Inlägg från: Mamma SL |Visa alla inlägg
  • Mamma SL

    Jag längtar till jul!!!

    M 1980 skrev 2011-10-13 10:54:33 följande:
    Brukar ni titta på karl-bertil Jonssons julafton, jag brukar titta, såg att den släpps på DVD den 23 nov, eller ska man var stenhård med sig själv och bara titta på julafton.
    Jag och mamma vill, men ingen annan. Tv-tittandet blev ju tradition när man var liten och höll på att dö uttråkningsdöden i väntan på klapparna men nu är det ju jag som är "julöverhuvud" och då hinns det inte med. Skulle gärna se "Kan du vissla Johanna" också men jag vill ju inte gråta inför gästerna.
  • Mamma SL
    MrsTM skrev 2011-10-13 14:21:39 följande:
    Jag har för mig att jag sett detta innan i tråden, men vill ha tips på mysiga julfilmer! Barnfilm eller vuxenfilm spelar ingen roll.

    Kan själv bara komma på The Holiday och Love Actually (denna underbara film!).
    Ensam hemma och Tomten är far till alla barnen är mina favoriter. Elf har jag hört är bra så den ska jag se i helgen tänkte jag.
  • Mamma SL

    Hur dyra julklappar brukar ni köpa till era släktingar, alltså typ svägerskor, svågrar och syskon? Våra brukar få för ungefär 200 kronor var, eller 400 om vi köper en sak som är till båda i ett par.

  • Mamma SL

    Jag såg nyss Elf, vilken underbar film. Längtar tills barnen blir lite större och kan hänga med i texten så de kan se den med.

  • Mamma SL
    Sophiebysophie skrev 2011-10-18 08:33:52 följande:
    Ni som bakar mkt inför jul, kan ni inte tipsa eller skriva upp bra recept??

    Jag är ute bla efter saftiga goda saffrans lussekatter, misslyckades förra året, dom va så kletiga och fick tillsätta mer mjöl än vad som stod och det resulterade i att dom blev torra :( Har för mig jag hade kesella i dom.

    Saffrans lussekatter Mjuk pepparkaka Egen pepparkaksdeg Chokladkola
    Gärna fler förslag!
    Gör efter något gammalt klassiskt recept. jag använder rutiga kokvoken och har aldrig fått torra lussekatter.
  • Mamma SL
    Mamma SL skrev 2011-10-18 10:29:33 följande:
    Gör efter något gammalt klassiskt recept. jag använder rutiga kokvoken och har aldrig fått torra lussekatter.
    Kokboken ska det såklart stå:)
  • Mamma SL
    Bonanza skrev 2011-10-18 20:53:55 följande:
    Åh gud vad jag längtar nu. Först blir det dock lite firande på Halloween med en middag/fest för vänner med barn. Och sen julen. Åh, julen!

    Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för nytt godis i år. Knäck och kola är stående, sedan brukar jag lägga till något nytt varje år. Tidigare år har inget fastnat så att jag har gjort det två år i rad, men förra året gjorde jag Maraboufudge, och det ska jag definitivt göra igen. Funderar på att göra med apelsinkrokant, kan tänka mig att det blir gott.

    Jag vill ha något lite mer mintigt också. Som bryter av mot allt det söta. Får se vad jag hittar, har någon något tips?

    Jag satsar rätt mycket på godiset, för vi har inte tid att äta kakor och sånt och julmat är jag inte så förjust i. Min favorit är dopp i grytan, fast vi doppar köttbullar, salami och ost också däri.

     
    Maraboufudge? Jag har funderat på att göra fudge i år men inte kunnat bestämma vilken sort men marabou lät ju väldigt gott, kan du lägga ut receptet?
  • Mamma SL
    littlemisstrouble skrev 2011-10-20 13:20:45 följande:
    Är det någon som kan hjälpa mig. I isabellas var det ett tips på äpplen med glitter på. man tog spraylim på äpplena och sen strödde på glittret MEN det var väldigt dyrt med spraylim så jag undrar, var kan jag använda för lim, lack eller sådant för att få samma resultat?
    När man gör frostade äpplen med socker använder man äggvita, borde ju funka med glitter med.
  • Mamma SL
    MrsTM skrev 2011-10-21 11:52:41 följande:
    Någon som sett fina julgranskulor och annat gran-pynt till bra pris någonstans?
    Beror på vad du vill ha men Rusta har faktiskt rikitgt fina. Annars är ju Åhlens kulor fantastiska men de kostar desto mer.
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!