Inlägg från: Neelah |Visa alla inlägg
  • Neelah

    Jag längtar till jul!!!

    Kinya skrev 2010-11-07 13:54:57 följande:
    Jag gjorde pepparkakskladdkakan igår. Den gjorde stor succé här hemma. Men vi tycker å andra sidan väldigt mycket om pepparkaksdeg Glad
    Då kanske jag ska hoppa över den, för pepparkaksdeg gillar jag inte. Färdiga pepparkakor däremot... 

    Nu har vi bokat rum på Lisebergs vandrarhem och ska gå på julmarknaden den 4-5/12 - bara jag och mannen. Kanske blir det lite julklappsshopping när vi är där också. 
    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah

    Jag letar som en galning efter fina julpyssel för vuxna (inte färdiga paket som man kan köpa i pysselaffärer) utan saker jag kan göra med sånt jag har hemma (och jag har tusentals pysselgrejer hemma). Jag hittar bara sånt som jag redan har sett år efter år... Är det någon som har bra tips?


    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah

    Jag har fuskat lite och ställt fram en röd bricka med vita ljus på vardagsrumsbordet. Nu vill jag ta fram alla andra saker också. Jag ska köpa lite julstjärnor (blommor) och röda plädar och kuddar att ha i vardagsrummet... Det är bara 2½ veckor kvar till första advent.

    Sassa 82 - jag har inte börjar brodera min jultavla än och den är 30 x 40 cm med massor av färger, så den kanske inte blir klar förrän nästa jul. 


    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah
    Kinya skrev 2010-11-09 15:03:14 följande:
    Finns det någon bild på den? Jag påbörjade min förra hösten men min gravidmage bvlev för stor så det blev obekvämt att brodera så jag avslutade den nu den här hösten istället.
    Jag har ett program i datorn där jag kan lägga in bilder och göra egna mönster, så jag har bara själva mönsterbilden. 


    Min man föreslog att jag skulle göra kransen hel och sätta dit en riktig rosett så att den hänger ner över ramen.
    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah
    Zorba1980 skrev 2010-11-10 10:04:23 följande:
    En fråga till er som broderar.
    jag har inte broderat sen jag gick i högstadiet, och då var jag inte stjärna....
    Är jättesugen på att börja dock, men hur svårt är det egentligen?
    Vill inte lägga ner en massa tid för att det sen ska se sp illa ut att man inte ens vill ha det uppe....
    Korsstygn på aidaväv (väv med färdiga rutor) är enklast att börja med om du är ovan. Om du tycker det är svårt att följa ett mönster så kan du rita prickar med tuschpenna i varje ruta med de färger som ska användas så finns mönstret redan på tyget när du ska börja sy - fast det funkar bara på tavlor och sånt, inte på grejer du ska tvätta eftersom tuschet kan missfärga duken när du tvättar den.
    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah
    Mariohn skrev 2010-11-10 16:25:02 följande:
    Alla får snö utom marjån
    Om du kommer hit och skottar vår uppfart, som är väldigt stor, så kan du få ta med all snö du har skottat hem till dig. *Känner mig generös*  
    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah

    Vet någon var man kan köpa riktiga röda plädar - såna där lite tjockare med fransar. Vi vill ha det i vardagsrummet, men har inte hittat några.


    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah
    Majomajo skrev 2010-11-15 12:44:19 följande:
    På Hemtex har vi köpt tidigare, riktigt tjocka och härliga. Tror att det finns även i år.
    Tack! Då ska jag kika in där nästa gång jag är i stan. :)
    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah
    Candygirl xxx skrev 2010-11-16 22:41:21 följande:
    Jah har slutat uppatt använda mig utav fönsterputs och fönsterraka. Jag använder varmt vatten med ett par droppar Yes diskmedel. Jag blöter en fönsterduk av microfiber i vattnet. Vrider ur och torkar fönstret. Sen eftertorkar jag med en torr vanlig microfiberduk. Jag avslutar sen fönsterputsningen med att gno rutan med en ihopknöglad tidningsida.....Voila!!

    www.smartmicrofiber.se/cleaning.html
    Min familj äger ett stort fönsterputsföretag och använder inget annat än Yes att putsa med - fast med skrapa. Har man en bra skrapa (och lite teknik) så behöver man inte torka efter. Det tar typ en minut att putsa en ruta. 
    Följ dina drömmar var de än leder
  • Neelah
    Pigelinen skrev 2010-11-16 22:00:26 följande:
    En nyfiken fråga som dök upp nu när jag ser trådar om att fira skolavslutning i kyrkan osv.

    Har ni något religöst samanhng hemam hos er i jultider? Tradition, krubba, gudstjänst osv?

    Min man o jag är inte "jättereligösa" men vi tror på något.. Går  på gudstjänster vid dop, bröllop, begravningar, ibland något annat vid speciella tillfällen. Tidigare innan vi fick barn så gick vi på midnattsgudstjänst som avslutning på julafton men inte nu när vi har barn (de är kl 00.00 p natten) vi har även deltagit i en ren musikalisk gudstjänst den 23/12 tidigare år då det är en familj som sjunger julsånger i en timme.så stämmningsfullt och musigt. Efteråt bjussar kyrkan på glögg o pepparkakor, och skulle gärna göra det fortfarande men nu har vi börjat fira jul med min pappa den kvällen så det hinner vi inte med.

    Vi firar jul eftersom det enligt kristendomen är jesufödelse, o vi vill att våra barn ska veta varför vi firar jul därför läser vi alltid julevangeliet vid julbordet. Detta är något som min mans familj alltid gjort, min pappa är ateist o tror inte alls så där skulle det ALDRIG ske. Vi brukar försöka hinna med en julgudstjänst och oftast är det en adventsgudstjänst i vårt ridhus med levande julkrubba som vi brukar gå på, den är kl 17 på dagen så den passar in så bra. Sen spelar vi ju mycket julmusik, både moderna men även klassiska sånger. Hur gör ni?
    Vi firar inte någon religiös jul och jag är inte säker på att jag skulle ha gjort det även om jag hade varit troende eftersom det är så osannolikt att Jesus föddes då. Mest troligt är det att han föddes i maj, men den kristna kyrkan valde att placera julen i december eftersom "hedningar" firade midvinterblot då och kyrkan ville tränga bort den.

    Vi ser julen som en trevlig, mysig helg när vi träffas och umgås hela familjen. Vi äter lite för mycket, somnar i soffan till Kalle Anka  och ger varandra presenter. Det är massor av tända ljus och varma färger och bara mys i största allmänhet. 
    Följ dina drömmar var de än leder
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!