• Älskadefamilj

    Ingen vill komma :(

    Vår lille älskade Williams begravning är på fredag. Han dog i v42 i min mage. Mor- och farföräldrar var uppe och hälsade på, höll i William och var med på hans namngivningsceremoni. Vi funderade länge på hur vi ville att hans begravning skulle se ut. Vilka som kändes helt rätt att ha med. Vi kom fram till att vi absolut ville att de närmaste skulle vara med, speciellt då det är viktigt för de som inte fanns med och träffade William ändå ska förstå att han faktiskt var ett barn och även som ett stöd för oss såklart.

    Det började med att min mormor och morbror inte ville komma. Min morbror skulle jobba och kunde inte ta ledigt och mormor hade nog ingen lust. Hon säger att vi bara "vältrar oss i en sorg vi inte behöver gå igenom", "han var ju ändå inget barn". Det var hårt. Speciellt som jag älskar min mormor så himla mycket och eftersom vi alltid haft en så underbar relation. Nu i dagarna fick vi svaret att även min farmor och farfar tackar nej. Dom skulle åka på semester som de hade planerat sedan "låååångt tillbaka" och det fanns tydligen ingen som helst möjlighet att avboka. Men dom skulle "finnas med oss i tankarna" sa dom... För att göra det hela ännu värre fick vi idag veta att inte heller svägerskans man och Williams kusin (5 år) inte heller tänker komma. Dom tyckte att deras barn hade sörjt färdigt och att dom trodde att det skulle göra henne illa....  Samma med min faster och hennes familj, dom skulle göra något annat. 

    Kan inte beskriva hur ont det gör mig. Det är ju NU vi behöver dom som mest!! Williams storasyster blir således ensamt barn på begravningen och hon är så himla ledsen över det. Vi som hade tänkt att barnen skulle få leka och fika efteråt och bara få ha det trevligt. Räcker det inte med att vi ska tvingas begrava vår son? Ska man dessutom behöva må skit över att ingen bryr sig? Människor man faktiskt förväntar sig mer av och trodde brydde sig. Nu kommer bara min mamma, pappa och storasyster. Är förstås så tacksam över att någon från "min sida" kommer men det känns så oerhört dumt när nästan alla tackat ja på mannens sida.

    Usch, vet inte vart jag vill komma egentligen. Behövde får skriva av min sorg och frustration över att bli övergiven nu när vi har det så svårt... William är ju mitt barn! Mitt älskade lilla barn!! Hur kan dom göra så här?!


    **Mamma till min underbara dotter född -04 och min älskade änglason född -10**
  • Svar på tråden Ingen vill komma :(
  • Alexandra84

    Jag vill börja med att beklaga sorgen, ingen ska behöva genomlida det ni nu gör.

    Så hemsk situation detta är Jag förstår verkligen att du mår dåligt.
    Hade du varit min vän eller släkting så hade det inte funnits något i världen som hindrat mig från att vara hos er och ge allt mitt stöd. Det är så man gör när man älskar någon.
    Ni finns i mina tankar.
    Stor kram till er alla.


  • namera

    Naturligtvis är William ett barn. Ett änglabarn som gör himeln ännu vackrare. Människor kan bete sig väldigt märkligt (och uttrycka sig så man blir mörkrädd) i sådana här situationer, eftersom de inte alls vet hur de ska hantera sin egen och de andras sorg och smärta. Förstår att det blir jättejobbigt för er, men jag tror inte de menar att göra er illa.

    Tycker er intention att göra begravningen till en ljus ceremoni för barnen är underbar! Nu förverkligas den inte, men är säker på att William är stolt över sina föräldrar.

    Kommer tänka på er imorgon! Massor, massor av styrkekramar.


    Vår älskade son, BF 2010-07-25
  • bradfield

    Usch detta var det värsta jag läst på länge. Ska tänka på dig imorgon *massa kramar*

  • UmmAminah

    din mormors kommentar där tror jag sårar alla mammor som finns... vadå inget barn? *ont i hjärtat för dig*
    Även om dom inte kommer på begravningen hoppas jag att dom kommer förstå o att du får det stödet du behöver... verkligen så otroligt tragiskt det som hänt dig, vill bara skicka mina varmaste tankar o kramar...

  • Sommargyllen

    Jag känner väl igen mig i din stora besvikelse vad gäller stöd från släkt/vänner. Förlorade min 7 mån son för drygt två år sen och några jag trodde skulle ge mig ett stort stöd gjorde det inte och andra som jag inte trodde gav ett stort stöd. Vissa av dom bryr jag mig inte så mycket om längre och det kan vara skönt att låta dom veta att man faktiskt är besviken, mer kan man ju inte göra. Då kanske de tänker till. Att säga att ditt barn inte är ett  barn är ju grymt och elakt tycker jag. Klart att det är ett barn! Är det nån gång man behöver deras stöd så är det ju vid en sån här tragisk händelse. Jag tycker att man ska tillåta sig att sörja ordentligt och det är dumt och elakt att kalla det för "att vältra sig". Jag blev så otroligt ledsen av alla meningslösa kommentarer från folk som försöker förminska ens sorg och som tycker att man ska se framåt och gå vidare. Man får försöka tänka att de inte förstår, för det gör de inte.
    Hoppas begravningen blev fin, många kramar...

  • Camilla D

    Skickar en stor stor kram till er!
    Hoppas att bgravningen trots allt kommer att bli en ljus och vacker stund!
    Gör riktigt int i mitt hjärta när jag läser som folks kommentarer och släktens syn på det hela.
    Ni behöver omges av människor som kan ge er tröst och kärlek just nu, ni har en tuff tid framför er.
    William är ert barn, precis lika mycket som er dotter är det. Han kommer alltid finnas med er, i era hjärtan och tankar.
    Hör av dog om du behöver "prata"!
    Kram!

  • AnnaMaria78

    Jag är så ledsen för dig och din familjs skull. Jag miste min son också i vecka 42 förra året. Att människor inte kan sätta sig in lite mer i vad du nu går igenom.... Det låter som om de tycker det är bättre att bara "glömma". Hur skulle du kunna göra det!!? Jag har fått känslan ibland av att en del faktiskt tycker så även om ingen sagt det till mig. Jag blir så ledsen när jag läser hur dina släktingar gör mot dig. Det sårar mig också för jag vet precis hur du har det med sorg, chock, förtvivlan och allt man känner efter att ha varit med om en sån sak.


     


    Jag hoppas ni får en fin begravning idag och ett fint minne av lille William. Varma kramar

  • Camilita

    Beklagar sorgen så himla mycket, jag kan inte föreställa mig vad ni går igenom. Och skickar massa slag i huvudena på din släkt som inte tänker visa sitt stöd i er sorg. FYFAN! Ni är bättre.

    Massa kramar till er! Hjärta

Svar på tråden Ingen vill komma :(