Inlägg från: Mariohn |Visa alla inlägg
  • Mariohn

    Jag längtar till jul!!!

    pensé skrev 2010-09-15 20:20:10 följande:
    Sällar mig till skaran som julälskare! Men även min man har förbjudit mig att börja ännu......
    Däremot märker jag att han blir lite mysigare och mer avslappnad för varje jul vi firar och speciellt nu när vi har barn - snart gillar han nog också julen och för ett par år sedan köpte han själv 2 julpynt som dessutom kostade en del!

    Jag har beställt några grejer från en jultidning så lite har jag ju tjuvstartat, men annars tänkte jag vänta lite till och koncentrera mig på höstmys, pumpor och tända ljus ett tag till.

    Vellingeblomman som det pratades om innan i tråden är underbar. Vi bodde nära för 2 vintrar sen men bor nu i Småland men funderar skarpt på att köra ner innan jul, för barnens skull (eh...jo visst....!)

    Pepparkakor är det väl absolut godkännt att tjuvstarta med så det ska jag snart göra. Är glutenintollerant och bakar egna, men degen är ändå godast!

    Skönt att ha hittat en tråd där jag hör hemma :)     TACK!
    Åh vellingeblommans julpromenad! underbara upplevelse. I år ska vi på tivolis julskyltning. Vi ska bjuda in släkt och vänner och be alla att bjuda med sin släkt och sina vänner bara för att se hur många vi kan bli! .-D
  • Mariohn
    versan skrev 2010-09-15 20:24:42 följande:
    Sällar mig till skalan av julfantaster.

    Får rysningar & en tår i ögonvrån av din berättelse.
    Gud så fin.
    Jag kan krydda den med lite tårdryp till...För några år sedan dog min farfar 64 år gammal utan förvarning. Han gick och lade sig och hjärtat stannade. Han vaknade aldrig mer. Den 18:e december.  Farmor försökte förtvivlat få igång hjärtat medan ambulansen kom men det gick inte. Den natten ringde farmor klockan 24.00. Då hade pappa ringt henne och berättat att vår son hade kommit. Hon ville bara säga "Nu är jag lycklig igen och kan sova gott". DÅ stortjöt jag som om jag var 2 år och hade tappat godispåsen i brorsans mun!!! 
  • Mariohn
    Mad as snow skrev 2010-09-15 20:46:51 följande:
    Men herre...gud. Helt fantastiskt. Jag bölar lite också faktiskt.

    Lund är för övrigt en otroligt fin stad och sist jag var där sade jag till mig själv att det nog är väldigt mysigt på julen just.  
    Det är svinmysigt. Däremot har de den kassaste julskyltningen EVER Om du någonsin är i Lund får du gärna säga till om du vill dricka en kopp te, fika och prata om livets mysigheter  
  • Mariohn
    Bonanza skrev 2010-09-15 20:52:57 följande:
    Jag mår så dåligt över att behöva fira den här julen utan min älskade morfar, men jag hoppas att det ska gå bra ändå. (Han dog för två veckor sen) Min syster med sambo kommer vara med den här julen vilket de inte var förra året och jag tror att det kommer göra julen enormt mysig.

    Tror ni att vi kan hoppas på lika mycket snö i år?
    Beklagar verkligen  Det gör ont som tusan. Vart bor du? :)
  • Mariohn
    Mad as snow skrev 2010-09-15 20:52:35 följande:
    Ja gärna. Vi blev väldigt förtjusta i Lund och Malmö när vi var nedåt i landet sist och jag åker gärna dit fler gånger. Och fikar med dig och tittar på...kass julskyltning.
    Slå på stort och flytta hit Jag älskar Lund. Lund är enligt min mening den finaste staden i Sverige. Speciellt på julen. Alla gamla kulturskuddade byggnader och kullerstensgatorna (som också finns kvar eftersom de är kulturskyddade) gör en mysig gammaldags stämning och känsla
  • Mariohn
    Mad as snow skrev 2010-09-15 21:04:59 följande:
    Ja, alltså det lutar väl åt att vi flyttar dit (eller till Malmö) så småningom. Men hur kul är det att bo där när man inte är student undrar jag? Fast jag fick samma sköna känsla av Lund som jag får av Uppsala och jag tänker att man blir nog fan lyckligare att bo sådär gammaldags och vackert.
    Det är roligt alltid Och mysigt alltid  
  • Mariohn
    Annanym skrev 2010-09-15 22:14:57 följande:
    Tack för alla rörande och sorgliga historier.

    Jag är inte säker på att jag kan hänga i tråden längre för jag nästan spricker av jullängtan! Vet ni, idag på jobbet var det en som raljerade över sin sambo som påstods vara "heeeelt tomtegaaaaalen"! Jo, för när de hade räknat tomtarna i julas var det NITTON stycken! Vilket tjejen som berättade tyckte var fullstandigt galet många, medan jag log i mjugg och tänkte att hon vet INGENTING om verklig passion.
    Hahaha jag tror att jag har en miljon. Strutar med snö i sovrummet, lyktor i hallen på både vägg och bord, gardeiner i alla rum, stjärnor och tomtar vimlar runt överallt! MEn det är det traditionella som värmer mest. Vakttomten som hängt med i alla år. Han ser till att alla är snälla och tar hand om varandra och han står sedan 27 år tillbaka på väl utvald plats där han kan se alla. Och sparvarna i tomteluva som symboliserar vår familj och blir fler för varje familjemedlem  
  • Mariohn
    Bjornis skrev 2010-09-15 22:24:34 följande:
    Mariohnym: Å, va härligt med knodden till november. Vår son i magen nu är beräknad till 22 december så finare julklapp kan vi ju inte få. Hade dock önskat honom till lucia om jag fick. Så vi får va hemma på jul! Lite snö också hade suttit fint men det är inte ofta det snöar på julafton här. Förra året bodde vi på spa 26-28/12 och då kom det MASSA snö dock! Väldigt mysigt!
    Underbart ju!! Men om allt går bra får ni ju åka hem! Då kommer ni hem till alla kära på julafton och får visa upp den lilla knatten! Underbart
  • Mariohn
    Bjornis skrev 2010-09-15 22:30:32 följande:
    Ang pynt så har jag nästan inga tomtar men mycket halmdekorationer, massor med ljus, "julblommor", byter ut alla textilier mot juliga sådana osv. Jag kör på jul alá Carl Larsson så gott det går kan man väl säga. Men visst har jag ett par tomtar (säg kanske 5) men det är mest såna jag ärvt eller som vi fått, bland annat en liten ljusstake med en tomte i släde där man kan sätta ett litet julgransljus i. Den är fin.
    Vi håller på att flytta. Vi flyttar från lägenhet till litet hus. De som har bott där innan oss är riktiga trädgårdsfantaster så trädgården är riktigt fin. För första gången får jag dekorera utomhus
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!