Inlägg från: Anonym (jamed) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jamed)

    Vill varar med i ett tjejgäng

    Anonym (FIFFI) skrev 2010-07-18 12:06:33 följande:
    Tyvärr bor jag i norrlamd vilket inte gör det enklare.

    Börjar fundera på saker som att vilka kommer att ordna en möhippa om jag gifter mig någon gång? HUr går man från att vara bekant til att bli vänner då?
    Vil ju inte verka för påstridig heller. Vill vara lagom med allt så att jag inte stöter bort nådon genom att vara för mycket.
    MIna barn går på dagis och själv jobbar jag. Inga på jobbet i min ålder, alla är trevliga men ingen som jag kan han som tjejkompis.
    åh, vad jag känner igen mig, nu har vi börjat prata bröllop men både jag och sambon känner lite skräckblandat inför det där. Ingen av oss har sånt umgänge att det skulle bli nån möhippa/svensexa. För mig är det en del av bröllopet, jag vill att nån ska ordna en möhippa för mig, men vem fan ska komma. :( Sambon föreslog till och med att vi kanske skulle vänta en 10 år med att gifta oss, tills vi skaffat riktiga vänner. *suck*
  • Anonym (jamed)
    Anonym (FIFFI) skrev 2010-07-18 12:22:47 följande:
    Ja precis! Men hur skaffar man sig riktiga vänner? Varken jag eller min sambo är osociala eller så. Har precis flyttat till ett nytt område där det bor många med barn. Vi har försökt prata med folk och nämnt grillning utflykter med barnen osv men inget händer.
    Folk kan inte och sen rinner det ut i sanden. Tror ingen har något emot oss men alla har redan vänner de umgås med på helgerna. Vil ju inte komma och klampa in i någons liv om jag inte är inbjuden.
    nej, man vill inte gärna tränga sig på. själv blir jag så otroligt osäker i såna lägen, när folk har planer med andra, men säger att om man vill får man gärna hänga på. Känns som man inte riktigt är önskad, men samtidigt känner jag aldrig så om jag skulle be nån annan följa med.
    Jag tror att mitt problem är att vi inte är sarskilt spontana, eller jag är det inte iaf. Vi har 3 barn, och jobbar både vardagar och helger. Andra familjer har så mycket aktiviteter på helgerna, men då kan vi oftast inte. Är vi lediga vill vi nån gång också kunna umgås som familj.
    Alla vänner man haft har man liksom glidit ifrån, vi skaffade barn ganska tidigt, och jag flyttade till honom, långt borta. Hans kompisar gillade mig aldrig speciellt mycket och jag kom inte in i kompisgänget där. till slut tröttnade vi, jag trivdes ju inte, och vi flyttade. Där är vi nu, hur skaffar man vänner? Jag vill ju gärna ha vänner i någolunda min egen ålder, inte gärna hänga med Märta 80 år, även om hon säkert skulle vara jättetrevlig. :)
  • Anonym (jamed)
    Anonym (väntar nr 2) skrev 2010-07-18 12:21:07 följande:
    Vi har det ungefär på samma sätt, skulle vilja ha stort bröllop när det är dags, men släkten är liten och umgänget likaså...kanske skulle man smita iväg och gifta sig i hemlighet så behöver man inte tänka på det där...

    Låter som jag är bitter och gnällig men så är det verkligen inte. Ibland bara saknar man det man inte har.
    Vet hur du känner.Men man måste få vara lite gnällig ibland. :)
    Jag vill inte gifta mig i hemlighet, där har vi ett probelm, sambon har redan föreslagit att vi kunde ta med oss barnen och springa ner till kommunhuset och gifta oss snabbt, ha det överstökat.
    Men det är inte min dröm, har nog sett lite för mycket filmer, men jag vill ha en fin klänning, en bjudning efteråt, och framför allt en möhippa med massa vänner innan bröllopet... Skäms
  • Anonym (jamed)
    Anonym (FIFFI) skrev 2010-07-18 13:06:49 följande:
    Ja men jag har exempelvis en granne som har barn. Hon är alltid hemma ensam på helgerna eftersom hennes liksom min sambo jobbar helg ibland. Jag har föreslagit olika saker men hon vill hellre vara inne ensam verkar det som.
    prova bara sjuda över henne på en spontan fika, blir inte lika laddat då, bra nu på sommarn, när det är fint väder och man kan sitta ute.
    Fråga om du får bjuda barnet på glass?
    Annars, be henne om hjälp eller råd med nåt. Har ni likadant hus, och ni renoverar? kanske kan du få komma in och kolla hur de har det? Be henne om smakråd... försöka bryta isen liksom...
  • Anonym (jamed)

    så, ni kommer från norrland, några från skåne, nån från västerås, mer?
    Själv från uppland...

  • Anonym (jamed)

    ibland kan det förövrigt vara skönt med anonyma vänner, som man bara kan ventilera sig till, utan att det blir så stor grej. Jag skulle behöva en att ventilera mot, som inte känner mig.
    Som inte skulle missuppfatta när man är arg och togsur, och kan vräka ur sig att man skulle "vilja döda kärringen" när man är sur på svärmor, eller "låsa in ungarna tills de är vuxna"
    Jag skulle aldrig göra såna saker, men ibland är det så skönt att få ur sig sånt, men det finns ju alltid folk som ska  missuppfatta, som tror man misshandlar barnen. (slår ett litet slag för internet-vänner)
    Men nu var det ju inte det tråden handlar om... *suck* varför ska det vara så svårt för vuxna att skaffa riktiga vänner?

  • Anonym (jamed)
    Väntan på en liten skrev 2010-07-18 15:08:13 följande:
    och jag i Stockholm
    I, i, eller i sthlms-trakten?
  • Anonym (jamed)
    Anonym (FIFFI) skrev 2010-07-18 15:32:10 följande:
    Det är ju kul att några lyckats hitta varandra med hjälp av denna tråd men frågan gällde mig och ovanstående problem.
    kan du inte förska med nåt slags homeparty? Be alla de du bjuder med, att ta med sig en kompis, och så bjuder du på lite ost, kex och mysigt tjejsnack... kanske klickar du med nån där...
    Har själv funderat på ha nåt sånt, med bekanta, för att se om nån kan bli nåt annat än bekanta...
  • Anonym (jamed)
    Väntan på en liten skrev 2010-07-18 17:59:14 följande:
    Jag ska flytta så nu är det inte aktuellt.
    vart ska du flytta då? jag bor nordväst om stockholm... inte sååå långt bort, men tillhör inte stockholms län...
  • Anonym (jamed)

    nu börjar jag känna mig lite avis här, folk hittar varandra kors och tvärs, som en kontaktförmedling, men jag hittar då ingen... Gråter

     Jag vet att Ts inte handlade om det. Men hur ska man göra, hur skaffar man riktiga vänner?

  • Anonym (jamed)
    Väntan på en liten skrev 2010-07-19 11:56:47 följande:
    Var bor du nånstans?
    en bit bortanför kungsängen...
  • Anonym (jamed)
    Väntan på en liten skrev 2010-07-19 15:28:04 följande:
    Ja men då ska du hänga med i vår vänskapstråd för 08, jag ska länka den.
    men det verkade som ni bodde åt andra hållet... Och så vill jag ju inte tränga mig på... Skäms (där har vi nog mitt problem)
    Ska skutta över till den andra tråden...
Svar på tråden Vill varar med i ett tjejgäng