Inlägg från: MissFrost |Visa alla inlägg
  • MissFrost

    Jag längtar till jul!!!

    MissFrost skrev 2013-11-26 13:01:18 följande:
    Oj, oj vad det skrivs mycket ni i tråden. Jag här läst varje dag sen svt:s julvärd avslöjades men här inte kunnat skriva via laptopen. Dumma jag glömde bort att jag även har en surfplatta För er som gillar filmen Bad Santa , vilket inte jag gör, så kan jag tala om att det kommer en tvåa. Inspelningarna drar igång nästa år.

    Hm får kolla stavningskontrollen lite noggrannare innan jag postar inlägg
  • MissFrost
    Eleonoor skrev 2013-11-27 11:38:44 följande:
    Idag ska jag försöka mig på att göra ett pepparkakshus. Har alltid köpt färdiga byggsatser innan. Jag tycker att det är svårt att få ihop delarna med smält socker. Någon som har något knep som underlättar kanske?
    Vill tipsa om min favoritblogg kryddburken.se. Hon använder kristyr att sätta ihop pepparkakshus med:

    http://kryddburken.se/2011/11/27/pepparkakshus-10-basta-tipsen/
  • MissFrost
    molly50 skrev 2013-11-27 14:27:20 följande:
    Nu har jag beställt ett par söta klänningar åt dottern som jag tänkte att hon kunde ha till jul och nyår. Så nu ska jag kika på nå´t åt sonen också. Dessa klänningar beställde jag. www.hm.com/se/product/23459?article=23459-Awww.hm.com/se/product/17059å nu återstår bara att välja vilken hon ska ha på jul resp. nyår.
    Åh, vilka söta klänningar! Den andra klänningen med body och strumpbyxor skulle jag har valt till jul. Fast det är ju jag det Flört 

    Får se vad jag ska hitta på till min dotter. Dock så är hon 12 år och det är inte lika lätt för mig att välja åt henne längre. Vi har liksom inte riktigt samma smak
  • MissFrost

    Jag har inte fått upp mina gardiner än. Jag behöver tvätta fönsterna först men det har inte varit genomförbart ännu. Det har nämligen varit antingen för kallt eller för blåsigt för att kunna tvätta fönster. Nåja julgardinerna är tvättade i alla fall. Jag höll nämligen på ett begå en tabbe häromveckan. Inne i tvättstugan har jag en påse som jag stoppar i trasiga kläder som ska slängas på återvinningen. Tittade ner i kassen då jag fick syn på en julgardin vilket jag tyckte var mycket konstigt. Inte skulle väl någon julgardin kastas? Haha nä, då tvättkorgen var full i början på året då jag tagit ner julgardinerna så la jag dom i en pappkasse så länge. Glömde sedan bort att tvätta upp dom och la sen en  påse med trasiga kläder över pappkassen som innehöll julgardiner.

  • MissFrost
    TheElfa skrev 2013-12-03 11:37:15 följande:
    Jag har oxå kesella i mina lussebullar, men tycker ändå att den typen av bullar brukar bli torra...Kanske jag är lite kräsen...hihi...^^
    Nej, du är inte kräsen. Jag tycker också att vanliga lussekatter är torra fast man har kesella i. För 2 år sedan bakade jag saffransbullar med vaniljfyllning. Oj, vilken skillnad. Bullarna blir så goda och jättesaftiga. Jag kommer nog inte att baka vanliga lussekatter någon mer gång. De andra i familjen protesterar inte heller då det är endast sambon som gillar russin. Dessutom äter inte sonen inte alls lussekatter då han tyvärr inte ens gillar saffran. Detta recept använder jag numera:

    http://www.ica.se/recept/saffransbullar-med-vanilj-714255/

    Idag gör jag inte mycket då jag har blivit dunderförkyld. Dottern är också förkyld och är  hemma från skolan. För en liten stund sedan smälte vi kokosfett och blandade i fågelfrön som vi sedan hällde upp i plastmuggar. Dessa står nu i kylen och stelnar innan vi ska hänga ut dom i körsbärsträdet. 
  • MissFrost
    molly50 skrev 2013-12-03 12:41:42 följande:
    Låter som något värt att testa.

    Jag hade även tänkt att göra ischoklad på kokosfett. Och blir det något över så kan man ju göra fågelmat av det. Bra tips,förresten!

    Krya på er! ar själv varit dunderförkyld förra veckan tillsammans med resten av familjen. Men nu börjar vi bli bättre igen.
    Det tycker jag att du ska göra Glad

    Jag hade kvar kokosfett sen förra året som jag använde idag. I förmiddags hade vi massor av småfåglar i trädgården och eftersom jag kastade fågelmataren som hade blivit rostig så gjorde vi hemgjord fågelmat som vi kan hänga upp.Solig

    Tack så mycket! Skönt att ni börjar bli bättre Glad 
  • MissFrost
    Pauliina skrev 2013-12-03 12:49:36 följande:
    Hej. Har hängt här en stund men inte skrivit något :) hoppas de är okej för mig att skriva! Bjuder på mina adventspepparkakor och marsipan-korg!
    Klart att det är okej för dig att skriva här! Glad Välkommen hit till våran mysiga jultråd Tomte
  • MissFrost
    Mariohn skrev 2013-12-18 11:06:55 följande:
    Men fler gravida? Gud vad roligt. Och vilken fantastisk sak att få berätta på julafton <3

    Jag måste få berätta en sak annars spricker jag. När jag startade denna tråden var min son ett halvår gammal och vi satt fast i en liten tvåa och visste inte hur vi någonsin skulle komma därifrån. Kort efter det hyrde vi ett radhus i ett megafint område. Föga anade vi att det var här vi skulle träffa våra nya bästa vänner som skulle bli gudföräldrar åt vårt andra barn. Två familjer med underbara föräldrar till barn i vårt barns ålder och sedan deras nya bebisar. Vi äter tillsammans, har grillkvällar mitt i höstmörkret och våra barn går in och ut hos varandra som om allas hus vore hemma.

    Det har varit underbart. Men nu har det blivit mer underbart. Vi har fått ytterligare en fantastisk liten gosse som är 9 månader nu. Och vi har precis köpt drömhuset rakt över vägen. Helt nybyggt och med panoramafönster överallt. På ovanvåningen finns ett stort fönster som erbjuder fri sikt 4 min och vi ser öresundsbron i solnedgång och soluppgång. Vi trodde aldrig att vi skulle ha råd med ett sådant hus men efter flitigt sparande högg vi det huset så fort det kom ut och vi vann budgivningen genom att drämma till direkt och visa de andra att det inte var lönt. Jag är så jävla lycklig och längtar faktiskt mer till nästa jul än denna. En jul med äkta gran, i vårt eget hus. Drömhuset som vi fantiserat om och sparat till i 7 år. Det går inte att beskriva
    Åh, vad kul! Grattis till det nya huset och lillkillen Skrattande
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!