Inlägg från: Zabka |Visa alla inlägg
  • Zabka

    Sydafrika-tråd!

    Och här är en som väntar på att skicka papper till SA Försöker förbereda foton och fundera på hur vi skall göra livsboken under tiden.

  • Zabka

    Intressant uppdatering på AC's hemsida gällande urvalsprocessen i SA:

    Klippt från AC:

    Tidigare förekom det att den biologiska mamman hade en mer aktiv roll i processen, d.v.s. att hon läste brev och tittade i livsböcker för att hitta föräldrar till sitt barn. Denna möjlighet erbjuds fortfarande men enligt den lag som implementerades i april 2010 kan processen att hitta utländska adoptivföräldrar först påbörjas efter det att sökandet av nationella föräldrar misslyckats. I praktiken innebär detta att barnet har hunnit bli omkring sex månader. Det är ytterst ovanligt att biologiska mammor är kvar så länge i processen och därför är chanserna att en mamma sitter med ert album i handen blivit kraftigt minimerad, ja, nästan obefintlig.  

  • Zabka

    Vi som står på väntelistan att få skicka vår ansökan till SA har idag fått besked att den förlängda utredningstiden av barnen i SA leder till att färre barn kommer att vara under 12 månader. Istället kommer många barn att vara mellan 12 och 18 månader. Det kommer fortfarande att vara möjligt att ansöka om att få adoptera barn under 12 månader (under förutsättning att man uppfyller ålderskraven), men det kommer med stor sannolikhet att bli en längre väntad på barnbesked. Hur lång går inte att säga, bara att Abba tror att fler få vänta längre.
    Denna information kommer att läggas upp på AC's hemsida men har först skickats ut via mail till de par som står på väntelistan.

  • Zabka

    Greengal: det är all info som AC har fått, så ingen vet exakt. Det handlar om väntetiden i SA. Å andra sidan, om väntetiden där blir längre så påverkas ju även kön i Sverige. AC skickar ju nya ansökningar i samma takt som det kommer barnbesked. Men jag kan tänka mig att de som garanterat vill ha en yngre bebis kanske går över till Sydkorea-kön istället och då blir SA-kön kortare. Det skall bli intressant att se hur det utvecklas. Själv tycker jag att 12-18 månader är en underbar ålder

  • Zabka

    Och det är alltså längre väntetid för barnen under 12 månader, inte för de över 12 månader.

  • Zabka

    För att göra en lång historia kort så har vi börjat samla papper till Colombia istället  ♥

    Lycka till alla SA-föräldrar, både redan existerande och framtida!

  • Zabka
    Hjärtat längtar skrev 2010-12-29 11:27:16 följande:
    Nanashi: Vad roligt att ni har fått börja samla papper! Blev det Colombia, för att ni kom fram snabbare i kön eller? Svara bara om du vill förstås...

    Vi hade tidigare inte ens sneglat åt Colombia p.g.a. den långa vistelsetiden. Men vi fick veta att ALC sökte förstagångsföräldrar som fick börja samla papper direkt, så vi började vi läsa på om landet och organisationen. Vi läste bloggar samt pratade & mailade med andra Colombiafamiljer. Helt plötsligt föll alla pusselbitarna på plats. Vi insåg att detta är VÅRT land och VÅR organisation. Allt känns fantastiskt bra. Vi har blivit bra bemötta av AC, men ALC är en helt annan historia. Alla jobbar ideellt och har själva adopterat, så de vet precis hur det känns. Hela organisationen känns som en stor familj Solig Dessutom samarbetar de enbart med ett specifikt barnhem som vi har fått ett jättefint intryck och uppfattning om. Numera känns vistelsetiden som ett privilegium och som en resa då vi får en fin chans att lära känna vår familjs andra hemland. Så nu har vi hoppat mellan de olika kontinenterna några gånger och har äntligen hittat ”hem” Hjärta

  • Zabka

    Tack!

    Greengal, jag håller med Qermit. När vi började titta på adoption så var vi mest inne på SA och Sydkorea. Sen funderade vi mycket på Kina och AC's katolska barnhem i Nigeria. När vi väl skickade in vårt medgivande till AC så var vi helt inställda på Kina SN. Det var det alltså enda land som som vi skrev under önskemål och vi var redo att börja samla papper direkt. När AC sen ringde upp så slutade det med att vi ställde oss i kö till SA, enbart. Och nu samlar vi papper genom en helt annan organisation till ett av få länder som vi inte ens ägnat en tanke åt tidigare i processen  
    Lycka till oavsett!

    Qermit: Jag förstår att det känns väldigt segt just nu. Jag hoppas verkligen att SA och den nya administrationen kommer igång ordentligt efter jul! God fortsättning!

  • Zabka
    Hjärtat längtar skrev 2011-03-18 23:25:21 följande:
    Varför händer det aldrig nåt i kölistan? Folk borde väl få skicka fler ansökningar till SA i takt med att BB kommer...

    blir snart galen och funderar lite på ett annat land fast jag har mitt hjärta i sydafrika!!
    AC skickade väldigt många ansökningar på en och samma gång, så även om det kommer BB så startar de tyvärr inte upp nya förrän om några månader. 

    Så här skrev de bl.a. i "frågor och svar" i början av mars:

    2011-03-05 Sydafrika
    Fråga:  När kommer ni att börja skicka ansökningar till Sydafrika igen? 
    Svar: Förhoppningsvis kommer vi att skicka ansökningar om några månader. Det beror på hur många barnbesked som kommer till oss.
     
    So far, no morning sickness...but the paper cuts are terrible!
  • Zabka
    Qermit skrev 2011-09-19 13:12:00 följande:
    Om vi är redo?! Hoppar Kajsa högt? Är citroner sura? Bor Obama i ett vitt hus? Har aldrig varit mer redo, om jag talar för mig själv (och mannen...). Ge oss barnbeskeden bara. Vi kommer!!!! (ja, alltså alla bb behöver ju inte komma till oss... utan till oss här i tråden )
    LOL!

    Jag håller tummarna att många SA-väntande får BB idag eller under veckan   Fast det får gärna komma ett från Colombia också
  • Zabka

    Qermit, jag tycker att det verkar fantastiskt lovande. Om jag får bestämma så ringer de er IDAG!

  • Zabka

    GRATTIS iVäntansTider!!!!!! {#emotions_dlg.flower}

    Vad underbart att det har börjat rulla igång i Pretoria. Det MÅSTE ju vara så att de som har väntat längst är matchade i Pretoria. Nu hoppas vi på fler BB idag och resten av veckan!!!


    väntar BB...
  • Zabka
    iVantansTider at Wordpress skrev 2011-11-26 15:52:40 följande:
    Tack för era tankar. Vi känner att ni är med oss! Än så länge får vi ha dottern hos oss, och hon ger oss den kraft vi behöver i denna stund. På torsdag ska vi tillbaka till domstolen, så snälla be en bör att det går vägen för oss då!
    Varma tankar och lyckönskningar!!!
  • Zabka

    Jag hoppas verkligen att det kommer in massor av BB till er alla idag och imorgon!


    väntar BB.
Svar på tråden Sydafrika-tråd!