• Siamüsen

    Hur far mitt barn dubbelt medborgarskap (brittiskt/svenskt)?

    Tillater england dubbelt medborgarskap? I sa fall behöver du bara anmäla barnet pa svenska ambassaden sa kommer de skicka alla papper du behöver.

    De blir svenska automatiskt genom dig annars fast vill du ha papper pa det och registrera dem i sverige sa maste du fylla i papprena.

  • Siamüsen
    Augustiblomman skrev 2010-06-27 22:29:23 följande:
    Sverige anser att barn fött av moder med svenskt medborgarskap också blir svenskt. Sen kan andra länder anse att det fungerar på annat sätt och tillåta dubbelt medborgarskap. Vet inte hur det fungerar just i Storbritannien, fråga myndigheterna där! Även om inget av länderna skulle godkänna dubbelt medborgarskap så kan ditt barn i praktiken ändå ha båda.
    Sverige tillater flera.
  • Siamüsen
    Darla skrev 2010-06-27 22:57:18 följande:
    Tillägg....barnet blir också automatiskt brittisk medborgare när ni registrerar födseln, eftersom barnets far är brittisk. Sen är det bara att ansöka om pass, brittiskt eller svenskt eller både och. Vi valde brittiskt eftersom det var lättare att göra via posten genom att skicka med födelsebeviset och faderns pass som bevis på att han är brittiskmedborgare än att åka hela vägen till ambassaden, svenskt pass skaffar vi någongång när vi är i Sverige på besök antagligen
    Svenskt pass är ocksa enkelt att ansöka om. Bara att säga till ambassaden att ni vill fixa passet samtidigt. Korten ska numera tas pa ambassaden vad jag vet.

    Sedan skickar de in alla papper och ni behöver bara vânta.
  • Siamüsen
    Darla skrev 2010-06-28 09:15:19 följande:
    Ja om man ar pa ambassaden, vi gick via konsulatet
    Ja, det är sant. Vet inte om TS bor nâra ambassaden?
  • Siamüsen
    Swedish down under skrev 2010-07-04 03:13:32 följande:
    Ho har bada, men hennes barn far inte det.
    När är barnen födda?
Svar på tråden Hur far mitt barn dubbelt medborgarskap (brittiskt/svenskt)?