Inlägg från: Niquilota |Visa alla inlägg
  • Niquilota

    RLS- Restless Legs Syndrome

    Äntchen: Då är det din pappa jag har läst om, fast det var ett bra tag sen!! Vad kul! För mig stämmer det 100% med potatis, det kommer verkligen som ett brev på posten. Jag är inte så känslig så att det räcker med potatismjöl, men en laddning pommes eller kokt potatis, det känns kan jag säga!

    I vanliga fall har jag det inte så förfärligt jobbigt, det kommer i perioder, men nu under graviditeten har det kommit med stormstyrka. Dödstrött trampar man omkring i huset efter att ha legat och sparkat med benen/spänt musklerna och hoppats på att det skulle lugna sig. Sambon och vovven snusar gott och själv tror man att man aldrig ska kunna lägga sig. Förbannat jobbigt!!!

    Har haft folsyre- och b12brist tidigare, men dessa vitaminer är väl övervakade nu av läkarna. Har inte haft brister på länge. Däremot ligger mitt hb på 90, så det kanske kan vara järnet som spökar?? Ska få järnsprutor idag, ska bli spännande att se om det blir bättre.

    Undrar annars om det generellt blir sämre under graviditet, någon som vet något? Beror det i så fall på näringsbrister eller nåt annat??

    Annika

  • Niquilota

    Dags att väcka denna tråd till liv igen! Mina ben är hopplösa just nu, det blir bara värre och värre, helt outhärdligt!!! ... Ska prova Grape Tonic, magnesiumtablett, utesluta potatis, m m, så får vi se vad som kan tänkas hjälpa.

    Pratade med grannen förut idag som äter en Parkinsons-medicin mot RLS. Hon menade att den hjälpte henne (får inte ätas av gravida, men man kanske kan klura ut vad som fattas i ens kropp med lite såna ledtrådar ...). Någon som känner till sådana mediciner??

    Annika, v 32

  • Niquilota

    Jag har kollat mina b-vitaminvärden och de är fortfarande bra, så det är inte där problemet ligger. Däremot har jag järnbrist (hb 93), men det går det inte att göra så mycket åt just nu, förutom kosten. Det stod någonstans att det kunde inverka.

    Har dock märkt (återigen) att det blir sju resor värre när jag äter någon typ av potatisprodukt. Slutade med potatis för några dagar sedan och nu är det avsevärt bättre faktiskt. Märkligt! Värt att prova. Ska prova att ta kalk och magnesium innan läggdags också. Man vill ju inte gärna ha isklampar i sängen ...

    Häpp!
    Annika

  • Niquilota

    Gahlin: Oj, vad länge sen jag var här ... Nej, jag äter inte järntillskott för jag har provat Niferex, Hemofer och Duroferon och får fruktansvärda magsmärtor av dem. Tål dem bara inte, blev sängliggande och fick hemska kräkningar också. Det är lite bekymmersamt, kan inte ta Blutsaft heller pga veteallergi, men försöker i alla fall tänka på maten. Bm säger att det är just vid förlossningen som det är trist att inte ha några reserver, kanske blir det järnsprutor innan.

    Läste också lite mer sen om medicinering, kan vara intressant att prova efter att bebisen har ammat klart.

    Nog om det, tänkte också inflika att jag har bokfört potatisintaget och det stämmer helt faktiskt. Det blir en markant skillnad bara på en dag när jag låter bli potatisen. Har ni andra provat det??

    Annika

Svar på tråden RLS- Restless Legs Syndrome