Inlägg från: Lo Ammi |Visa alla inlägg
  • Lo Ammi

    Finns det ställen där man kan besöka barnhem och "välja ut" en att adoptera?

    Jag har tyvärr svårt att se att det skulle kunna vara bra för någon annan än den som adopterar. Kan ett barn på 18 mån protestera liksom? Jag tycker att det är mer rätt som det går till idag vid adoption till Sverige, att föräldrar och barn matchas efter kvaliteter och likheter (gäller SA, har dålig koll på andra länder, feel free to correct me!). Annars skulle det bli som i Rasmus på luffen - alla skulle välja söta små flickor och större barn skulle bli kvar.

  • Lo Ammi

    P.S. Jag TROR att det kanske kan gå till så på vissa ställen i USA, eller har gjort det förut i alla fall.

  • Lo Ammi
    Lady Gogo skrev 2010-08-24 15:36:28 följande:
    LO ammi - Sant. Men ett barn på 18 månader kan fästa sig vid en också! Men du har rätt, vissa skulle säkert missbruka det hela om det var ett alternativ. Att ha sommarbarn är väl dock lite samma grundtanke som jag hade då, att lära känna varandra. Men det är kanske för äldre barn då?
    Jo, absolut. Men det jag menar är att en vuxen är i ett kraftigt överläge i den situationen.
  • Lo Ammi

    Finns det sommarbarn som kommer utomlands ifrån som man sedan kan adoptera? Aldrig hört talas om, intressant!

  • Lo Ammi
    Manchester skrev 2010-08-24 21:15:39 följande:
    Med mindre barn tror jag att det skulle vara en ren katastrof att göra som du beskriver. En två- eller treåring förstår inte att den ska vara sommarbarn, utan tror att den nu flyttat in i familjen. Så tar de där sommarveckorna slut och barnet måste återvända till barnhemmet. Kanske har barnet redan börjat glömma bort sina vårdare där och måste börja om på ny kula. Om du fäst dig vid barnet och vill adoptera det så får det ändå inte stanna direkt. Adoptioner tar tid och barnet måste tillbaka till sitt ursprungsland medan processen pågår. Och om du inte fäst dig tillräckligt vid barnet så blir det bara två helt onödiga uppbrott, först för att åka till dig, sedan för att åka hem igen. Jag kan inte se hur man skulle kunna undgå att skada barnet med ett sådant förfarande.

    Det är skillnad med äldre sommarbarn. De är medvetna om vad det handlar om. De vet att de ska tillbaka till barnhemmet (eller var de nu bor i sitt hemland). De kan tycka mycket om sin sommarfamilj, men vet att de inte fått en ny mamma och/eller pappa. Efter sommaren kan man hålla kontakten med barnet via brev, mail och telefon. När det gäller barn i tioårsåldern och uppåt tror jag att en sommarvistelse i en familj kan vara positiv.
    Fast vi har ju sommarbarn i Sverige som är så små som du talar om. Även om de inte är tänkta för adoption så blir det ju flera uppbrott på kort tid.
Svar på tråden Finns det ställen där man kan besöka barnhem och "välja ut" en att adoptera?