Inlägg från: Maddisen80 |Visa alla inlägg
  • Maddisen80

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Anonym (sömnproblem) skrev 2010-07-06 21:30:45 följande:
    Tack :)
    Stilnoct.. Dom är asbra.. Men, jag börjar känna att jag vill ta varje natt nu, och det ska man ju inte.. så tror jag börjar bli lite beroende.. ätit dom snart 1år.. Vill verkligen inte bli beroende av något läkemedel men jag avskyr ångesten ja verkligen hatar att vakna kallsvettig och livrädd! =/

    Japp, det är pasientvårdsnämnen om ja inte säger helt fel tror ja även man kan anmäla dem till JO?! Men är inte hundra.. aldrig behövt anmäla i det länet ja bor i är dom faktiskt väldigt tillmötesgående..
    stillnoct är bra men  jag sover gott på dem, men jag fick hallucinationer. jag blev beroende av zopliklon så de har jag inte mer .
  • Maddisen80
    Anonym (sömnproblem) skrev 2010-07-06 21:49:11 följande:
    Det är hallucioner jag får när jag inte tar någon kanske?! Jag har så dålig koll på ångest o hallisar osv, eftersom ja aldrig haft något tills för 1år sen då det hände en fruktansvärd sak i mitt liv! Hur länge har du haft såna här problem?!
    Jag har egentligen haft så många problem sedan 2005 men då åt jag bara antidepressiva men nu äter jag ångestdämpande med
  • Maddisen80
    Anonym (Småland) skrev 2010-07-07 00:03:25 följande:
    Herregud säger jag bara... Jag vet av egen erfarenhet att det är sååå viktigt att man blir behandlad rätt, och att de tar en på allvar... Jag anser att hon du pratade med gjorde väldigt fel när hon inte lyssnade på dig. Om någon säger att hon vill ta överdos, som du sa till henne, så säger man inte till den personen att vänta tills på Torsdag... Jag tycker med att du ska anmäla henne, prata med hennes chef eller nåt, om du orkar alltså...
    Kommer du åka in till psykakuten iallafall?!
    Tänker på dig. Kämpa på, och skriv av dig hur mycket du vill här inne, vi finns här för dig, lyssnar, stöttar så mycket vi kan... Du är värdefull och vi tycker om dig så mycket. Du verkar vara en så omtänksam och underbar person Maddisen, du svarar/stöttar alla oss här inne, kanske mest av alla (hoppas att ingen annan blir ledsen på mig nu när jag skriver det... ). Massa kramar från mig till dig
    Hej jo de är väldigt viktigt att man ska bli behandlad rätt och inte fel ,jag blev ledsen när hon sa så.  Jag åker inte in till psykakuten jag väntar tills imorgon istället ,ska snart iväg och umgås med en vän så jag har en annan att tänka på . Jo jag vet att ni stöttar ni är underbara här tur att den här tråden finns.  kramar tillbaka
  • Maddisen80
    Anonym (Småland) skrev 2010-07-07 00:21:30 följande:
    Han säger ju säkert så för att han tycker att det är sååå jobbigt att du är sjuk, men han inser nog inte att han gör det ännu värre för dig...? Jag tycker du ska prata med honom, säga vad du tycker om att han säger såna saker, om att det får dig att må ännu mer dåligt... Kan han inte läsa på nätet om hur det är att vara psykisk sjuk, eller läsa någon bok kanske om det... Men, det är nog omöjligt att förstå hur det är att må psykiskt dåligt, om man inte själv har mått dåligt psykiskt...
    Men jag tycker som någon mer skrev (Maia?!) att du måste ju absolut tänka på dig själv, om du känner att du behöver bli inlagd, så se till att du blir det... Tänk på dig, det är ditt liv och det är du som måste få den hjälp du behöver... Hade du haft en fysisk sjukdom hade han ju inte sagt så här, eller vad tror du...? Ingen som säger till nån med ex cancer eller hjärtproblem, att de inte får bli inlagda på sjukhus, för då mår den andra personen för dåligt... Du behöver någpn som stöttar och hjölper dig, inte som gör det värre... Nu babblar jag bara, ska lägga mig och sova nu. Vi hörs imorgon. Kram
    Hej jag har pratat med min sambo igår och han sa jag får göra det som känns bäst för mig och de är att bli inlagd egentligen men jag får se vad sjuksköterskan säger imorgon . Min svärmor förstår mig för hon mår med väldigt dåligt och har svår ångest med . 
  • Maddisen80
    Maia skrev 2010-07-07 05:45:24 följande:
    Maddisen, fy f*n vilken subba! Har själv råkat ut för såna ibland. Du kan ju prova ringa igen så kan det vara nån annan som svara, annars kan du säga att du ringt fel. ;) Jag har ringt nån ggn och sagt att jag bara behöver prata, inte åka in, så då har vi bara talat i telefon (med den som svarar).
    Hoppas du åker dit ändå om det behövs. Det var en idiot du råkade på och hon kan nog vara den enda där..
    Du skulle iväg imorgon iaf? Varma kramar. 
    jag väntar tills imorgon ska till lund ändå ska göra en gastroskopi .
  • Maddisen80
    Anonym (sömnproblem) skrev 2010-07-07 11:32:45 följande:
    OKej. Men det kanske är hallisar ja får mitt inatten, ingen aning! HEmskt är det i vilket fall som helst.
    ja de kan de ju vara, jag såg tillexempel ett lejon i hallen när jag åt stillnoct så jag slutade med dem direkt.
  • Maddisen80
    Anonym (sömnproblem) skrev 2010-07-07 12:02:40 följande:
    hehe.. Alltså när jag tagit en tablett så somnar jag direkt. Det är om jag inte tar någon som jag får panik/ångest.
    hej okis då är de bra om du fortsätter med tabletten för de är inte roligt att ha ångest.
  • Maddisen80
    Anonym (Skåne) skrev 2010-07-07 12:30:52 följande:
    Andra dagen med panikångest.
    Bara en tidsfråga innan det bryter ut nu

    hur länge har ni andra haft panik?
    ångest har jag haft länge,men panikångest senaste månaderna och depression sedan 2005
  • Maddisen80
    VeronicaErik skrev 2010-07-07 15:23:02 följande:
    Här  har ni en till...

    Själv så slutade jag med min medecin självmant (ajabajja) 3 månader innan graviditeten, vi visste dock inte att vi skulle skaffa barn.
    Och jag tycker det är så svårt nu...
    Vissa dagar mår jag verkligen toppen, och andra är såååå  jäkla jobbiga!
    Barnmorskan sa att jag skulle direkt säga till om jag blivit deprimerad igen, men jag vet inte om detta är "riktig" och håller på att gå neråt, eller om det är att man bara är väldigt känslig.
    Jag tänker INTE börja med medecin igen. Jag hade ett helvete att sluta.

    Hur ska man göra?
    Hej välkommen hit,hoppas att du kommer trivas här med oss.Jag tycker att du ska prata med barnmorskan.Kan du inte gå på terapi??
  • Maddisen80
    vaniljbullen skrev 2010-07-07 16:45:15 följande:
    Maddisen - vad bra att du i alla fall klarar av att vänta tills imorgon. Fast den där tanten som du talade med verkar ju inte ha h-ästarna i stallet direkt.. Ibland undrar man verkligen vad det är för människor som jobbar på sådan ställen. Jag var och fick underhållsECT ett tag i höstas och under vintern och ett par gånger mådde jag verkligen verkligen dåligt. Ena gången hade jag blivit inlagd om jag själv velat, men jag ville vara hemma såklart så då fick jag det, mot ett löfte om att komma in så fort jag kunde om jag kände att det blev ännu värre. Den andra gången sa en av sköterskorna att hon skulle hämta den andra sköterskan som var ansvarig för ECTn och han sa ungefär att "ja, det är ju inte bra att du mår så dåligt. Så ska det ju inte vara" och sen var det ungefär det.. Då känner man sig verkligen viktig.. Knäppt. En annan läkare som jag träffade en gång efter ett riktigt panikångestanfall gånger en miljon sa "ja, vad vill du vi ska hjälpa dig med?" varpå jag svarade/nästan skrek "hjälpa mig att klara av livet, att överleva, så att jag inte skadar mig själv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Då sa han någonting i stil med (jag minns inte riktigt exakt för allt var ganska luddigt) "ja, men panikångest är inte farligt. Du får prata med din vanliga läkare och berätta om hur dåligt du faktiskt mår, så att han förstår det" (Ja, jag vet att panikångest inte är farligt, men när man är så dålig och liksom står på en kant och stjälper över så är det inte precis det man behöver). Min man var skitförbannad och frågade om läkaren tog på sitt ansvar att släppa hem mig.. Gissa vad han sa? "Men det är inte mitt ansvar. Hon gör det hon gör och det kan inte jag göra någonting åt". Han var så jädra nonchalant! Uäh. Får rysningar bara av att tänka på honom...

    Hursom helst Maddisen - Du ger så många så bra svar och hjälper mycket för du bryr dig. Jag önskar att du kunde vara lika snäll och varm mot dig själv som du är mot oss!

    Ang. sömnproblem så är jag också en av er som har svårt att sova. Eller. Jag har egenltigen inte svårt att sova eller somna in, men jag drömmer massor och på senare tid har jag börjat slå och sparka i sömnen (stackars min make säger jag bara) och det har jag aldrig gjort (vad jag märkt) förut och nu märker jag av det mer. Sen har jag svårt att veta vad som är dröm och vad som har hänt, det tycker jag är jätteläskigt för då blir jag ännu mer förvirrad än vad jag redan är. Jag trodde att det var ECT-behandlingen som gjort att mitt närminne blivit sämre, men tydligen så (säger min läkare) att det också kan vara min medicin som gör det. Jag äter Venaflaxin (efexor), Lamotrigin, Theralen för natten och Atarax och Oxsascand vid behov mot ångest. Theralen tycker jag har varit jättebra att sova på, men nu vet jag ingenting - det känns ju som om huvudet aldrig får vila!

    I övrigt så har jag just nu en ganska bra period. Jag tror att det beror på att jag är förkyld. En fysisk sjukdom är lättare att hantera  och just innan det så var jag på väg ner. Men, det är liksom lättare att låta sig vila i det som är, när man är förkyld (eller någon annan sjukdom) upplever jag det som - då är man ju faktiskt sjuk. Även om man ju är det annars också men det är ju inte alls lika lätt att acceptera. Ett tag trodde jag faktiskt att jag accepterat det, men jag inser att jag verkligen inte har gjort det..

    Imorgon ska jag på konsert med maken - min Gud Lars Winnerbäck med följe - kanske fler här som ska på den konserten (inte just imorgon iofs) och jag hoppas det blir bra och att min förkylda skapelse orkar sitta upprätt åtminstone..  
    Hej jag pratade med sjuksköterskan idag på psykiatrin i landskrona jag ska inte läggas in,men jag ska hämta mediciner hos henne 2 dagar i veckan istället då får jag prata ut med henne.Vissa borde inte få jobba inom vården för man ska vara hjälpsamma och inte åt andra hållet, Vilken idiot den andra va med som sa att de inte är hans ansvar,de är klart det är dem mår inte dåligt själv så de vet inte hur man mår.

    Hoppas att din förkylning släpper,jag ta med oxascand vid behov och jag har slutat med zopliklon,propovan ska sluta med lyrica med
Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...