Inlägg från: Mamma SL |Visa alla inlägg
  • Mamma SL

    Jag längtar till jul!!!

    Vi dricker alkohol på julen, glögg, nubbe, kanske en irish coffee på kvällingen och så öl till maten. Ganska mycket blir det sammanlagt men eftersom det är utspritt över många timmar och man dessutom äter så mycket är det ingen som blir full. Debatten om ifall man ska vara full på julafton är ju bara löjlig för man vorde ju inte vara full när man är med sina barn oavsett vilken dag det är.


  • Mamma SL
    M 1980 skrev 2011-09-11 14:13:43 följande:
    Det var inte meningen att reta upp nån, sup till ni om ni vill, jag bryr mig inte om det.
    Och det var inte meningen att låta uppretad heller, det här är ju kanske den enda sidan på familjeliv där alla är snälla och glada mot varandra, det ska vi väl inet ändra påGlad
    FrökenHjärter skrev 2011-09-11 14:44:36 följande:

    Är det någon som har någon bra planering inför jul, när det börjar bli dags att göra köttbullar och allt annat som ska göras?! Varenda år så går jag på högvarv sista veckan för att göra ALLT typ....


    Köttbullarna är det gruvsammaste tycker jag, tar såå lång tid eftersom jag brukar göra 2-3 kilo. Fördelen är att man kan göra de flera veckor i förväg och lägga ifrysen. Jag brukar göra de i oktober-november någon gång.
    Resten tar jag som det kommer, det som hinns med hinns med, hinner man inte är det inte hela världen. Någon gång under december försöker jag få till en storstädning men det behöver inte vara dagen innan julafton, det är ju ändå så mörkt och i skenet av stearinljus ser ingen dammet på golvlisterna, såna gäster har inte vi i alla fall.
  • Mamma SL
    M 1980 skrev 2011-09-11 19:09:55 följande:
    Vilken är eran favvo julkalender? Min är Julstrul med staffan & bengt och Sunesjul, det är dom jag minns mest ifrån när jag var liten.
    Sunes Jul, den ser vi på varje jul. Älskar när Rudolf skäller på bilen och prästen kommer och när han kokar knäck.
  • Mamma SL
    carro 81 skrev 2011-09-12 23:13:58 följande:
    Nej i september tror inte jag heller men i oktober iaf. Har för mig det var relativt tidigt i oltober. Kom att tänka på jultidningar här om dagen men har inte hittat några datum på internet så jag tänkte om någon här visste.
    Japp i början på oktober brukar Allers komma. Tror att den kom runt den femte förra året. Sen dröjer det till slutet av oktober början-av november innan de andra hänger på. Tur att det finns julbloggar:)
  • Mamma SL

    Hur många dagar som är kvar beror väl på hur man räknar? Fast det som spelar störst roll tycker jag är hur långt det är till advent för det är ju då det börjar (det är tio veckor och tre dagar kvarGlad)

  • Mamma SL
    lillamaa skrev 2011-09-19 06:42:50 följande:
    Är det någon som vet någonting om dessa ljus: www.yankeecandle.se/ProductView.aspx?ProductI...

    Är lite sugen på att beställa men de kostade ju en del så vill höra med er om de är värda priset?
    Jag har gärna doftljus men ogilla när de "tar över". Det ska dofta lite så där lagom ni vet ;D
    Grymt bra ljus, de doftar ganska mycket men det blir inte "starkt" eftersom de doftar naturligt och inte konstgjort som de man köper på ikea till exempel. Jag eldar för tillfället på mitt med doften "kitchen spice" och det luktar precis som om jag har en plåt pepparkakor i ugnen.
  • Mamma SL
    M 1980 skrev 2011-09-20 08:32:23 följande:
    Vad har ni för favoriter på julbordet på julafton?
    Lax, köttbullar och prinskorv. Men det är ju blandningen som gör hela grejen.
  • Mamma SL
    Jenn86 skrev 2011-09-23 15:57:15 följande:
    Vilka är era favoritjulfilmer?
    Mina är Love Actually, The Holiday och The Family Stone.
    Även Nightmare Before Christmas, men den ser jag mer som en Halloweenfilm faktiskt.
    Tomten är far till alla barnen ser vi varje år, gärna flera gånger. The Holiday blev jag besviken på, inte mycket julstämning och inte så bra annars heller. Love Actually älskar jag och även The family Stone. Ensam Hemma ger ju såå mycket julstämning men jag bölar jämt när jag ser dem (ettan och tvåan).

    Är det någon här som har koll på Ellos? De har ju fått in lite julgardiner men visst måste det väl komma mer? Annars blir jag ruskigt besviken.
  • Mamma SL
    Gurkan skrev 2011-09-29 14:00:01 följande:
    Idag fick jag ett riktigt sug efter julmaten!
    - köttbullar och prinskorv
    - tjocka revben
    - jansson
    - ägghalvor med räkor
    - Skinka
    - baconslungad brysselkål
    - sötstark senap
    - vörtbröd
    -  rödbetssallad
    för att inte tala om gottebordet!
    - rocky road fudge
    - wienernougat
    - vaniljnougat
    - aladdinask
    - pepparkakor 
    Baconslungad brysselkål? Lät ju hur gott som helst. Vill du skriva ut receptet?
  • Mamma SL

    Jag var på Öl och Whisky-mässa i lördags. Blev lite idiotförklarad eftersom jag mest sprang och testade julöl och julcider. Åbro hade en julcider som som smakade äpple och kanel, den var grymt god.

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!