• Janna84

    Hur slutar ni med blöja?

    Låt han ha blöjan på sig då. Vi gjorde ett försök förra sommaren men sonen var inte redo. Nu när vi slutade blev han torr både dag och natt på en gång. Han fyller 3 år i augusti.

  • Janna84

    Nej, det värsta som kan hända är att han börjar hålla sig för att han tycker det är obehagligt.

  • Janna84

    Vi försökte som sagt också sluta med blöja runt 2 års ålder men gav snabbt upp. Det vi istället gjorde var att vi bad sonen kissa i blöjan innan vi bytte den. Jag tror att det har bidragit till att det gick så snabbt att vänja honom av med blöjan nu.

  • Janna84
    vittra skrev 2010-07-21 21:41:26 följande:
    Alltså, tråden ligger ju i ec-forumet... utifrån detta vill jag bara påpeka att det inte alls är tidigt med blöjfria 2-åringar och absolut ingenting omöjligt! Vår tjej kissade och bajsade iofs på pottan redan som 4-månaders, men har ju många i min bekantskapskrets som börjat vid 1½-2 års ålder och det har inte varit några problem.

    Varför tar du inte och sätter honom på rutin istället för att fråga, vår tjej är snart 3 år och har varit torr i 1½ år och nu har hon en period nu då hon ofta säger att hon inte vill kissa, fast hon är dödens kissnödig ändå. Det är ju mycket roligare att leka givetvis. När vi ser att hon praktiskt taget går med benen i kors och klämmer åt snippan med handen så sätter vi henne ändå på toalett eller potta och självklart kommer det kiss. Ändå kan hon tom medan kisset kommer säga att hon inte vill kissa. Min poäng är att man kanske inte ska lyssna så mycket till när barn säger att de inte vill kissa, för de kan ändå behöva kissa!

    Sedan tycker jag ni gör rätt i att låta honom vara utan blöja mycket på dagarna, det gör väl inget om ni får torka lite, det är ju bara så de kan lära sig hur det fungerar och känns när man är kissnödig.
    Att börja med ec när barnet är två är väl lite sent eller? Sedan är det ingen som sagt att det är omöjligt att en 2-åring blir blöjfri, bara att det är relativt tidigt. Jag var själv inne på ec från början men det funkade inte för oss. Nu är jag väldigt nöjd över att ha väntat tills nu för hellre kämpa några dagar nu när sonen snart är 3 år istället för flera månader när han var yngre. Sedan finns det säkert barn som tar längre tid på sig att bli blöjfri i hans ålder men när jag pratar med bekanta verkar de ha liknande erfarenheter.
Svar på tråden Hur slutar ni med blöja?