Inlägg från: Annanym |Visa alla inlägg
  • Annanym

    Jag längtar till jul!!!

    Jag vill också vara med här! Eftersom jan-nov bara är en transportsträcka fram till julen.

  • Annanym

    Och jag har halva paketkalendern till min kompis klar. Till sonen har jag inte börjar med sånt än. Hur gamla har era varit när ni börjat med paketkalender? (Utan att riskera att de sliter upp alla paket på en gång.)

  • Annanym

    Är det nån som gillar Bad santa? Den är ju förstås inte en enbart snäll film, men jag har fått för mig att den är rätt kul.

    Okej, får nog bli paketkalender till sonen i år då. Det där med att ransonera med ett paket i taget var smart! Tack för idén! Och jag har en rätt rolig strumpa från när jag var i USA ett år med texten: Santa, I can explain! Inte för att sonen fattar, men det gör ju inget.

    En tradition som vi har är att inför varje jul får sonen välja sig en helt egen pumla. (Pumla = julgranskula om det var nån som inte förstod det. ) Första året blev det en hammare och förra året en bil, ha-haa! Det är då man får vänja sig vid att granen hädanefter inte kommer att pyntas så strikt estetiskt!

  • Annanym

    Jag vann en auktion på Tradera med gamla pumlor i glas, bland annat tre små urgulliga hus! Ååh, det kommer att bli toppen i granen! Har ni spira eller stjärna?

    Jag ska flytta i oktober och funderar på att smacka upp alla julsakerna på direkten. Jaa, det är ju ändå INNAN jul man vill njuta av det. Efter jul tappar jag ganska snart intresset. Hur är det med er?

  • Annanym

    Jaha, då var ett las skivor beställda från Ginza och några pumlor från Hagarnas Hantverk. Det blir en dyr jul i år...

  • Annanym

    Tack för alla rörande och sorgliga historier.

    Jag är inte säker på att jag kan hänga i tråden längre för jag nästan spricker av jullängtan! Vet ni, idag på jobbet var det en som raljerade över sin sambo som påstods vara "heeeelt tomtegaaaaalen"! Jo, för när de hade räknat tomtarna i julas var det NITTON stycken! Vilket tjejen som berättade tyckte var fullstandigt galet många, medan jag log i mjugg och tänkte att hon vet INGENTING om verklig passion.

  • Annanym
    Candygirl xxx skrev 2010-09-15 22:21:49 följande:
    Nu vart ju jag jättenyfiken. Vad är verklig passion?
    Jag tycker alltid att jag har för lite julpynt framme eller rättare sagt äger alldeles för lite Tomte
    Verklig julpassion alltså, men det är väl givet i den här tråden, ha-ha! Det kanske inte är tomtar i allas hem, men jag inbillar mig att ingen i den här tråden skulle direkt höja på ögonbrynen för 19 tomtar. 90 kanske.
  • Annanym
    Shadilly skrev 2010-09-17 01:48:45 följande:
    Pepparkakskladdkaka:

    (ej att förväxlas med den oheliga varianten som innehåller kakao och stuff, this is the shit!!)

    Använd en 2 liters springform.

    100 gram smör 2 stycken ägg 3 deciliter strösocker 1/2 matsked malen ingefära 1/2 matsked malen kryddnejlika 1 matsked malen kanel 1 tesked stött kardemumma 1 1/2 deciliter mjöl ströbröd till formen
    Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret och låt det svalna. Under tiden smörjer och bröar du formen.
    Vispa ägg och socker poröst, rör sedan ner smöret, kryddorna och mjölet. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna, förvara den kallt. Servera med vispgrädde.
    Undrar hur det skulle vara med saffransgrädde till..?
  • Annanym

    Grattis murunen!

    Har varit borta ett par dagar och jisses vad ni hunnit skriva! Det märks att det närmar sig jul va?

    Har fått avin för mitt paket från http://www.hagarnashantverk.se/ och gissa om jag längtar efter att hämta ut det! Det blir ikväll efter jobbet. Så nyfiken! Kan lägga ut bild sen om nån vill.

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!