• M2003

    Finns det ställen där man kan besöka barnhem och "välja ut" en att adoptera?

    Nej inte från Sverige mig veterligen! Ofta tackar man ja till barnet utan ens att ha fått en bild på sin lilla/e. Vi gjorde det. Bara en enkel beskrivning av barnet och omständigheterna varför det lämnades. Visst var vi nyfikna på hur barnet skulle se ut, men det viktigaste var ju att vi fick ett barn och inte skulle man kunna tacka nej bara för att barnet såg ut på ett speciellt sätt! Det har ju vuxit i hjärtat under så lång tid, precis som med sina biobarn. Jag skulle tro att det är få biologiska mammor som adopterar bort sina barn för att de inte vill ha barnen för att de är fula!
    Men visst går det att göra adoptioner på sådant sätt som du skriver, men då oftast inte lagliga ens i det landet där den genomförs. Det finns ju snuskgubbar/pedofiler som bosätter sig någnstans i asien och sedan "adopterar" ett barn efter att ha mutat myndighetspersoner och sedan är det fritt fram att "äga" sitt lilla offer! Nyligen blev ju en svensk man dömd för detta!

  • M2003
    Lady Gogo skrev 2010-08-24 15:34:49 följande:
    Aha, där ser man. Jag läste just om sommarbarn eller något sådant, det verkade som en rolig idé. Att ha sommarbarn från andra länder hos en och så kan det ev. leda till en adoption. Jag tycker att själva grejen att kunna lära känna varandra innan man tar steget verkar bra - även om det inte är egentligen nödvändigt eftersom att det funkar bra på "vanliga adoptionsvägen" också.

    Någon som vet mer om det här med sommarbarn? Gäller det mindre barn också eller bara "stora"? Skulle inte vilja adoptera ett stort barn utan helst en under 4 år eller så.
    Ofta brukar sommarbarnen vara något äldre, runt 8-9 år.
Svar på tråden Finns det ställen där man kan besöka barnhem och "välja ut" en att adoptera?