Inlägg från: Mariohn |Visa alla inlägg
  • Mariohn
    HannaVirrpanna skrev 2010-10-13 16:55:38 följande:
    Jag är PRECIS likadan, förutom pepparkakshuset och julmarknaden. Går bara på sånt om det är snö ute.
    Min man kan dock inte spara ut skägg för han har ingen skäggväxt :)
    Jag fick smällar på fingrarna när jag började prata om att jag längtade så mycket till jul i juli. Skönt att se att jag inte är ensam! Jag ÄLSKAR jul! Ska bli extra roligt nu när man har en goplutt att mysa med!
    Jag går även om det inte är snö. Det är så mysigt att känna hur kylan biter en i kinderna, känna  doften från glöggstånden, höra julmusiken spela och se folks tomteluvor guppa runt. Jag älskar det. Men jag föredrar givetvis snö Bor i skåne så det är inte jätteofta vi har den turen
  • Mariohn
    HannaVirrpanna skrev 2010-10-13 18:51:35 följande:
    Är det bara jag som blir tokig om jag ser en ljusstake före 1:a adventshelgen? Julpyssel och sånt? Min sambo kan dricka glögg mitt i sommaren men jag tycker att det inte ska drickas innan 1:a advent.... Samma med julmusik! Hatar egentligen att affärerna börjar så tidigt med julgrejer. Man hinner nästan bli less! Är det bara jag som är extrem eller är ni likadana?
    Njaeaeaaae. Måste bli mitt svar på den frågan.  För mig är det strängt förbjudet att julpynta och dricka glögg och äta pepparkakor innan första advent. Det är ju därför det är så vansinnigt speciellt när man väl får lov! Samma sak med julmusten. Jag suktar och suktar!! Jag tycker att det kan bli för mycket när vissa butiker börjar spela julmusik och tomta loss i oktober men när det lider mot slutet av november kan det vara ok i rimliga mått att julpyntet börjar smyga sig fram och julkänslan och längtan till första advent infinner sig  Men inte några överdrifter.

    Jag börjar köpa julklappar redan på mellandagsrean men dessa stoppas undan i en stor garderob och packs inte in och pillas med innan december  
  • Mariohn
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2010-10-13 19:20:35 följande:
    En annan sak som är roligt med jul är diskussioner om just julen och traditioner. Förra året hade jag riktigt roligt här på FL med diskussioner om "Vit Jul", avslutningar i kyrkan, traditioner och så vidare.
    Det har jag missat. Kör igång
  • Mariohn
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2010-10-13 21:16:46 följande:
    Lite för tidigt, det får bli i mitten av november.
    Haha något att se fram emot då. Spännande
  • Mariohn
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2010-10-14 10:21:46 följande:
    Fairytale of New York är given. Men några andra favoriter:

    Celtic Womans julalbum
    The Night Santa Went Crazy
    Proper Crimbo
    Andrea Bocellis från förra året (?)

    Ja, det mesta helt enkelt. Inte Carola dock. Kräks
    Celtic women är helt underbara.


    ">


     
  • Mariohn
    HannaVirrpanna skrev 2010-10-15 09:48:12 följande:
    När jag bodde i tyskland så gjorde dom kinderpunch ist för glühwein (typ som vinglögg) och det var typ värmd apelsinsaft/kräm med apelsinbitar i. Det var faktiskt väldigt gott, men jag gillar inte glögg heller så jag sörjde inte så mycket... Nu smakade inte det ett dugg som glögg så dethär var ett dåligt svar.... förlåt!
    hahahahaha
  • Mariohn
    Pumpkin skrev 2010-10-18 09:48:37 följande:
    Precis vad jag tänkte Obestämd
    Haha alltså förlåt men det känns lite onormalt att starte en EXAKT likadan tråd som en redan befintlig och länka till den i den befintliga.... Uppmärksamhetssjuk? Kanske. 
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!