Inlägg från: Lady Gogo |Visa alla inlägg
  • Lady Gogo

    Finns det ställen där man kan besöka barnhem och "välja ut" en att adoptera?

    Bara nyfiken, även om det låter så fel. Jag undrar om det finns barnhem i andra länder dit en svensk kan åka för att hälsa på, och vara med barnhemsbarnen för att tillslut "välja" ett barn att adoptera? På sättochvis kan jag tycka att det skulle vara bra. Men ändå inte. Bra för att man, både barnet och än själv, får chans att connecta med varandra - man ser om någon fäster sig vid en t.ex. men på ett sätt känns det inte som en bra idé eftersom att då skulle säkert vissa dumnötter välja efter utseende och kön. "Åh en lockig flicka vill jag ha minnsan" o.s.v. Vad tycker ni? Och existerar det något sådant?

  • Svar på tråden Finns det ställen där man kan besöka barnhem och "välja ut" en att adoptera?
  • Lady Gogo

    Aha, där ser man. Jag läste just om sommarbarn eller något sådant, det verkade som en rolig idé. Att ha sommarbarn från andra länder hos en och så kan det ev. leda till en adoption. Jag tycker att själva grejen att kunna lära känna varandra innan man tar steget verkar bra - även om det inte är egentligen nödvändigt eftersom att det funkar bra på "vanliga adoptionsvägen" också.

    Någon som vet mer om det här med sommarbarn? Gäller det mindre barn också eller bara "stora"? Skulle inte vilja adoptera ett stort barn utan helst en under 4 år eller så.

  • Lady Gogo

    LO ammi - Sant. Men ett barn på 18 månader kan fästa sig vid en också! Men du har rätt, vissa skulle säkert missbruka det hela om det var ett alternativ. Att ha sommarbarn är väl dock lite samma grundtanke som jag hade då, att lära känna varandra. Men det är kanske för äldre barn då?

Svar på tråden Finns det ställen där man kan besöka barnhem och "välja ut" en att adoptera?