• Gräddis

    Hur far mitt barn dubbelt medborgarskap (brittiskt/svenskt)?

    Hoppas pa att nagon har erfarenhet av detta da det ar hogst omojligt att hitta info nagonstans och Forsakringskassan kan ju inte formulera sig pa forstaelig svenska.

    Jag ar svensk och foder mitt och min brittiska mans barn i England. Vilket medborgarskap far bebisen automatiskt? Hur ansoker jag om det ena och/eller det andra sa att barnet far dubbelt medborgarskap?

    Tack pa forhand!

  • Svar på tråden Hur far mitt barn dubbelt medborgarskap (brittiskt/svenskt)?
  • Gräddis

    Tack for svar! Ja det verkar som att England tillater dubbelt medborgarskap. Blir bebisen automatiskt da bade engelsk och svensk medborgare nar han/hon fods?

  • Gräddis
    spiral skrev 2010-06-27 21:40:42 följande:
    h*n blir automatiskt medborgare i landet h*n föddes i, du måste anmäla till svenska ambassaden för att h^n ska bli svensk medborgare
    Det later ju vettigt - far hora med svenska ambassaden och aven myndigheter har. Tack for svar!
  • Gräddis

    Tack sa mycket for alla svar!!

    Det ar lite bökigt att ta sig till ambassaden da min man skulle fa ta ledigt fran jobbet men maste vi sa maste vi...men forhoppningsvis kan vi fixa det pa avstand. Men annars kor vi nog ocksa pa brittiskt pass till att borja med, det gor ju ingen som helst skillnad iaf. Savida det inte blir krangligare att ansoka om svenskt pass nar barnet ar aldre, man vet ju aldrig med svensk byrakrati.

    Verkar som att Storbritannien tillater dubbelt medborgarskap, atminstone far jag det resultatet nar jag googlar. Har mailat svenska ambassaden ocksa och fragat samma fraga som har sa hoppas pa ett genomforligt svar - fast jag har mycket mer koll nu tack vare era svar

Svar på tråden Hur far mitt barn dubbelt medborgarskap (brittiskt/svenskt)?