• Äldre 18 Aug 11:22
    1852464 visningar
    18216 svar
    18216
    1852464

    Jag längtar till jul!!!

    Mad as snow skrev 2010-08-18 11:13:01 följande:
    Jag vet inte om detta är tabu att fråga i en sådan här tråd: men är det någon som vet hur man kan få tag i en stor och fin plastgran?

    Förra julen bestämde jag att det var sista gången jag släpar hem en gigantisk gran och pyntar, för att sedan försöka få ut skiten tre veckor senare medan det sprutar barr åt alla håll. Jag hittar barr fortfarande lite överallt. Mina grannar hittar barr inne hos sig, från min gran.

    Tänker att om man hittar en riktigt snygg plastgran och bara öser julsaker över den så kanske det blir ok? Någon som vet? Nej?
    Hahahaha :´)  Du barrar madass!!  Nej det är klart att det inte är tabu med plastgran. Bara den inte är rosa Här i skåne har vi vellingeblomman. De har världens finaste och största julutställning. En tomteby på 2 km och på vägen cyklar tomtar i taket, åker kälkar och skridskor vid sidorna, det står levande åsnor och får och fullstora krubbor överallt. Helt jävla underbart. Ehm...vad jag försöker säga är att du ska kolla din närmsta stora trädgårds/blomsterbutik. De brukar ha naturtrogna och fina plastgranar  
  • Äldre 18 Aug 14:39
    Frökenolson skrev 2010-08-18 13:35:49 följande:
    Samma här!
    Jag håller också på den traditionen, jag klär granen när skinkan är i ugnen! Tycker det är jättemysigt, ibalnd funderar jag på om man skulle klä den tidigare för att njuta me, men nä, JAG ÄLSKAR TRADITIONER! =)

    Jag har en lite fråga/undersökning till er:
    När slutade man egentligen dansa runt granen?som barn gjorde vi det, och jag minns det som jättekul, varför gör man inte det längre?
    Hur många av er dansar runt granen?

    Många stora frågor så här tätt inpå julen Flört
    Haha jag har också undrat!!! Vår gran står i ett hörn. Får dansa fram och tillbaka. 
  • Äldre 18 Aug 14:45
    Bonanza skrev 2010-08-18 14:40:32 följande:
    Granen ska upp kvällen innan, allt annat är fusk!

    /Rabiat traditionalist
    Men då missar man ju hela julmyset med att sitta bredvid granen sena kvällar och lacka och rimma och stapla klappar i bara julgransbelysningsljuset
  • Äldre 18 Aug 14:56
    Bonanza skrev 2010-08-18 14:47:52 följande:
    Spelar ingen roll. Det kan man göra med ljusstakar och annat mysigt ljus. Julgranen åker upp dagen innan!
    Äh bara för att du har personlig kontroll Jag vill ha den så länge som möjligt
  • Äldre 18 Aug 18:31
    Shadilly skrev 2010-08-18 18:24:58 följande:
    Vi köpte en jättefin vinylgran på Åhlens utförsäljning efter jul, de hade två höjder, så man kunde få en sån där fullstor.
    Så köpte vi en extralång ljusslinga till också

    Har man stor gran kan det bli lite fjuttigt om ljusen är för få.
    Hmmmm de kanske borde uppfinna en gran med 4 ålika höjder...så kunde man låta granen växa en höjd varje advent och fylla på med mer pynt
     
  • Äldre 18 Aug 18:32
    Mad as snow skrev 2010-08-18 18:25:19 följande:
    Sådär var det i min familj, regler på hur det skulle vara. Och personligen är jag så lycklig över att idag kunna skita i allt det där och bara göra som jag vill. Förra året köpte jag julgranspynt för (i sammanhanget) löjligt mycket pengar och vi hystade upp granen på första advent. Där stod den i en månad och glittrade och gjorde vår tillvaro så mycket mer fantastisk. Jag tycker att det är härligt att köra på rejält helt enkelt. Att ständigt ha knäck på spisen, överdosera glögg i en månad, ösa på mer och mer julgransprylar (påfåglar och polkagrisstänger och guldägg och....) medan granen står där. Att inte ha så mycket regler för exakt när saker och ting ska fram, utan att man bara brassar på utav bara fan. Att ha JUL JUL JUL i en månads tid och sedan - PANG! nu är julen över. Och då kan jag börja längta till påsk istället.
    Haha samma här! Julen är HEEELA månaden  
  • Äldre 18 Aug 21:22
    Arentorpbebis skrev 2010-08-18 20:32:51 följande:
    vill ha iskall apotekarnes julmust med söta clementiner och tomteskum!!!!
    Haha jag dreglade rakt ut. 
  • Äldre 19 Aug 09:39
    sassus skrev 2010-08-18 23:11:26 följande:
    Nu kommer jag, glädjedödaren igen... Usch, idag är en sån dag då jag bara är ledsen över hur julen kommer bli i år... Andra dagar kan jag tycka det ska bli mysigt att få sätta upp gran hemma hos oss själva, göra egen julskinka osv. Men som sagt, inte idag... Idag vill jag bara låsa in mig på toaletten och gråta... Jag vill att min dotter ska få fira samma jul som jag gjort sen jag va liten, och hatar verkligen den här varannan-julprincipen (som även min bror har...) Så min dotter kommer, varannan jul, fira med en farmor och farfar som är arga på varann, eller som plötsligt kommer på att nu ska vi inte fira som vi gjort innan, för nu vill farmor åka bort över jul istället. Jag, som är en traditionsnazist ut i fingerspetsarna, har fått det så här varannan jul liksom. Vad gjorde jag för ont i mitt förra liv? Det som är tråkigt är att hemma hos mamma är liksom julafton en dag som svävar över alla andra dagar i almanackan, den har ett rött skimmer över sig från dess man vaknar tills man går och lägger sig... Julen med sambons familj blir som en vanlig dag, men med julmat och en julgran. Förstår ni hur jag menar? Hade det bara varit vi hade det inte gjort så mycket, men nu har jag ju en liten dotter, som jag vill ska få uppleva såna jular jag alltid haft, VARJE år, inte bara varannat. Nej, måste verkligen tänka ut nåt så att vi får våra egna traditioner, jag, min sambo och dottern. Nåt som ger henne jullyckorus direkt hon vaknar på morgonen när hon vaknar. Steg ett är väl kanske att hon ska slippa ha en mamma som låser in sig på toaletten och gråter en gång i timmen för att hon längtar hem så mycket Så nu har jag 4 månader på mig att bearbeta det här...

    Man kan ju tycka att jag borde åka hem ändå.. Men då får min sambo dåligt samvete över att han åker iväg från sina föräldrar, och jag skulle tycka det vore tråkigt me att fira utan honom nu när vi har barn... Min bror firar som sagt också varannat år med sin sambos familj, och då blir det ändå inte samma sak när inte han är hemma. Vi har som tradition att sitta uppe halva natten dagen innan julafton t.ex.

    Usch, förlåt att jag gnäller... I morgon lovar jag att ta nya tag och komma i pro-julstämning igen
    Men vad jobbigt Säger som de andra, varför kan ni inte fira hos er? Jättemycket jul är det både hos mina egna föräldrar och hos svärisarna men julafton firas hemma hos mina föräldrar eftersom alla är välkomna dit. Hos svärisarna är bara jag, mannen och lilltomten välkomna. Då satte jag ner foten. Där alla är välkomna vill jag vara!  Har du tagit upp det någon gång? 
  • Äldre 19 Aug 09:41
    http://www.juligen.se/

    Såg någon den fina sidan som någon lade in tidigare?
  • Äldre 23 Aug 11:00

    MMMMMMMMMMMMMMMMM I love you madass!!   Sitter och lyssnar på julmusik med knatten som precis lärt sig klappa händerna. Han klappar och klappar :´)

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!