Inlägg från: Annanym |Visa alla inlägg
  • Annanym

    Jag längtar till jul!!!

    Absolut mer julpynt till alla! Själv plockade jag ihop alla smålådor med julsaker till två stora idag. Plus en lite mindre... Men jag ska nog göra om efter den här julen: En med adventssaker och sedan två med julsaker. Så blir det lite lättare att hitta bland grejerna.


    Ett tips för dem som gillar att pyssla: Göra egen tvål-kit. Jättekul att göra ihop med barn (fast kanske bra om barnet är åtminstone 7-8 år) och blir ett bra pyssel som går åt! (=slipper fundera på vad man ska göra av allt.) Och roligt för barnet att kunna ge bort fina, hemgjorda tvålar i present åt andra.

  • Annanym
    Jenny1 skrev 2010-10-05 20:03:33 följande:
    Om man ansöker 2 månader innan så kan dom inte neka! Hoppas det går smidigt!
    Jo det kan arbetsgivaren göra. Under vissa omständigheter. Det verkar dock enklare - och trevligare - att bevilja den.
  • Annanym

    Köptips:
    Rusta hade mycket fint.

    För dig i Stockholmstrakten finns EG:s fyndmarknad i Alby (vid ICA Maxi/Biltema) och de har sjukt mycket fina saker! (Och en del junk. ) Mängder med ljusslingor i alla möjliga varianter. Blir som tokig där!

  • Annanym

    Jag är strikt när det gäller att sätta upp adventrljusstake och stjärna. Icke före 1:a advent! Eller jo, uppsättning kvällen innan och funktionskoll, därefter nedsläckning till adventsmorgonen.

    Bakning, klappar, köpa julgrejs och pumlor och sånt: Inga problem med att det kommer igång tidigt!

    Vad gör ni egentligen med era jultidningar? Jag brukar alltid samla på mig en massa recept och så, men sen gör jag ändå nästan bara det gamla vanliga för det är det som "ska vara".

  • Annanym

    Vet ni om det finns någon hyacintsort som inte luktar? Jag och sonen är ganska ordentligt astmatiska och klarar varken hyacint, julstjärna eller nåt annat julblomster. Jo, amaryllis brukar gå bra. Men det vore ju kul med variation.

    Fick förresten Ellos julkatalog idag (Nä, antagligen igår, men öppnade den idag.) och de hade en massa fint tyckte jag.

  • Annanym

    ...fel alls. Skulle det stå.

    Nu hinner jag knappt tänka på julen utan bara håller på med flyttkartonger och rensa, rensa, rensa. Dock har jag hunnit köpa en del nytt julpynt... Och några ljusslingor förstås! VÄldigt sugen på att köpa en sån där tredimensionell ren med släde till balkongen. Tips om var man hittar till hyggligt pris?

  • Annanym

    Jag gillar "cirkusbelysning" men så bor jag också i ett område med "såna" människor. Fast vänta, jag flyttar ju snart till finkvarter, kommer jag att tvingas byta smak då?? Neeej, jag kommer fortsätta älska alla flerfärgade OCH vita slingor! Min favorit just nu är en lysslang med flerfärgade lampor inuti som jag har lindat runt blomsterspaljén på balkongen. Är omåttligt nöjd med det. Det är världens vackraste i kvällsmörkret.

    Skulle vilja ha en slinga som har flerfärgade lampor och där lamporna är ungefär som en vindruva stora. Vet ni vilka jag menar då? Runda lampor. Det tycker jag är toppenfint. Ska kolla på Rusta tror jag.

  • Annanym

    Så där! Då har flyttlasset gått. Ska bara packa upp nu så jag kan börja julpynta sen.

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!