• RiNan

    Vill varar med i ett tjejgäng

    Kan bara berätta hur jag gjort. Flyttade till en ny stad för lite mer än ett år sedan och lyckades inte klicka med dem som jag träffade genom sociala tillställningar. Hittade sen en tråd här på FL om fikasugna västeråase som startades för att folk som bor här, både sådana som har barn och sådana som inte har barn ska kunna lära känna folk och träffas hos varandra och fika. Hakade på där och vissa klickade man mer med än andra. Vi har åkt på kryssning, det har funnits fikor, utekvällar etc. Har hittat 2 nära vänner genom den tråden, dock hänger vi inte tillsammans men lite nu och då drar någon från "vårt gäng" ihop en utekväll och då hakar de flesta på.

    Så ett tips kan vara att starta en tråd gällande den orten som du bor i. Lär ju finnas fler som dig på din ort

  • RiNan

    Det rinner inte ut i sanden om man bestämmer sig för att det inte ska göra det. Vi försökte ha fika en gång i veckan men det är ju inte alltid det går men huvudsaken är att någon alltid försöker dra ihop något för då fortsätter det att rulla på.

  • RiNan
    Anonym (FIFFI) skrev 2010-07-18 13:47:35 följande:
    Ja men det här handlar ju om att inga vänne finns att dra ihop något med.
    Jo men jag syftade på mitt första inlägg i denna tråd. Om en tråd som jag är med i och som gjorde att jag träffade mitt tjejgäng.
  • RiNan
    Anonym (FIFFI) skrev 2010-07-18 15:32:10 följande:
    Det är ju kul att några lyckats hitta varandra med hjälp av denna tråd men frågan gällde mig och ovanstående problem.
    Fortfarande. Testa starta en tråd som handlar om din ort. Du ser ju hur mycket respons du fått i denna tråd och folk har redan börjat hitta varandra och hade du specifikt sökt om din ort hade du säkert hittat några i den tråden med. Det finns gott om folk som söker vänner. Starta en fikatråd och så ses ni hos varandra och fikar en gång i veckan.
  • RiNan
    Anonym (FIFFI) skrev 2010-07-18 18:16:13 följande:
    Nej men om jag startar en tråd här varför skulle de jag försöker få kontakt med vilja umgås med mig ändå? orten jag kommer ifrån är så pass liten  att det är samma människor oavsett forum eller RL.
    Ibland är det lättare att lära känna varandra över nätet än IRL. Konstigt nog. Men om man tex börjar prata över internet och bestämmer att man ska ses någon dag och göra något är det helt annat än att behöva småprata vid ett obekvämt möte ansikte mot ansikte där båda partena är osäkra på vad de ska säga. Jag tycker fortf att du ska starta en tråd. Säkert finns det andra i den orten som också vill lära känna folk. Alla kan omöjligt känna varandra redan.
  • RiNan
    Anonym (Samma här) skrev 2010-07-18 21:24:51 följande:
    Hej TS! Jag känner precis som du! Jag har startat en tråd tidigare där jag ställde frågan vad jag gör för fel när ingen hör av sig...

    Jag hade inte så många vänner som barn men i gymnasiet och på universitetet fick jag jättemånga, bra vänner och lärde mig verkligen bli social. Sedan har folk flyttat från min hemstad och från staden där jag gick universitet, så nu har jag egentligen ingen kvar här som jag känt någon längre tid.

    Jag har fått bra kontakt med några kollegor, men känns som att jag borde lyckas hitta vänner privat också. När jag var gravid blev jag orolig för att jag skulle behöva sitta själv hela mammaledigheten, så jag ordnade att träffas i en gravid-grupp. Alla i gruppen tyckte det var jättekul och vi träffades några gånger. Sedan när barnen kom så hörde jag av mig och vi gick några promenader, men de hörde aldrig av sig till mig. Två av dem hörde av sig till varandra och träffas nu mycket. Tillslut gav jag upp, och ingen har hört av sig sedan dess.

    Jag bjuder till fester, frågar om att gå och fika/äta lunch, frågar om olika aktivitetet, beachvolley, picknick, bada, sola, sitta och prata, promenera. De flesta blir jätteglada när jag frågar och vi bokar in en dag. Ofta blir det av, men vissa avbokar ständigt. Men de i sin tur hör ALDRIG av sig till mig....

    ...och det känns bara kasst nu, känns som att man bara tränger sig på och att de har andra vänner som de hör av sig till "självmant" och att de bara träffar mig när jag själv hör av mig.

    Sedan tycker jag det är mycket svårare att komma någon nära nu när man är vuxen, även om man har barn och mycket annat gemensamt. Det känns som att det är få som öppnar sig och alla verkar ha någon annan som de pratar med och de verkar inte intresserade av att släppa in mig.

    Jag har upptäckt att det mest är jag som frågar om deras liv och de frågar aldrig något om mig. Jag vet verkligen inte vad som är fel, jag försöker verkligen!

    Så jag förstår hur du känner, TS, det är jättesvårt att komma in i ett tjejgäng. Nästan helt omöjligt. Ibland kan man komma in en liten stund, men så fort det kommer till kritan så väljs man bort. Glöms bort...
    Så jobbigt. Tråkigt att det är så.
Svar på tråden Vill varar med i ett tjejgäng