Inlägg från: Anonym (Åh!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Åh!)

    vi kommer aldrig ha råd med hus, känns helt hopplöst - hjälp!!

    Hade själv tänkt lägga upp en liknande tråd! Vi är i precis samma situation!
    Vi har ut ca 40 000 i månaden tillsammans och har sparat ihop till handpenning etc så att vi skulle ha råd med ett hus på runt 2 miljoner. Det VET vi att vi klarar. Vi har räknat på hög ränta och att vi båda skulle bli arbetslösa och då skulle vi ändå KLARA det, även om det vore lite tungt!

    MEN nu när insatsen är höjd ser ju läget annorlunda ut för oss också.
    Man kan ju dock ta ett blancolån för det överstigande, men som för er som hade tänkt låna 95% blir det ju klart annorlunda.. och vi vet inte om vi vill göra det..

    Vi bor idag i en 2,5:a på 72 kvm, tre trappor upp utan hiss. Bostadsrätt.
    Dottern som är 3 år har inte något eget rum.
    Jag saknar enkelheten att komma ut och känner att jag inte STÅR UT LÄNGRE.
    Att flytta till en hyresrätt (som är ett alternativ där vi bor där det faktiskt finns hyresrätter) känns inte kul då det inte är så vi vill bo..

    Jag vet inte heller hur vi ska komma ur det här..

  • Anonym (Åh!)
    Anonym skrev 2010-08-21 22:02:40 följande:
    Haha nej tanken har ALDRIG slagit mig. Eller jo, typ varje dag, särskilt nu när vi ska ha barn. Tyvärr finns inga jobb här, jag har sökt allt jag tror att jag kan få. Dock tänker jag inte börja städa eller bli personlig assistent och dyl, inte efter att pluggat flera år och får en vettig lön. Lågbetalda jobb har jag haft tillräckligt. Får ofta komma på intervju men konkurrensen är stenhård och jag har för lite erfarenhet. Så målet är klart att få jobb hemma.

    Jaja det är inte synd om oss, jag vet. Ville bara skriva av mig och höra om nån mer känt likadant inte bli dömd för att vi har drömmar, jag säger ju att jag vet vad vi gör fel och vad som är lösningen. Jag är som sagt imponerad av er som orkar spara och leva så snålt, hoppas ni når ert mål snart!!
    Jag är som sagt i samma situation och vi ska imorgon ringa banken och se vad de säger.
    Vårt alternativ är att flytta till en hyresrätt så länge, för att få ihop till de sista 5% av kontantinsatsen. Känns inte så lockande!
    Vi har en bostadsrätt idag, som vi får en hel del vinst på och som vi hade räknat skulle räcka till kontantinsatsen. Därför har vi "levt gott" under tiden vi letat hus. Men tji fick vi...
Svar på tråden vi kommer aldrig ha råd med hus, känns helt hopplöst - hjälp!!