan skyllas på samhälle eller annat. Problemet ligger i deras "natur"... Oansvar!

    Nu förstår jag varför dom inte heller till största delen har bilbarnstolar...och inte stänge dagisgrindarna efter sig.
  • Joppis
    Stinky skrev 2010-06-10 09:28:50 följande:
    Att de inte stänger dagisgrindarna efter sig, är faktiskt ett stort irritationsmoment. Vad handlar det om, tro?!
    Ja, ärligt vet jag inte! Det är inget jag hittar på, men dom flesta "utomeuropiska" glömmer ALLTID att stänga den förbannade grinden, och det hjälper inte...Inte ens med stora skyltar "STÄNG GRINDEN"
  • Joppis
    Queenie70 skrev 2010-06-10 09:34:58 följande:
    Till största delen var väl att ta i? Menar du att de FLESTA invandrare inte har bilbarnstol eller stänger dagisgrinden? Sicket trams. Att det är en procentuellt högre andel är jag helt övertygad om. Men att säga till största delan är verkligen en grov överdrift.
    Det är inget trams i den omgivningen jag lever...  På det dagiset har jag sett att TVÅ bilar har bilbarnstol av typ 15. Hur ska man då gissa att det ser ut i övriga landet?
  • Joppis
    enlitenbitkaka skrev 2010-06-10 10:08:24 följande:
    Har bott i ett av Göteborgs mest indvandrartäta områden och det var allt annat än trevligt. Kommer aldrig flytta till ett liknande ställe igen.

    Nu när vi börjat kika efter hus är det i områden där det till största del bor svenskar. Vill inte att mina barn ska växa upp och prata med brytning....
    Vi har precis flyttat ifrån ett invandrartätt radhusområde, till ett "svenskare" radhusområde. Dock går barnen kvar på samma skola/dagis med mycket invandrarbarn. Vi har besämt oss för att vi vill byta "distrikt" fullständigt nu.
  • Joppis
    Roze skrev 2010-06-10 10:40:50 följande:
    Jag är inte synsk så jag har ingen aning var deras föräldrar är och det jag reagerar på är att nästan alla tycks sätta en liktecken mellan utlänningar och mellanöstern. Det ÄR det som stör mig.
    Sen håller jag med om att man ska ta hand om sina barn och inte låta dom vara ute sent på kvällarna. Min son får fortfarande inte va på gården ensam ( Snart 8år gammal ).
    Rör det sig om Nordiska invandare tror du? Eller Balter? Estland? Dom är nog i huvudsak från mellanöstern och Afrika...
Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.