Inlägg från: Mariohn |Visa alla inlägg
  • Mariohn

    Jag längtar till jul!!!

    Eena skrev 2010-10-28 07:12:56 följande:

    Följer er tråd med glädje! Känner mig extra inspirerad i år. Tror dels det beror på den härliga tråden och dels på graviditetshormoner (kanske inte en slump att det är så många här som är gravida...?)

    Köpte Allers jultidning som ni skrev om och blev så till mig att jag igår inhandlat material till att sy förkläde till sonen som älskar att hjälpa till att baka. Tror det blir första gången jag syr nåt annat än gardinger på typ 10 år... Sen provade jag pepparkakskladdkakan igår. Helt underbar!! Den lägger jag genast till bland mina julfavoriter!!


    Jag brukar aldrig fuska med julen men jag blev så till mig i måndags att jag panikhängdeupp en genomskinlig, glittrig kula i mitt lilla köksfönster. Det är ju så märkt och det behövdes lite ljus och stämning
  • Mariohn

    Hej julnissar! Jag hittar inte receptet på pepparkakskladdkaka? Tänkte göra en sådan med saffransgrädde till sonens födelsedag på onsdag. Någon som har ett bra recept?

  • Mariohn
    Mea 83 skrev 2010-11-01 09:37:23 följande:
    Hej!
    Jag funderar på att åka till Ullared. Resan är dock lång 80mil enkel. Skulle vilja veta vad ni tycker om det är värt det. Åker isåfall bil med tre andra tjejer. Finns det mycket fina julsaker där?
    Tacksam för tips! Måste bestämma mig idag.
    VARNING!!!! Vi har "bara" 20 mil dit men åh vad besvikelsen var stor efter den 21:e när vi var där. Priserna har blivit högre och sortimentet är uruselt. Hittade ett par fingervantar...allt annat var slut. Bland julsakerna var jättemånga backar slut och det fanns fler tomma trådkorgar än fulla. Personalen sade att de inte får in mer. Skittråkigt julpapper. H´Vi hittade inte ens kläder till vår son som är 1 år. Jag har alltid tyckt att ullaredsresan till jul varit jättemysig men jag var så besviken detta året att jag var ledsen hela dagen, Många av mina vänner somk varit där nu efter den 21:e säger samma sak. De ångrar att de åkte och känner inte för att åka dit någonsin igen. 

    FÖRLÅT om jag förstör för dig. Det är bara MIN upplevelse och jag vill inte att någon annan gör en jätteresa för det skit vi upplevde där. Många missnöjda miner och irriterade suckar.  
  • Mariohn
    Lajsa82 skrev 2010-11-01 09:58:43 följande:
    jag gör alltid runda lussebullar som man doppar i socker, himelskt goda och saftiga, skall se om jag hittar receptet....bakas lite annorlunda än vanliga lussebullar oc är riktiga kaloribomber men suuupergoooda....
    Du är rolig du...Man kan ju äta dem i december? I december finns ju inga kalorier  
  • Mariohn

    Usch nej ingen choklad i lussebullarna. Lussebullarna ska ju vara just precis lussebullar. Med mycket god saffran  

  • Mariohn
    lugnåsbo skrev 2010-11-11 08:01:21 följande:
    Jag gjorde pepparkakekladdkaka igår och den var mumsig, barnen tyckte väl den var lite skarp med pepparkakskryddorna i men mmm så god, smaka som pepparkaksdeg =)

    2 ägg
    3 dl socker  vispa ihop poröst

    100 gram smör
    1,5 dl mjöl
    o,5 msk nejlika (malen)
    o.5 msk ingerfära
    o.5 msk kardemumma
    1 msk kanel
    0,5 tsk bakpulver

    grädda i typ 15 minuter i 200 grader
    Jag skulle iofs nog dra ner något på kryddorna i nästa kaka.
    Så kände jag också när jag hade käkat min. Det smakade nästan som stark pepparkaksdeg som varit i ugnen och fått en skorpa. Jag vill nog ha mer kladdkakssmak med en hint av pepparkaka
  • Mariohn
    Annanym skrev 2010-11-18 10:46:26 följande:
    Vad bra skrivet det där om en "sagornas högtid"! Många roliga tips för att sagofiera julen. Ska också försöka hitta på nåt extra kul med skattjakt eller tomtesök eller nåt. Inte lika kul i höghusmiljö kanske, men NÅT magiskt borde man kunna få till!
    KLART det kan bli kul i höghus! Tomtenissarna spanar på ALLA snälla Nån tomte som fastnat med rocken på utsidan av fönstret kanske? SMå fotspår på fönsterbrädet?
  • Mariohn

    Hej trådisar Nu är första advetnthelgen  ÄNTLIGEN här! Jag brukar vänta till på söndagen men varför gå miste om en hel helg liksom...Och på söndag ska man ju gå på marknad överallt! Ettåringen vaknade 04 med hög feber och halsont så hans pappa kommer snart hem och myser med honom medan jag hänger upp gardiner och stjärnor och ikväll blir det ensam hemma, grinchen och tomten är far till alla barnen tillsammans med glögg, julmust och pepparkakor i mängder. Mysigt att se att alla andra verkar vara inne på samma spår

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!